Davutoğlu dan şehit ve gazi yakınlarına müjde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaş, Makine ve Kimya E
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaş, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu da çalışan, hayatını kaybedenlerin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek e maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kişinin atanacağını bildirdi.
ŞEHİTLİKLERİ HİÇ İHMAL ETMEDİM
Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi de şehit yakınları ve gaziler için yapılacak iş kurasında yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı iken de Başbakan olarak da her yurt dışı seyahatinde, ülkelerdeki şehitlikleri hiç ihmal etmeden mutlaka ziyaret ettiğini söyledi.
BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ AZİZDİR
Ahmet Davutoğlu, İster Dünya Savaşı da, Çanakkale Savaşı da, İstiklal Harbi de daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir. Allah onlara rahmet eylesin, onları cennetiyle mükafatlandırsın dedi.
Gazilerin de aynı şekilde büyük fedakarlıklarla bu mücadeleye girdiğini ve Gazilik unvanını elde ettiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:
GÖRDÜĞÜMÜZ BU MUTLULUK BİZE ENERJİ VERİYOR
Bizim onların yakınları ve onlar için atacağımız her adım bir lütuf değil, görevdir. Ulvi bir görevdir ve bu görevi ifa ettiğimizde duyduğumuz iç huzurdan daha derin bir iç huzur olamaz. Her merasimin, her güzel buluşmanın mutlaka insanı mutlu eden bir tarafı var. Ama beni en fazla mutlu eden bu atamalar esnasında, sevinçlerini gözlerinden okuduğum kardeşlerimin atamalarını gerçekleştirdiğimiz bu vesileler oldu. İster şehit ve gazi yakınlarımız, gazilerimiz, ister engelli vatandaşlarımızın atamaları olsun, her seferinde hepimizin kendilerine medyun-u şükran olduğumuz bu değerli vatandaşlarımızın yüzlerinde gördüğümüz mutluluk bizlere yaşama azmi ve devlet görevi ifa ederken büyük bir enerji veriyor.
Yoğun bir siyasi tempo içinde yeni hükümet kurma çalışması yürüttüklerine ve 3 gündür parti liderleriyle görüştüklerine değinen Davutoğlu, salonda bulunanlara, Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme kararını almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz diye seslendi.
1 YIL İÇİNDE 12 BİN 542 KİŞİ ATANDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, son 1 yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasının yapıldığını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
22 Temmuz 2014 e Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken yapılan atamada 3 bin 527 vatandaşımızı atadık. 2 Ekim 2014 e Başbakanlık görevini almamın hemen sonrasında benim bizzat katıldığım törende 2 bin 760 kardeşimizi, 17 Mart 2015 e 4 bin 325 şehit yakınıyla, gazi ve gazi yakınının atamasını yaptık. 20 Mayıs 2015 e bir taraftan yoğun siyasi gelişmeler, seçim kampanyası sürerken, yine bir ara verdik ve sizlerin yüzündeki mutluluğu görebilmek ve bundan enerji alabilmek için bir atama gerçekleştirdik, bin 75 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasıyla birlikte 11 bin 687 hak sahibini atamış olduk. Bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu da çalışan, hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek e maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız. dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gazi maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gazi maaşlarına yönelik açıklama geldi. Bakanlık, gazi...
İsrail, Gazze’deki tünellerde sinir gazı kullanacak
İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlemesi beklenen kara harekatı kapsamında...
Çaykur Rizesporun maçları, şehit ve gazi yakınlarına...
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Çaykur Didi Stadındaki lig ve...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




