Burakcanın babası Halil Karamanoğlu: Bizimki evlat değil mi?
Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan için, heykel dikilip yürüyüşler yapılırken, aynı günlerde çatışmada hayatını kaybeden Burak Canın hatırlanmaması acılı aileyi bir kez daha üzmüş. Baba Halil Karamanoğlu, Bizimki evlat değil mi diye soruyor.
Gezi olaylarında öldürülen Berkin Elvanın ölüm yıldönümü gösterilerle anılırken, Elvanın cenazesinin ardından çıkan tartışmada Geziciler tarafından öldürülen Burak Canı hatırlayan ise olmadı. Burak Canın acılı annesi oğlunun acısından hastanede yoğun bakımda yatarken, acılı baba ise “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum” dedi.
Bizimki evlat değil mi?
Gezi eylemleri sürecinde Okmeydanında atılan gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvanın ölüm yıl dönümünde anılıp heykeli dikilirken, aynı gün Elvanın cenazesinin hemen ardından çıkan tartışmada Geziciler tarafından öldürülen Burak Canı ise ölüm yıldönümünde hatırlayan olmadı. 13 Mart 2014 tarihinde Geziciler tarafından silahla vurularak öldürülen Burak Canın acılı babası Halil Karamanoğlu, “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum. Bu ülkenin en zor günlerinde barışçıl mesajlar verdim. Evladımın unutulmasını istemiyoruz. Eşim sırf üzüntüsünden yoğun bakımda yatıyor. O da aynı şeyi söylüyor, bizim evladımız evlat değil mi, hiç kimse hatırlamıyor, arayıp sormuyor” dedi.
Bizim heykelle işimiz olmaz
Berkin Elvanın Türkiye genelinde gösterilerle anılmasına değinen Halil Karamoğlu “Bizim evladımız Hakkın rahmetine kavuştu. Rahmetliyi dini inançla anıyoruz sokakta değil. Ruhuna dua ediyoruz, Kuran okuyoruz. Onlar hükümeti zor şartlara sokmak için elinden geleni yapıyorlar. Bizim öyle bir derdimiz yok. Alevisi, Sünnisi, sağı soluyla hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkede yaşıyor, ekmeğini yiyoruz. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Bazı kesimler Türkiyenin bir kaosa sürüklenmesi, insanları birbirine düşman yapmak istiyor. Ben Berkinin gösterilerle anılmasına imrenmiyorum. Bizi kimsenin hatırlamamasına üzülüyorum. En azından ölüm yıldönümünde hatırlamaları lazım. Ben Türkiyenin en kötü zamanında barışçıl mesajlar verdim. Bizim gösteri ve yürüyüşle işimiz yok” dedi.
Acılı anne bir yılda eridi
Burak Canın ölüm yıldönümünde mevlit okutulurken, fenalık geçiren anne Huriye Karamanoğlu oğlunun acısına dayanamadı. Yaklaşık 5 gündür yoğun bakımda tedavi gören anne, geçtiğimiz aylarda da kalbi dayanamamış ve anjiyo olmak zorunda kalmış. Baba Karamanoğlu, eşinin yaşadığı bu acı nedeniyle hastalandığını kaydederek, “Kalbinde nefes darlığı vardı ve 2 ay önce anjiyo oldu. Sürekli üzüntü içinde, acısını içine atıyor, resmine bakıp ağlıyor. Bizim heykelle, gösteriyle filan işimiz olmaz. Anılsın, hatırlansın yeter. Benim evladım, canım gitmiş; vatan sağ olsun ama biraz düşünmek lazım. Hiç olmazsa bir hal hatır sormak gerekir. Berkini hatırlıyorlar, o nasıl bu memleketin çocuğu ise bizim ki de bu memleketin çocuğu. Devlet büyüklerinin, yetkililerin de hatırlamasını beklerdik” dedi.
Unutulması beni üzüyor
13 Mart 2014 tarihinde Geziciler tarafından silahla vurularak öldürülen Burak Canın acılı babası Halil Karamanoğlu, “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




