BORSA
BIST 100 11.577,12 %1,87
Altın 6.528,29 ₺/gr %1,07
Bitcoin $82.833 %0,22
Dolar 49,63 ₺ %0,13
Euro 55,93 ₺ %0,32
Sterlin 66,62 ₺ %0,26
Gümüş 89,92 ₺/gr %2,71
Ethereum $2.441,90 %0,01
İsviçre Frangı 60,33 ₺ %0,32
Kanada Doları 35,36 ₺ %0,19
Avustralya Doları 34,79 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 13,24 ₺ %0,14
BAE Dirhemi 13,52 ₺ %0,15
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,06
Çin Yuanı 7,44 ₺ %0,14
İSTANBUL 17°C 6.528,29 ₺/gr 49,63 ₺ 55,93 ₺
Anasayfa GÜNCEL Diyanette Terfilere Yeni Düzenleme
fatihaktuel

Diyanette Terfilere Yeni Düzenleme

Diyanet İşleri Başkanlığınca, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

· 3 dk okuma · 78 okunma
0Yorumlar
Diyanette Terfilere Yeni Düzenleme

Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği de değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, görevde yükselme suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yazılı sınavın yanında sözlü sınav da yapılacak.

Şube müdürü olarak atanabilmek için aranan şartlar arasına, Başkanlık teşkilatında memur veya aynı düzey görevler ile üst görevlerde en az 8 yıl çalışmış olmak şartı eklendi.

Eğitim uzmanı olarak atanabilmek için eğitim bilimleri veya dini alanda en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak şartı aranacak.

Eğitim uzmanı olabilmek için aranan şartlar arasından İlahiyat veya eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursu belgesine sahip olmak özelliği kaldırıldı.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atanabilmek için ise en az lise veya dengi okul mezunu olmak istenecek.

Başkanlık, 15 gün önce başvuru şartlarını ilan edecek

Din hizmetleri uzmanı olarak atanabilmek için aranan İlahiyat alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursu belgesine sahip olmak şartları da yürürlükten kaldırıldı.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı ve sayısı, başvuru şartları ve şekli, sınav konuları ile sınava ilişkin gerekli görülen diğer hususlar yazılı sınavdan en az 15 gün önce Başkanlığın internet sitesinde ilan edilecek. 

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına ilişkin işlemleri yürütmek üzere, beş kişiden oluşan sınav kurulunu teşkil eden üyeler, görevde yükselme sınavına alınacak personelden, öğrenim ve ihraz ettikleri unvanlar itibarıyla daha düşük seviyede olamayacaklar.

Sınav kurulu daha önce yazılı veya sözlü sınavdan birini yapmakla görevliyken şimdi ikisini de yapmakla görevlendirildi.

- Sınavda en az 60 tam puan alınması gerekiyor

Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekiyor. 

Unvan değişikliğine ilişkin yazılı sınavlar, Başkanlıkça belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılacak.

Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılacak. 

Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak.

Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilecek.

Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı olduğu bakan yürütecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

20 saat önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

2 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

2 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

2 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

2 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

2 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

16 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

22 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

22 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

22 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

22 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

28 gün önce