BORSA
BIST 100 11.165,44 %0,13
Altın 6.436,21 ₺/gr %0,25
Bitcoin $77.866 %4,19
Dolar 49,96 ₺ %0,08
Euro 55,95 ₺ %0,02
Sterlin 66,88 ₺ %0,04
Gümüş 83,42 ₺/gr %0,36
Ethereum $2.249,67 %4,57
İsviçre Frangı 60,65 ₺ %0,16
Kanada Doları 35,72 ₺ %0,09
Avustralya Doları 35,11 ₺ %0,04
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,13
Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,07
İSTANBUL 15°C 6.436,21 ₺/gr 49,96 ₺ 55,95 ₺
Anasayfa GÜNCEL Deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu bulundu
Posta

Deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu bulundu

Deniz bisikletiyle Kumburgazdan denize açılan ve birinin cesedi bulunan kayıp 5 genç ile ilgili davada bilirkişi raporu çıktı. Raporda, bir yolcunun denizde birileri

· 5 dk okuma · 76 okunma
0Yorumlar
Deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu bulundu

Deniz bisikletiyle Kumburgazdan denize açılan ve birinin cesedi bulunan kayıp 5 genç ile ilgili davada bilirkişi raporu çıktı. Raporda, bir yolcunun denizde birilerini gördüğünü söylemesine rağmen gerekli aramayı yapmadığı iddia edilen İDO kaptanı Yavuz Yılmazın, Temel aramayı yapmayarak ve ilgililere usulüne uygun olarak haber vermeyerek, Denizde Can ve Mal Güvenliği Kanununa muhalefet ettiği belirtildi.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde 17 Ağustos 2014 tarihinde deniz bisikletiyle açıldıktan sonra birinin cesedine ulaşılan, 4 kişinin ise hala bulunamadığına olaya ilişkin olarak işletme sahibi Sinan Önügören hakkında, Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

KİRAYA VEREN ASLİ KUSURLU, GENÇLER TALİ KUSURLU


Duruşmada olaya ilişkin olarak hazırlanan bilirkişi raporu okundu. Rapora göre deniz bisikletini kiraya veren işletme sahibi Sinan Önügören asli kusurlu, deniz bisikletini kiralalayan 5 genç ise tali kusurlu bulundu. Raporda ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesinin de kazadan dolayı idari sorumluluklarının bulunduğu görüşüne yer verildi.



BİLİRKİŞİ: KAPTAN DA SUÇLU


Raporda, bir yolcunun denizde birilerini gördüğünü söylemesine rağmen gerekli aramayı yapmadığı iddia edilen İDO kaptanı Yavuz Yılmazın, Temel aramayı yapmayarak ve ilgililere usulüne uygun olarak haber vermeyerek Denizde Can ve Mal Güvenliği Kanununa muhalefet ettiği belirtildi. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olma suçundan tutuksuz yargılanan Sinan Önügören katılmazken, Önügörenin Avukatı ile maktuller Serdar Demir, Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizginin yakınları ile avukatları katıldı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilirkişi raporu okundu. Üçü de Piri Reis Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Makine Mühendisi Tolunay Kayaarası, uzun yol kaptanı H. Ömer Akdağlı ve uzun yol kaptanı M. Şems Aktuğ tarafından hazırlanan raporda bir yolcunun denizde yardım isteyen kişileri gördüğünü söylemesi üzerine gerekli aramayı yapmamakla itham edilen İDO Kaptanı Yavuz Yılmaza da yer verildi.

DAHA KESİN BİLGİ EDİNME İMKANI VARDI


Raporda Yılmazın, yardım istendiğine ilişkin kendisine bilgi verildikten sonra gemiye manevra yaptırarak kazazedelerin görüldüğü mevkiye yaklaştığına dair bir bilginin bulunmadığı belirtilerek, Belirtilen hava şartlarında bilginin doğruluğunu teyit etmek maksadıyla bir dönüş ile yaklaşılarak daha kesin bir bilgi edinme imkanı vardır, ancak uygulamamıştır denildi. Raporda, duruşmalarda tanık olarak dinlenen Yılmazın, temel aramayı yapmayarak ve ilgililere usulüne uygun olarak haber vermeyerek, 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkındaki Kanununa muhalefet ettiği belirtildi.

BELEDİYELER İDARİ YÖNDEN SORUMLU TUTULDU

Raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesinin olayda denetim ve yönetsel görevlerinde ihmali bulunduğu, bu nedenle bu iki kurumun idari sorumluluklarının bulunduğu görüşüne yer verildi.

Raporda, davanın tutuksuz sanığı Sinan Önügörenin ise gerekli denetimi yapmadığı, bisiklete binen kişilere can yeleklerini takmalarını sağlamadığı için asli kusurlu olduğu belirtildi. Önügören, ayrıca deniz kenarında cankurtaran botu bulundurmadığı ve gözetleme kulesi ile dürbünlü bir nöbetçi bulundurmadığı, 16.00da geri gelmedikleri halde kolluk kuvvetlerine haber vermediği için asli kusurlu olarak kabul edildi.

Raporda olaydan sonra kaybolan ve bir daha bulunamayan Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi ile kaybolduktan bir hafta sonra cesedi Marmara Adası sahilinde bulunan Serdar Demirin de tali kusurlu oldukları belirtildi. Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Sinan Önügörenin Avukatı Lütfullah Hasan Doğruyol, müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Doğruyolun bu isteğini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

3 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Serdar Demirin 17 Ağustos 2014te kardeşi Dogan Demir ve arkadaşları Mikayil Celik, Sukru Kahraman ve Yusuf Buyukizgiyle şüpheli Sinan Onugorene ait deniz kenarındaki Garden Beach Clubtan deniz bisikleti kiralayarak saat 14.00da denize açıldıkları belirtiliyor.

İddianamede, 5 arkadaşın saat 16.00da dönmeleri gerekirken denmedikleri, denizde fırtınaya yakalanarak kayboldukları, Burak Önügörenin amcası şüpheli Sinan Önügörene durumu bildirmesine rağmen şüphelinin Sahil Güvenlike ve kolluk kuvvetlerine haber vermediği ifade edilerek, sonraki gün, gençlerin ailelerinin durumu emniyete bildirmesi üzerine şüpheli Önügörenin emniyete gittiği vurgulanıyor.

23 Ağustos 2014te ölen Serdar Demirin cesedinin Marmara Adası sahilinde bulunduğu, diğer kişiler Dogan Demir, Mikayil Celik, Sukru Kahraman ve Yusuf Buyukizgiye ise ulaşılamadığı belirtildi. İddianamede, şüpheli Sinan Önügörenin, Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Öte yandan, kaybolan gençleri denizde gördüğü iddia edilen deniz otobüsü kaptanı Yavuz Yılmaz ile cankurtaran Serkan Tunç, Garden Beach çalışanları Cem Bekdemir ve Burak Önügören ile Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Maden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...

6 gün önce

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

9 gün önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

11 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

11 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

11 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

11 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

11 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

25 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

1 ay önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

1 ay önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

1 ay önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

1 ay önce