Çavuşoğlu\'ndan Suriye görüşmeleriyle ilgili açıklamalar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı için Rusya’dan davet aldıklarını söyleyerek, \"Türkiye ile Suriye arasında başlatılan normalleşme süreci kapsamında, önümüzd
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ankara\'da ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, \"İran Cumhurbaşkanı Reisi\'nin ziyareti ertelenmişti. O ziyaretin gerçekleşmesi için ne yapabileceğimizi konuştuk. İran\'a deprem sürecinde gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyoruz.\" dedi.
Çavuşoğlu, \"Bugün ikili konuları bölgesel meseleleri değerlendirdik. Enerji konusunda işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Nükleer anlaşmanın bir an önce imzalanmasinda fayda görüyoruz. Türkiye ve İran olarak var olan sorunları gidermek, ilişkilerimizi geliştirmek ve var olan sınamalar konusunda işbirliği yapmak için kararlıyız\" ifadelerini kullandı.
Depremlerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, \"Deprem Türkiye\'de 11 ilimizi etkiledi. Elbette Suriye\'de de ciddi bir hasara yol açtı. Suriyeli kardeşlerimiz de vefat etti. Kendi yaralarımızı sararken Suriye\'ye sessiz kalmamiz mümkün değildi. Suriye\'ye yardımların ulaştırılması için elimizden geleni yaptık. Bugüne kadar 475 BM yardım TIR\'ı geçti. Suriye\'ye yardım götürmek isteyen tüm uçaklara hava sahamızı açtık\" dedi.
Türkiye-Suriye görüşmeleri
Suriye ile görüşmeler sorulan Çavuşoğlu, \"İlk toplantı üçlü formatta gerçekleştirildi. İran Dışişleri Bakanı kardeşim de bu toplantılara katılmak istediklerini söyledi. Biz de Türkiye olarak bundan hiçbir beis olamadığını söyledik. Ruslara da İran\'ın katılmasında mahsur yok dedik. Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Dörtlü formatta olacak. Bu toplantı için Ruslardan teknik bir toplantı teklifi geldi. Bunun için bakan yardımcımız gelecek hafta Moskova\'da toplantıya katılacak\" yanıtını verdi.
Abdullahiyan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü\'ne ilişkin de \"Dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkı ile depremden dolayı dayanışma ruhunu paylaşıyoruz. 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlar İran İslam Cumhuriyeti\'nde toplumun en önemli parçasıdır\" dedi.
\"Türkiye\'nin güvenliğini İran\'ın güvenliği olarak görüyoruz\" diyen Abdullahiyan sözlerine şöyle devam etti:
\"İran İslam Cumhuriyeti, Afganistan\'daki geçici hükümet ile görüşmelerine devam ediyor. Biz onları resmi olarak tanımıyoruz. Umarız ki önümüzdeki günlerde hükümet kurulur. Kafkasya\'daki sorunların temeli siyonistlerin oraya ayak basmasıdır.
Abdullahiyan ise ABD yaptırımların ilişkilere etkisinin sorulması üzerine \"İran-Turkiye ilişkileri kardeşliğe ve komşuluğa dayanıyor. Tek taraflı yaptırımlar buna etki etmez\" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çavuşoğlu'ndan gündeme dair açıklamalar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, canlı yayında Afganistan, Mısır, BAE, Suriye ve ABD ile ilgili önemli...
Kılıçdaroğlundan Konuşmayın Talimatı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerine ve milletvekillerine, "Altılı masanın karar verdiği...
Çavuşoğlu'ndan Mısır ve Suriye mesajı
Bakan Çavuşoğlu, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




