BORSA
BIST 100 14.334,06 %2,10
Altın 6.897,69 ₺/gr %0,05
Bitcoin $78.381 %0,94
Dolar 48,29 ₺ %0,04
Euro 56,11 ₺ %0,03
Sterlin 65,45 ₺ %0,02
Gümüş 103,62 ₺/gr %0,34
Ethereum $2.461,48 %2,02
İsviçre Frangı 59,67 ₺ %0,08
Kanada Doları 34,84 ₺ %0,01
Avustralya Doları 34,64 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,05
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,06
Çin Yuanı 7,19 ₺ %0,01
İSTANBUL 22°C 6.897,69 ₺/gr 48,29 ₺ 56,11 ₺
Anasayfa GÜNCEL Çanakkale törenlerine ASALA tehdidi
sahin

Çanakkale törenlerine ASALA tehdidi

Güncel Haberleri › Çanakkale törenlerine ASALA tehdidi haberi Türkiye, 24 Nisan Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yılını büyük bir barış davetine çevirmeye hazırlanırken, onlarca diplomatı şehit eden

· 3 dk okuma · 66 okunma
0Yorumlar
Çanakkale törenlerine ASALA tehdidi
Güncel Haberleri ›
Çanakkale törenlerine ASALA tehdidi haberi

Türkiye, 24 Nisan Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yılını büyük bir barış davetine çevirmeye hazırlanırken, onlarca diplomatı şehit eden ASALA yeniden sahneye çıktı. Örgüt, etkinliklere davet edilen ülkeleri tehdit etti.

Lütfi Kaplan

Yurt dışında görev yapan Türk diplomatlara karşı saldırıları ile bir dönem gündeme gelen ASALA terör örgütü, Çanakkale Savaşlarının 100.yıldönümü anma etkinlikleri öncesinde yine ortaya çıktı. Örgüt, dış temsilciliklere tehdit e-mailleri göndererek programların iptal edilmesini istedi.

Çanakkale kara savaşlarının 100.yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğanın himayesinde çeşitli etkinlikler yapılacak. 23-25 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinliklere bir çok ülkenin devlet başkanı da davet edildi. Bu kapsamda “barış zirvesi” yapılması planlandı.

Diasporayı çok kızdırdı

Türkiyenin bu adımı Ermeni diasporası başta olmak üzere Ermeni terör örgütlerini de panikletti. ASALA terör örgütü Türk Büyükelçilikleri, Konsoloslukları ve Turizm müşavirliklerine mail atarak tehditler savurdu. Tehdit maillerinde Türkiye hükümetinin 24 Nisanda yapmayı duyurduğu etkinliklere katılacak ülkelerin de ‘soykırım işleyenleri teşvik etme suçunu işlemiş olacaklarını savundu.Örgüt açıklamasında etkinliğe katılacak ülkelere şu tehdit savruldu: “Yukarda adı geçen kutlamaların gerçekleştirilmesi durumunda ASALA, gereğince karşılık verme hakkının saklı olduğunu ilan eder.”

Ermeni lobileri faaliyette

Terör örgütü bu tehditleri savururken, ABD ve ABde yaşayan aşırı görüşlü Ermeniler ise Türklerin bu ülkelerdeki etkinliklerini fiziki şiddete varan ölçüde engellemeye çalıştı. Bunlardan bazıları ise özetle şöyle:

- 18 Ağustos 2014te  Ermeni kökenli Rus vatandaşı olan Artur Mirzoyan Türkiyenin Moskova Büyükelçiliğine ateş etti.

- 16 Şubat 2015te, Türkiyenin Lyon Başkonsolosluğunun bulunduğu binanın giriş katındaki posta kutularına ve duvarlarına, Taşnakların Fransa gençlik kolu olan Fra Nor Seround örgütü üyesi Ermenilerce ırkçı ifadelerin kullanıldığı el ilanları yapıştırıldı.

- 21-22 Şubat 2015te ABDnin Kaliforniya Eyaleti Long Beach Fuar Merkezinde düzenlenen “Los Angeles Travel and Adventure Show” fuarındaki Turizm Ataşeliği standına yönelik protesto eylemi yapıldı.

- 27 Şubat 2015te Türk Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Toronto Üniversitesinde yapılmak istenen panel engellenmek istendi.

- 2 Mart 2015te Paris Descartes Üniversitesinde bir panelde konuşan Türkiyenin Paris Büyükelçisi Hakkı Akile bir izleyici ırkçı sloganlar eşliğinde elindeki içeceği fırlattı. 

Esenboğa havaalanını  kana buladı

1975 yılında Lübnanın başkenti Beyrutta kurulan ASALA terör örgütü, 1975-1985 yılları arasında birçok katliam yaptı. 10 yıl boyunca toplam 21 ülkede 110 silahlı eylem yapan örgüt, 42 Türk diplomatını şehit etti. Fransa ve Yunanistanı üs edinen örgüt, ancak 1983 Temmuzunda gerçekleşen Orly Havaalanı katliamında 8 kişiyi öldürüp 52 kişiyi yaraladıktan sonra, Avrupa tarafından da bir terör örgütü olarak kabul edilmişti. 1994te tamamen bitirilen örgüt, Türkiyedeki en kanlı eylemi de Ankara Esenboğa Havaalanında gerçekleştirmişti. Havalanına 7 Ağustos 1982de yapılan bombalı saldırıda 3ü polis 9 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

1 saat önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

1 saat önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

1 saat önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

5 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

5 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

6 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

6 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

6 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

6 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

10 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

14 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

14 gün önce