Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hürriyete yapılan saldırıyı kınadı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş medyaya saldırılara izin vermeyeceklerini söyleyerek, siyasi parti binalarına yönelik saldırılara da tepki gösterdi. Kurtulmuşun açıklamalarından satır başları şöy
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş medyaya saldırılara izin vermeyeceklerini söyleyerek, siyasi parti binalarına yönelik saldırılara da tepki gösterdi.
Kurtulmuşun açıklamalarından satır başları şöyle:
Bu milletin varlığını korumak hepimizin görevidir. Onların fedakarca canlarını verdikleri bu uğurda vatanın dirliğini birliğini korumak için hep beraber el ele vererek yolumuza devam edeceğiz. Hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımız da var. bunların içerisinde küçük çocukları da var. büyük bir kısmı da terör örgütünün öne sürdüğü kişilerden oluşan sivil kayıplarımız var. bütün sivil vatandaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyoruz.
Haberin Videosu Hürriyet´e ikinci saldırıstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer35296,35296,201509,35296-358941.jpg,1, 0,Hürriyete ikinci saldırı);
Türkiye bir günde tesadüfen bu noktaya gelmedi. Önce şunu açıkça ifade etmek gerekirse, bu ortama girilmesini isteyen ne hükümet ne devlettir. Bilinçli şekilde ortaya koyan terör örgütüdür. Daha 11 temmuzda, suruç katliamından evvel, Türkiyede çatışmasızlık dönemini sona erdirdiğini açıklamış, üç gün sonra da yeniden çatışma ortamını başlattıklarını ilan ve ifade etmişlerdir. Sonra da 20 temmuzdan sonra da maalesef üç terör örgütünün birden, kumandaları kimlerin elindeyse, terör örgütleri ciddi bir terör faaliyetlerine başlamışlardır.
Bütün bunlar olurken ayan beyan açık şekilde olurken, bir takım kara propaganda merkezleri, kara propagandayı ortaya koymaya başladılar. Tek başına iktidar çıkmadığı için, yada seçim sonuçları istediği şekilde elde edilmediği için terörü başlattılar gibi bir iftirayı başlattılar. Bunların açık bir yalan iftira olduğunu milletimiz biliyor.
Ne tek başına iktidar, ne iktidar koltuğu, ne bir saniyelik iktidarlık bile bir insanın canından daha değerli değildir. Terörün her halükarda sona ermesi için mücadele ettik. Ama maalesef bu ortamı yeniden dirilten ne hükümetin ne devletin iradesidir. Bu çatışmasızlığı sona erdiren bizatihi terör örgütünün kendisidir. O terör örgütlerine emir verenlerdir.
Bizler insani yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle siyaset yaparız. Bizim için bir insanın canı, bir insanın kılı dünyadaki bütün iktidarlardan çok daha önemlidir. Bu terör ortamıyla birlikle maalesef istemediğimiz bir takım toplumsal olaylarla da şahit oluyoruz. Basın organlarına saldırıları ifade etmek istiyorum. Son günlerde, bazı basın organlarına yapılan son derece çirkin saldırıların varlığı hepimizi rahatsız ediyoruz. Hükümet olarak bu olayların arkasındaki güçleri de gerçekten kınadığımızı ifade ediyoruz.
Basın organlarının her birisi demokrasinin ayrılmaz parçalardır. Basın organlarının da sorumlu olmaları lazım. Söyledikleri her söze, her cümleye, her görüntüye dikkat etmeleri, eyvallah bunlar basın organlarının sorumluluğu altındadır. Bu yayınlar karşısında memnun olmayabiliriz, memnun olmayan insanlar olabilir. Ama kaba kuvvetle, bir takım saldırılarla ortaya koyamazlar. Bunu tasvip etmek mümkün değildir. Medyaya yapılan bu saldırıları kabul etmiyoruz, asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer için de soruşturma açılacağını ifade etmek istiyoruz.
Herhangi bir siyasi partinin mensubunu, işleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Demokratik usuller içerisinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken, siyasi partilere zarar vermek, oy alarak parlamentoya giren partilere zarar vermek kabul edilebilecek şeyler değildir.
Bütün vatandaşlarımızı tepkilerini dile getirirken duyarlılık içinde hareket etmeye, herkesin hakkını hukukunu korumaya davet ediyorum.
Oyunu kuranların, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerin en önemli argümanlarından birisi komşuyu komşuya, türkü kürde düşman kılmaktır. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu memlekette yıllardır terörle mücadele veriyoruz. Kanunsuz bir takım işlerle mücadele ediyoruz. Bu toprakları bölüp parçalamak isteyenlerin temel amacı, bu memlekette insanların arasına nefret tohumları ekmektir.
Biz hep beraber birlikte barış içinde kardeşliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu topraklardan nice hainler geldi geçti. Nice örgütlü güçler gelip geçti. Bunların hepsi gelip geçecektir. Bu zor zamanları da atlatacağız. Birbirimize daha fazla kenetlenerek, terörün karşısında dimdik durarak, evet içimiz kan ağlayacak ama hep beraber dostumuzu düşmanımızı iyi bilerek yolumuza devam edeceğiz. Daima barış diyeceğiz, daima kardeşlik, demokrasi diyeceğiz.
Türkiye asla demokrasi barış adalet ve karşılıklı saygıdan bu yoldan geri dönmeyecek. Ben bir kere daha 20 Temmuzdan bu yana maalesef çok sayıda güvenlik kuvvetimizi kaybettik. Şehitlerimizi askerlerimizi ebediyete uğurladık. Bugün de şehit cenazelerimizi uğurlayacağız. Biz bu zor zamanları aşacağız. Birileri bu türkiyenin zor zamanları aşamayacağı, siyasi ve toplumsal bölünmelere gireceğini zannediyor olabilirler. Boşuna hayal kurmasınlar. Bu toprakların her yerinde hep beraber olarak dostça kardeşçe yaşayacağız. Şırnakta hakkaride İstanbulda, Konyada 78 milyonun ortak vatanının şehirleri olarak kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz.
Terör örgütünün bu silahlı maşaları temizlenene kadar milletimiz sabır içerisinde güvenlik kuvvetlerine destek olacağız. Terör örgütünün oyunlarının boşa çıkarılacağını temenni ediyorum.
Şunu da ifade etmek istiyorum ki, kanunsuz eylem yapanların, teröre destek olanların karşısına sivil halkımız değil, onların hakkından gelecek olan güvenlik güçlerimizdir. Bir ülkede demokrasi kuralları içerisinde, kurallardan vazgeçmeden, asla 1990lara geri dönmeden, inşallah bu işi en kısa zamanda bitireceğiz. Ben milletimize baş sağlığı diliyorum. Hep beraber durmaya davet ediyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan EYT ve asgari ücret açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında EYT düzenlemesi...
Altınordu Kulübü saldırıyı kınadı
Spor Haberleri Altınordu Kulübü saldırıyı kınadı haberi Altınordu Kulübü, Fenerbahçe Futbol...
Futbolcular Derneği saldırıyı kınadı!
Spor Haberleri Futbolcular Derneği saldırıyı kınadı! haberi Türkiye Profesyonel Futbolcular...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




