Baraj faciasında sanıklara para cezası
Kozan İlçesinin Ergenuşağı Mahallesi yakınlarında, Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Derivasyon Tünelinin kapağının
Kozan İlçesinin Ergenuşağı Mahallesi yakınlarında, Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Derivasyon Tünelinin kapağının 24 Şubat 2012de patlaması sonucu baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti.
Olayın ardından bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri 5 işçinin cesedine ulaşırken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit, Selahattin Aralın cesetleri halen bulunamadı. Yaşanan facia sonrası Kozan Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmada şantiye sorumlusu Proje Müdürü Erdal Nakas, şantiye şefi Öncü Polat ile iş güvenliği sorumlusu Burak Alpago tutuklanıp daha sonra serbest bırakıldı.
AİLELER KATILMADI
Cumhuriyet savcısı, soruşturma sonunda iddianamesini tamamlayıp Erdal Nakas, Öncü Polat, Burak Alpago ile diğer görevliler Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferdi Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekim Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fuat Üstündağ, Emine Nur Aşık ile Ali Seçer hakkında Taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan 3er yıldan 15er yıla kadar hapis cezası istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı. 14 Eylül 2012de görülmeye başlayan davanın 17nci celsesinde karar çıktı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklardan 13ü ve sanık avukatları katıldı.
24 AY TAKSİTLE ÖDEYECEKLER
9 saat süren duruşmada sanıklar son savunmalarını yaptı. 7 sanığa beraat kararı çıkan davada mahkeme heyeti Erdal Nakas, Öncü Polat ve Servet Eğilmeze 10ar yıl, Cengiz Ulucan ve Burak Alpagoya 8 yıl 4er ay, Ahmet Fuat Üstündağ ve İbrahim Ataya 5er yıl, Ferdi Alkan, Kadir Doğan ve Ali Seçere 7 yıl 6şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti daha sonra bu cezaları sucun taksirli suç olması nedeniyle para cezasına çevirdi. Mahkeme 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezasını da 24er aya kadar taksitle ödenmesine karar verdi.
Yaşar KORKUSUZ / DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




