BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Davutoğlu: O cansız beden hepimiz için bir uyarı

Davutoğlu: O cansız beden hepimiz için bir uyarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 Türkiye Konferansı da, Eminim hepiniz Aylanın, 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür O cansız beden hepimiz için bir uyarı sinyali. dedi.

04.09.2015 - 12:25 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Davutoğlu: O cansız beden hepimiz için bir uyarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 Türkiye Konferansında yaptığı konuşmada, Eminim hepiniz Aylan ın, 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür. O cansız beden hepimiz için bir uyarı sinyali. Eğer Suriyeli çocuklar evlerinde güvende değilse o zaman bizim çocuklarımız da Ankara, Paris, Londra ya da New York a güvende olmayacaklardır dedi.

Tüm dünya liderlerine çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Davutoğlu, Tüm sorumlu aydınlara, iş dünyasına ve şu anda tatil yerlerinde çok rahat bir şekilde tatil yapanlara sesleniyorum. Lütfen mültecileri düşünün. Sadece Suriyelileri değil, Afrikadan ve diğer ülkelerden gelen mültecileri düşünün şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu un konuşmasından satırbaşları şöyle;

B20 in bir çözüm platform olma şansı var. Karışımızdaki 5 büyük zorluk var. Global pazarlar oldukça oynak. Bu oynak iş dünyasının önündeki en büyük sorunlardan biri. Bu yüzden bir plan yapmak mükün değil.

Kalkınmakta olan ekeoniler geçmişte gösterdikleri dinamizmi gösteremiyor. Bu yüzden büyümeyi de arttıramıyoruz.

Gelecekte büyümeyi arttımamız için yeni bir yol çizmemiz gerekiyor. Küresel ticaret beklenmedik bir şekilde yavaşlıyor.

Türkiye olarak ekonomik büyüme oranınımızı arttırmaya çalışıyoruz. Bizim ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek için yeni stratejilere ihtiyacımız var.

En az 6 ülkede merkezi hükümetin kontrolünde olmayan ekonomi var. Bunlar arasında Suriye, Irak gibi ülkeler var...

3 yaşındaki bebeğin cansız bedenini görmüşsünüzdür. Bu hepimiz için bir uyarıdır. Bu çocuklar nerede doğduklarına karar vermiyor. Bu bir kader. Ancak bizim verdiğimiz karar onların hayatını etkiliyor. Milyonlarca çocuk, yaşlı, kadın baskıcı rejimlerin mağduru.

Türkiye mültecilere bu zamana kadar 6 milyar dolardan fazla para harcadık. Türkiye mültecilere kapılarını açtı ve neci olduklarını sormadı. Ancak bugün bakıyoruz Macaristan Hristiyan ayrımı yapıyor. Bizim kapılarımız her zaman açık olacak.

Bir saniyeliğine şunu düşünün. Dün akşam 3 yaşındaki Ayla ın babasını aradım. suriyeden Türkiyeye kaçmış kendine yeni bir gelecek kurmak için. Ancak yaşanan faciadaa 2 çocuğunu ve eşini kaybetmiş. 1 dakikalığına düşünün tüm ailenizi kaybetseydiniz ne yapardınız. Baba şimdi tek başına Kobaniye dönüyor. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum, lütfen mültecileri düşünün.

Hepimiz için bir sınav olacak. Bu cansız çocuk bedeni uluslararası toplum tarafından da görüldü. BM bu çocukları nasıl korunacağına yönelik önlemler geliştirmeli.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

19 saat önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

20 saat önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

21 saat önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

3 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

3 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

7 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

7 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

8 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

8 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

9 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

9 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

9 gün önce