Balyoz davasında 62 sanık için beraat!
Yargıtay tarafından haklarındaki mahkumiyet kararı bozulan 62 kişinin yeniden yargılandığı Balyoz Davasında, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz verdiği mütalaada, tüm sanıkların beraatini istedi. Balyo
Yargıtay tarafından haklarındaki mahkumiyet kararı bozulan 62 kişinin yeniden yargılandığı Balyoz Davasında, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz verdiği mütalaada, tüm sanıkların beraatini istedi.
Balyoz Davasında aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince Anadolu Adalet Sarayındaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonunda görülen davaya 40 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.
Yargıtay bozma kararına karşı daha önce beyanı alınamayan sanıklardan Tuğgeneral Hakan Akkoç ve Tümgeneral Suat Dönmez, Yargıtay bozma ilamına katıldıklarını belirterek beraatlarını talep etti.
Mahkeme Başkanı Karaçam ardından , İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) görevlileri bilirkişiler Prof. Dr. Uluğ Bayazıt, Doç. Dr. Feza Buzlıca ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tosun Mısırlının dava dosyasındaki dijital delillere ilişkin hazırlanan rapor ve ek raporlara ilişkin savcıya bir diyeceğinin olup olmadığını sordu.
YARGITAY BOZMA İLAMINA UYULSUN
Savcı Ramazan Öksüz herhangi bir diyeceğinin olmadığını belirtti. Savcının ardından söz alan sanıklar bilirkişi raporlarına bir itirazları olmadığını belirtti. Savcı Öksüz Yargıtay Bozma ilamına uyulması konusunda talebi olduğunu belirterek, Yargıtay bozma ilamına uyulması talep olunur dedi.
Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam da, Yargıtay bozması sonrasında bozma ilamına uyulması veya direnme kararı verilmesi gerekmekte ise de, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı uyarınca işlem yapılmasının hukuka yeni giren bir kavram olduğunu belirtti. Başkan Karaçam, bu konuda Ceza Muhakemesi Kanununda düzenleme bulunmadığından Yargıtay bozma ilamına uyulması halinde Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı doğrultusunda değerlendirme yapma imkanı ortadan kalkacağından Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması konusunda karar verilmesine yer olmadığına oy birliği ile mütalaaya aykırı olarak karar verildiğini kaydetti.
İFADESİ ALINAMADI, DOSYASI AYRILSIN
Savcı Öksüz ayrıca, sanıklardan yüzbaşı Ali Göznekin ifadesinin alınamamış olması nedeniyle dosyanın sürüncemede kalmaması için Göznek hakkında dosyanın ayrılmasına karar verilmesini talep etti. SAVCI, 62 SANIĞIN TÜMÜNE BERAAT İSTEDİ Davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersözün de aralarında bulunduğu 62 sanığın tamamı için beraat istedi. Beraat kararı istemesine gerekçe olarak ise sanıklarla suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldığını belirtti. Savcı Öksüz, suça konu dijital verilerin veri bütünlüğünün bozulduğunu ve sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve mahkumiyetlerine yeterli delil bulunmadığını belirtti.
Davada son sözü sorulan sanıklar ise beraatlarını talep etti.
Mahkeme kararı kısa bir aradan sonra açıkladı. 62 sanık için beraat kararı çıktı.
DHA
Benzer Haberler
Ogün Samast sorusunu TÜBİTAK da yanıtlayamadı
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin davada, duruşmaya katılmak için...
Yargı reformunun ilk paketi TBMM’de kabul edildi
Yargı Reformu Strateji Belgesi\'nin ilk paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Balyoz sanıklarının beraatine itiraz
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çetin Doğan ve Engin Alanın da aralarında olduğu Balyoz davası...
GÜNCEL Haberleri
TümüAGS ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavları...
2026 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2026-MEB AGS) kapsamında gerçekleştirilecek...
Bayreyn'deki ABD üslerini vurdu
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a ait Keşm Adası'na saldırısına karşılık olarak...
AMAN DİKKAT!TEM Otoyolu'nda İstanbul yönü trafiğe...
TEM Otoyolu'nda trafiği etkileyecek bir değişiklik yaşanacakKocaeli'nin Muallimköy ve Gebze...
Buca Belediyesine Büyük Operasyon
İzmir'de Buca Belediyesi'ne yönelik büyük bir operasyon düzenlendi.İzmir merkezli 6 ilde, Dev...
MİT ten Suriye de DEAŞ Operasyonu
MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla DEAŞ'a büyük darbe vurduSuriye'de, yakın zamanda,...
Sumud Filosu'ndaki aktivistler Türkiye'ye getiriliyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasıyla birlikte, Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk...
Uyuşturucu Operasyonunda Yeni Gözaltı Dalgası
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ünlülere uyuşturucu soruşturması...
İstanbul merkezli "PAYMIX-4" operasyonu
İstanbul merkezli "PAYMIX-4" operasyonunda, 61 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Para aklama ve...
Malatyada Deprem Sonrası Okullar Tatil Edildi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın...
İstinaf İmamoğlu'nun Diploma başvurusunu reddetti.
Silivri'de tutuklu bulunan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin...
DİKKAT! Zorunlu Ekipman Listesi Genişletildi
Karayolları Trafik Yönetmeliği güncellendi ve araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar...
İsrail yeniden Sumud Filosu'na saldırdı
İsrail ordusu, Gazze ablukasını kırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu'na Akdeniz'de saldırarak...




