\'Botan\' öldürüldü
İçişleri Bakanlığı\'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede ve Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan’ın şehit edilmesi olayının faillerinden olan bir teröristin daha etkisiz hale getirildiği
İçişleri Bakanlığı\'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen ortak operasyonda, etkisiz hale gerilen teröristin Botan kod adlı İbrahim Tatlı\'nın öldürüldüğünü açıkladı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI\'NDAN AÇIKLAMA:
\"İç güvenlik operasyonları kapsamında; Tunceli kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen ortak operasyonda, etkisiz hale gerilen teröristin Botan kod adlı İbrahim Tatlı olduğu tespit edilmiştir.\"
Teröristin,11 Haziran 2019 tarihinde, Tunceli kırsalında, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş EDE ve Jandarma Uzman Çavuş Emre ÜÇKAN’ın şehit olmasına, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim YILDIZ ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan ÇAKMAK’ın yaralanmasına neden olan saldırının faillerinden olduğu tespit edilmiştir.
\'ZINAR\' DA ÖLÜDÜRÜLMÜŞTÜ
Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri olan Zınar kod adlı Hayrettin Akdoğan, 27 Ağustos tarihinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirilmişti.
HAZİRAN AYINDA ŞEHİT OLMUŞLARDI
Haziran ayında Tunceli\'de, PKK\'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 4 askerimizden 2\'si, kaldırıldıkları hastanede Uzman Çavuş Ökkeş Ede ve Uzman Jandarma Çavuş Emre Üçkan şehit olmuştu.
BU SABAH MİT VE TSK\'DAN ORTAK OPERASYON
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) koordinesiyle, Irak\'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK\'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Gara bölgesine hava harekatı düzenlendiği bildirildi.
TUNCELİ\'DE 1 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tunceli kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen ortak operasyonda, bir terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Bölgede iç güvenlik operasyonları devam ediyor.
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise Tunceli merkez kırsalında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.
Operasyon bölgesindeki arazi arama tarama faaliyetinde, kalaşnikof piyade tüfeği, 3 kalaşnikof şarjörü, el bombası, sırt çantası ve terörist kıyafeti ele geçirildiği belirtilen açıklamada, \"İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.\" ifadelerine yer verildi.
VAN\'DA 5 TERÖRİST SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
İçişleri Bakanlığı, Van\'ın Gevaş ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 5 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
TUZAKLANMIŞ HAVAN MERMİSİ VE EYP İMHA EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı\'ndan yapılan açıklamada Pençe-3 Harekâtı’nda kapsamında ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiği belirtildi.
Milli Savunma Bakanlığı\'nın paylaşımı şöyle:
Pençe-3 Harekâtı’nda radyo frekans yöntemiyle tuzaklanmış halde 82 mm’lik havan mermisi ve 3 kg\'lık bidon içerisinde EYP tespit edilerek imha edildi. Ayrıca 2 adet sığınakta bulunan 2 varil mazot ve 2 adet su deposu ile çok miktarda yaşam malzemesi kullanılmaz hale getirildi.
HAVA HAREKATINDA 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pençe-3 Harekatı başarıyla sürüyor.
12 Eylül tarihinde Gerçekleştirilen hava harekatıyla bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı\'ndan yapılan açıklamada, \'\'Başarıyla devam eden Pençe-3 Harekâtı kapsamında icra edilen hava harekâtıyla bölücü terör örgütü mensubu 2 PKK\'lı terörist daha etkisiz hale getirildi.\'\' ifadeleri kullanıldı.
YAKALANAN TERÖRİST KONUŞTU CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ
Diyarbakır\'da yakalanarak, Mardin\'e getirilen PKK\'lı teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ömeryan kırsalında ortak operasyon düzenledi. Operasyon bölgesinde, güvenlik güçlerince 12 noktada arama yapıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MİT :Rezan Botan öldürüldü
MİT, terör örgütü PKK'nın özel operasyonlarda kullanmak için eğittiği ve saldırı/sabotaj...
İran Genelkurmay Başkanı Bagheri öldürüldü.
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Mohammad Bagheri'yi, İsrail ordusu tarafından düzenlenen hava...
Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan Hakkında...
HDP Milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan hakkında terör örgütü...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




