Bilal Erdoğan, Kocaelide cami açılışına katıldı
Güncel Haberleri Bilal Erdoğan, Kocaelide cami açılışına katıldı haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan, Kocaelinin Gölcük ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırıl
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan, Kocaelinin Gölcük ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan bir caminin açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan, Bugün imam hatip ortaokulları ve liselerinde bir milyon öğrenci var, bugün Kuran kurslarımıza, hafızlık okullarımıza hiç olmadığı kadar teveccüh ve ilgi var dedi.
Gölcük ilçesinde Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı ve hayırsever bir aile tarafından yaptırılan Hacı Fatma Kahraman Camisinin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, caminin bütün ümmete hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da selamlarını ileten Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan, cumhuriyet tarihinde Müslümanlar için talihsiz dönemler yaşandığını belirtti.
Bu ülkede bir rivayete göre 20 bine yakın cami ve vakıf eserinin yıkıldığını, arsalarının satıldığını artık bilmeyen kalmadı sanıyorum ifadesini kullanan Erdoğan, Daha sonrasında 28 Şubat dönemini ben şahsen yaşadım. İçinde bulunduk, katsayı mağduru olduk ancak bugün son 12-13 yılda açılan yolların, kapıların tekrar kapanmamasının teminatı Allahın izni ile bu akademilerden, bu Kuran kurslarından yetişen, bu camilerde Kuran-ı Kerim ile tanışan gençlerden, bu kreşlerden, bu okullardan yetişen gençlerden ve onların çalışmalarıyla inşallah olacaktır diye konuştu.
Erdoğan, bu tür hizmetlere halkın teveccühünün yüksek olduğunu, bunun Türkiye in normalleşmesinden başka bir anlamı bulunmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bugün imam hatip ortaokulları ve liselerinde bir milyon öğrenci var, bugün Kuran kurslarımıza, hafızlık okullarımıza hiç olmadığı kadar teveccüh ve ilgi var. Maneviyatla yoğrulmuş, değerlerinin farkında olarak yetiştirilmiş gençliğimiz elbette bu ülkenin geleceğinin karanlık olmaması, aydınlık kalması, bu dünyada zulümlerin son bulması, bölgemizde ve ülkemizde haksızlıkların sona erdirilmesi için mücadele edeceklerdir, çalışacaklardır. Bu dünyaya gelmemizin sadece kulluk için olduğunu, bu dünyanın, ahiretimizin sadece tarlası olduğunun bilincinde olarak yetiştirilen gençliğimiz elbette geleceğimizi çok daha aydınlık, çok daha müreffeh kılacaktır. Onun için bu tür açılışlar, yatırımlar ve çalışmalar gerçekten ülkemiz için ümmet için çok önemli.
-Allah bu ülkeyi eski karanlık günlere bir daha döndürmesin
Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) Onursal Başkanı Şevki Yılmaz da bir okul müdürü ve milli eğitim müdürünün, 15 sene önce Siz nasıl çocuklarla Peygamberi anarsınız diye suçlanarak açığa alındığını kaydederek, O fetret, karanlık, cahiliye ve zulüm dönemi bitti. Şimdi okul, cami barıştı bu ülkede. Onun için Allaha şükrediyoruz. Allah bu ülkeyi bir daha eski karanlık günlere bir daha döndürmesin diye konuştu.
Camiyi yaptıran Kahraman ailesinden Talip Kahramana plaket veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise İnancımızın ve ibadetimizin, toplum birlik ve beraberliğimizin simgesi olan böylesi bir eseri ilçemize, ilimize ve tüm inananlara kazandıran Kahraman ailesine çok teşekkür ediyorum dedi.
Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili İlyas Öztelin okuduğu duanın ardından Hacı Fatma Kahraman Camisi Bilal Erdoğan, Vali Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Mehmet Akif Yılmaz ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeşin da aralarında bulunduğu yetkililer tarafından açıldı.
Daha sonra camide cuma namazı kılındı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Öztrak :Kılıçdaroğlu TOGG Açılışına Katılmıyacak
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG'un fabrika açılışına davet...
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu
Recep Tayyip Erdoğan adına kurucuları arasında, çocukları Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye...
Bilal Erdoğan, Malatyada esnafı ziyaret etti
Politika Haberleri Bilal Erdoğan, Malatyada esnafı ziyaret etti haberi Yönetim Kurulu üyesi...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




