BORSA
BIST 100 14.652,95 %1,24
Altın 7.157,45 ₺/gr %0,63
Bitcoin $78.685 %1,52
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,20 ₺ %0,03
Sterlin 65,62 ₺ %0,08
Gümüş 106,14 ₺/gr %0,01
Ethereum $2.455,51 %1,15
İsviçre Frangı 59,89 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,02
İSTANBUL 23°C 7.157,45 ₺/gr 48,12 ₺ 56,20 ₺
Anasayfa GÜNCEL Başbakan Davutoğlu canlı yayında soruları cevapladı
Star Gazetesi

Başbakan Davutoğlu canlı yayında soruları cevapladı

Güncel Haberleri › Başbakan Davutoğlu canlı yayında soruları cevapladı haberi Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardindeki özel canlı yayında TRT Haberde soruları cevapladı

· 4 dk okuma · 21 okunma
0Yorumlar
Başbakan Davutoğlu canlı yayında soruları cevapladı
Güncel Haberleri ›
Başbakan Davutoğlu canlı yayında soruları cevapladı haberi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardindeki özel canlı yayında TRT Haberde soruları cevapladı.

Başbakan'ın canlı yayındaki açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Diriliş Ertuğrul dizisinde detaya çok dikkat edilmiş. Esere katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Son derece başarılı bir dizi umarım devam eder.

Mardin ve Amasya keşfedilmemiş şehirlerimizdir bizim. Çok özel ilgil duyduğum şehirdir Mardin. O yüzden programı burada yapmak istedim.

HAÇLILAR BİLE ONDAN ÖVGÜYLE BAHSEDİYORDU

Selahaddin Eyyübi, hekimdir düşünürdür, mükemmel bir prototip ve komutandır. Siyasetine irfan katmış biridir. Herkese ait olan bir şahsiyettir. Haçlılar dahi Selahattin Eyyübi'den övgüyle bahseder. Düşmanları bile övgüyle bahseder. Şuanda Osmanlı sınırları içinde yaşasaydık Osmanlı isimlerinin en önemli öncü isimlerinden görüldü. Her yerde sevilen bir isim. Hakkari'deki havalimanına ismini verdik bu yüzden.

DEMİRTAŞ'I MUHATAP ALDIM AMA...

Selahattin Demirtaş'ı 1 Ekim'de Başbakanlık makamında kabul ettim. Yani muhatap aldığım mesajını verdim. Ve o konuşmada dedim ki 'Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiniz ama sizin dilinizi takdir etim'. 1 Ekim'deki Demirtaş ile 6 Ekim'deki Demirtaş iki ayrı kimliktir. 6-7 Ekim'de yaptıkları şey bir isyana teşvikti.

Ben burada Mardinliyim, Edirne'de Edirneli'yim, Konya Konyalı'yım. Mesele her yere göre aday göstermek değil halka sirayet etmek. Ben akşam Kassimiye'de mevlüt dinlerken Kürtçe, Türkçe konuşanlar vardı.

Bizim kafamızda daha açık bir tablo var. 2005'ten bu yana zihnimizdeki şeyleri bire birer yaptık. İnsani olanın bu olduğunu düşündüğümüz için yaptık. İşkencenin bitmesi gerekiyordu bitti. Biz inandığımız için oldu bunlar.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR

Bir grup aydın bir deklarasyona imza attı. Elimizde tehdit mektupları var. Biz bunun için kamu güvenliği için gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. AK Parti'ye yapılan saldırıları görmeyeceksiniz, bölgedeki terörü görmeyeceksiniz sonra AK Parti'ye dönük olarak deklarasyon yayınlayacaksınız.

Önemli bir aşiret şikayet etti baskılar var diye. Devleti yanımızda görmek istiyoruz dediler. Talimat veriyorum, kim ne yapıyorsa söyleyeceksiniz anında gereği yapılacak. Öyle bir şey var ki aba altından sopa göstererek. Ben barajı aşamazsam şu olur bu olur diye.

HANGİ FELSEFEDE BU VAR?

'Ben meclise gelsem de silahı orada tutacağım' diyor. Böyle bir özgürlükten söz edilebilir mi?. Hangi felsefede bu var? Meşru güç kullanma yetkisi sadece devlete aittir. Mısır gibi bir devlet olsa zaten HDP seçime girmez. Vatandaşlarımızın sandığa sahip çıkması lazım. 

7 Haziran'da öyle olmazsa böyle olur diyorlar. HDP'nin barajı aşması ayrı bir şeydir Kürtlerin barajı aşması başka bir şeydir. HDP'nin baraj soruna var ama Kürtlerin sorunu yok. Çünkü AK Parti hem Türk hem de Kürt partisi.

8 Haziran'da anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşalım yada ulaşmayalım benim çağrım yine 'gelin yeni bir anayasa yapalım' olacak. Hiç bir partiyi karşımızda görmeyeceğiz yani. Biz bu çağrıyı yaparız. Ama karşı taraf konuşmaya gelmezse biz bu konuyu kapatmayız. Biz kendi bildiğimiz yolda devam ederiz. 

HDP herhangi bir şekilde teröre başvurursa biz gereğini yaparız. Artık bu ülkede silaha yer yok. HDP'nin 'Silahları bırakın' çağrısını yapması ve meşru siyasetin içinde yer alması gerekiyor.

KÖŞE YAZISI İLE TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK İSTİYOR

Bu milletin bir iddia sahibi iş adamı, iddia sahibi girişimci arayışı var. Yazdığı köşe yazısı ile Türkiye'nin kaderini belirlemek istiyor. 'AK Parti benim dediğimi yapsın öyle halktan oy alsın' diyor. Paralel yapıda böyle istiyor, 'sen git halktan oy al Ankara'ya gel ama benim işime karışma'.

KILIÇDAROĞLU HALKI KANDIRIYOR

Asgari ücreti hükümet belirlemez. Asgari ücret artarsa hükümetin lehine oradan vergi alacak. Ama Kılıçdaroğlu halkı kandırmaya çalışıyor. Bu açık bir hiledir. Gitsin kendi belediyesinde uygulasın bunu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

12 saat önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

13 saat önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

1 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

1 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

1 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

1 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

5 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

8 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

8 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

14 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

26 gün önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

28 gün önce