BORSA
BIST 100 12.265,98 %0,43
Altın 6.644,78 ₺/gr %1,51
Bitcoin $83.095 %0,52
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,65 ₺ %0,18
Sterlin 65,40 ₺ %0,16
Gümüş 96,37 ₺/gr %2,79
Ethereum $2.504,24 %0,49
İsviçre Frangı 59,53 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,66 ₺ %0,20
Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,40
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,15 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,21
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,19
İSTANBUL 21°C 6.644,78 ₺/gr 49,40 ₺ 55,65 ₺
Anasayfa GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardıma ihtiyacı olana kapımız açı...
Star Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardıma ihtiyacı olana kapımız açık kalacak

Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardıma ihtiyacı olana kapımız açık kalacak haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin Suriyeli misafirlere İnsani, vicdani

· 7 dk okuma · 48 okunma
0Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardıma ihtiyacı olana kapımız açık kalacak
Güncel Haberleri ›
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardıma ihtiyacı olana kapımız açık kalacak haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin Suriyeli misafirlere İnsani, vicdani ve İslami nedenlerle kapısını açtığını söyledi. Ünlü oyuncu Angelina Jolie de Türkiyenin yaptığı büyük fedakarlık için teşekkür ederken dünyaya da sessiz kalmayın çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardinin Midyat İlçesinde bugün kutlanacak Dünya Mülteciler Günü için Türkiyeye gelen ünlü yıldız Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile bir araya geldi. Midyatın Akçakaya Mahallesinde bulunan ve 2 bin 378ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındırıldığı AFAD Geçici Barınma Merkezindeki programa katılmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Mardin Havalimanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vali Koçak ve Başkan Türk ile birlikte helikopterle Midyat İlçesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü yıldız Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Midyatta bir araya geldi. Erdoğan, Midyat Kasr-ı Nehroz Otelinde Angelina Jolie ve Antanio Guterres ile bir süre görüştü. Erdoğanın Jolie ve Guterres ile yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Guterres, mültecilerin barındırıldığı kampa geçerken, Jolienin otelde kaldığı öğrenildi.

2 milyon misafirimiz var

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek komiseri Gutterese Türkiyenin yaklaşık 2 milyon mültecile kapılarını açtığını anlattığını söyledi. Erdoğan, Suriyedeki savaşın başladığı ilk günden bu yana bütün kapıların açık olduğunu ve bunun insani, İslami ve vicdani görevleri olduğunu vurgulayarak bu görevleri yerine getirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Jolie ve Gutteresin de Türkiyenin bu tavrının farkında olduklarını ve bunu kendilerinin ifade ettiğini kaydeden Erdoğan, Kobane ve Tel Abyaddan gelenlerin şartlar düzeldikçe tekrar geri döndüğünü de söyleyen Erdoğan, Türkiyenin sınırlarının her zaman bu tip insani durumlar için açık olduğunu vurguladı.

Türkiyeye teşekkür etti

Görüşmenin ardından oteline geçen ABDli ünlü sinema oyuncusu Jolie de daha sonra BM Mülteciler Yüksek komiseri Gutteres ile birlikte yaptığı açıklamada Türkiyeye mültecilere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Jolie şunları söyledi: 4 yıllık krizde Türkiye en büyük mülteci grubunu ağırlayan ülke haline geldi. Türkiyenin pek ala sınırlarının zorlandığını söyleyebiliriz. Bu anlamda burada yaşananlara dünyanın sessiz ve kayıtsız kalmaması gerekiyor. Suriyede büyük bir insani kriz yaşanıyor. Amacımız sorunları barışçıl çözüm bulmak bunun için de bütün herkesi elini taşın altına koyması gerekiyor. Bütün ülkelere yapmak istediğim çağrı şudur. Sorunlar siyaseten çözülmedikçe yerlerinden edilmiş insanlar sorunu daha da büyüyecek. Bunun için sorunlara bir an önce siyasi çözüm bulunmalı. Bu arada Türk, halkına. Lübnan halkına ve Irak halkına da bu insanlara evlerini açtıkları için teşükkür etmek istiyorum.

Meclis Başkanı seçilmeden hükümet için görev vermem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABDli ünlü sinema oyuncusu  ve BM İyi Niyet Tmeslicisi Angeline Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile yaptığı görüşmenin ardından yeni hükümet kurulmasına ilişkin önemli bir de mesaj verdi. Erdoğan. görüşmenin ardından yaptığı açıklamada bir gazeticinin sorusu üzerine hükümeti kurmak için görevlendirmeyi TBMM Başkanlığı seçimlerinden önce yapmayacağını söyledi. TBMMnin salı günkü yemin töreninin hemen ardından hükümeti kurma görevini hemen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğluna vereceği iddialarını yalanlayan Erdoğan, “Hükümet kurma görevini Meclis Başkanı seçiminden önce vermek gibi düşüncem yok” diye konuştu. Afedersiniz sağıra hakaret etmek istemenem ama sağır duymaz uydurur.

JOLİEYİ İZLEDİLER

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etmek üzere Mardine gelen Jolie, konakladığı otelin bulunduğu 1. Caddede gezerek, hediyelik eşya satın aldı. Angelina Jolienin alışveriş yaptığı mağazanın önünde toplanan kadınlar, ünlü yıldızı görmek için birbirleriyle yarıştı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek komiseri  Antonio Guterres daha sonra Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türkü makamında ziyaret etti. Belediye binası girişinde konuklarını karşılayan Türk, makamında basına kapalı bir süre görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Angelina Jolieye el yapımı gümüşten yapılan telkari kolye seti, Guterrese de gümüş tespih hediye etti.

KIZI İLE BİRLİKTE GELDİ

Angeline Jolie Mardin ziyaretinde eşi Brad Pitt ile tek biyolojik çocukları olan 8 yaşındaki kızları Shilohu da yanında getirdi. Kızı Shiloh ile Mardin sokaklarını dolaşan Jolieye ilgi büyüktü. Alışveriş yapmak için girdiği dükkanların önünde biriken Mardinliler Jolieyi görmek için yarıştı. 

Brade kehribar tespih aldı

Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere Mardine gelen sinema yıldızı Angelina Jolienin uğradığı duraklardan biri Şahmeran ustası Hasan Özcanın dükkanı oldu. Jolieyi ilk gördüğünde tanıyamadığını söyleyen Özcan, kendisine şahmeran, tespih ve yüzük hediye etti. Önce Şahmeran ustası Hasan Özcanın dükkanına giren Angelina Jolie, kızı Shiloh ile birlikte alışveriş yaptı. Jolie, dükkana girdikten sonra burada Selçuklu, Osmanlı ve Süryani motifleriyle süslü eşyalara göz attı. Hürriyete açıklamalarda bulunan Hasan Özcan, Angelina Jolienin dükkanlarına geleceğinden habersiz olduğunu, ilk gördüğünde kendisini tanımadığını söyledi. Jolieye şahmeran, tespih ve yüzük hediye ettiklerini dile getiren Özcan, Jolienin misafirperverliklerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti ve ekledi; “Kendisi, her biri 250şer dolardan olmak üzere bir adet işlemeli sürahi ve büyükçe bakır tepsi aldı.”

Jolie için “Kültürümüzle ilgili sorular sordu” diyen Özcan; Osmanlı, Ermeni ve Süryani motiflerini Jolieye anlattığını, son olarak da şahmeranın Mezopotamyadaki hikayesini anlattığını söyledi. Dükkanda 500 dolarlık harcama yapan Jolie ile Özcan hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Joli daha sonra girdiği bir başka dükkandan da eşi ünlü Aktör Brad Pitt için bir kehribar bir tesphi, gümüş yüzük ve özel yapım ayna aldı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

6 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

11 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

11 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

11 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

11 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

18 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

18 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

18 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce