BORSA
BIST 100 12.250,68 %0,82
Altın 6.589,05 ₺/gr %0,27
Bitcoin $83.445 %0,20
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,41 ₺ %0,10
Sterlin 65,60 ₺ %0,15
Gümüş 93,07 ₺/gr %0,97
Ethereum $2.502,56 %1,05
İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,09
Kanada Doları 34,78 ₺ %0,12
Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,25
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,16 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,52
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,03
İSTANBUL 17°C 6.589,05 ₺/gr 49,40 ₺ 55,41 ₺
Anasayfa GÜNCEL Barbaros Şansal ın Cezası Onandı 6 ay 20 gün hapis
fatihaktuel

Barbaros Şansal ın Cezası Onandı 6 ay 20 gün hapis

İstinaf Mahkemesi, yılbaşında sosyal medyada paylaştığı videoda sarf ettiği sözleri nedeniyle Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti i alenen aşağılama suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarpt

· 3 dk okuma · 70 okunma
0Yorumlar
Barbaros Şansal ın Cezası Onandı  6 ay 20 gün hapis

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Şansalın sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesince Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti i alenen aşağılama suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı davaya ilişkin Şansalın avukatınca yapılan itiraz başvurusunun incelemesini tamamladı.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan daire, kararında sanık Şansalın sosyal paylaşım sitelerindeki video içeriğinde sarfettiği sözlerin Türk milletini aşağılar mahiyette olduğu ve eylemin aleni şekilde gerçekleştiğinin sabit olduğu belirtildi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

Yerel mahkemece belirlenen suç nitelendirmesinde isabetsizlik görülmediği aktarılan kararda, bu nedenle sanık avukatının istinaf talebinin yerinde görülmeyerek istinaf başvurusunun esastan reddine karar verildiği vurgulandı.
Öte yandan dairenin oy birliğiyle aldığı karar kesin olmak üzere verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Barbaros Şansal hakkında başlatılan soruşturmadan sonra hazırlanan ve gönderildiği İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iadesine karar verilen iddianame, savcılığın eksiklikleri gidermesinin ardından yeniden bu mahkemeye gönderilmişti.

Değerlendirmesini yapan mahkeme, Şansalın, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamenin kabulüne hükmederek, ilk duruşmanın 16 Mart a yapılmasını ve Şansalın tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı. Şansal, avukatının tutukluluğa yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine tahliye edilmişti.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yılbaşı gecesi paylaştığı videodaki sözleri nedeniyle modacı Barbaros Şansal hakkında Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti i alenen aşağılama suçundan yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Şansal hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan yargılandığı davanın dosyasının bu dosya ile birleştirilmesi talep edilmişti.
İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi 1 Haziranda verdiği kararında, sanık Barbaros Şansal hakkında Twitter paylaşımları nedeniyle halkın bir kesimini din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunu işlediği gerekçesiyle açılan kamu davasında, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak cezalandırmaya yeter kesin nitelikte delil bulunmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar vermişti.

Sanık Şansalın üzerine atılı Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti i alenen aşağılama suçunu işlediği gerekçesiyle 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştıran mahkeme, sanığın duruşmadaki olumlu halini dikkate alarak cezanın 6 ay 20 güne indirilmesine hükmetmişti.
Sanık Şansalın cezasını erteleyen mahkeme, denetim süresinin 1 yıl olarak belirlenmesini ve sanık hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasını kararlaştırmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

9 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

15 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

15 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

15 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

15 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

21 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

21 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

22 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce