BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.134,56 ₺/gr %1,15
Bitcoin $63.573 %2,12
Dolar 47,38 ₺ %0,05
Euro 53,99 ₺ %0,24
Sterlin 63,02 ₺ %0,09
Gümüş 86,99 ₺/gr %2,21
Ethereum $1.897,46 %2,26
İsviçre Frangı 57,89 ₺ %0,13
Kanada Doları 33,59 ₺ %0,19
Avustralya Doları 33,05 ₺ %0,17
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,62 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 12,90 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,02
İSTANBUL 26°C 6.134,56 ₺/gr 47,38 ₺ 53,99 ₺
Anasayfa GÜNCEL Doğu Karadenizde yaylacılara terör uyarısı
Fatihaktuel

Doğu Karadenizde yaylacılara terör uyarısı

Doğu Karadeniz Bölgesi de, 3 ilde terör örgütü PKKya yönelik başlatılan geniş çaplı bahar operasyonu sürerken, yaklaşan yayla sezonu öncesi vatandaşlara evlerde yaşam malzemeleri bırakmamaları yönünde

· 4 dk okuma · 36 okunma
0Yorumlar
Doğu Karadenizde yaylacılara terör uyarısı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, bölgede herhangi bir vatandaş desteği olmadan vahşi hayvanlar gibi yaşayan teröristlerin yayla evlerinde bırakılan malzemelerle yaşam sürelerinin uzayabileceğine dikkat çekti, Vatandaşlarımız yaylalarını kullansın ama tedbirlerini alsın ve evlerde yiyecek bırakmasın dedi.

Gümüşhane-Trabzon sınırı kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında sağlanan sıcak temasın ardından, Doğu Karadeniz Bölgesi de Gümüşhane, Trabzon ve Giresunda terör örgütü PKKya yönelik başlatılan geniş çaplı bahar operasyonları sürüyor. Bölgede operasyonlarını yoğunlaştıran polis ve Jandarma Özel Harekât timleri, dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için araziyi karış karış tarıyor. Operasyonlar kapsamında, bölgeye helikopterle intikal eden askeri birlikler, teröristlerin kaçış güzergâhlarını havadan ve karadan takibe aldı. Birlikler, kırsal alanlarda bulunan yayla evleri başta olmak üzere, ormanlık alanlar ve dere yataklarını didik didik arayarak, terörist grubu etkisiz hale getirmeyi hedefliyor.

TERÖRİSTLERE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, sürdürülen terör operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki operasyonların kararlıkla sürdüğünü ve kimsenin endişe etmemesi gerektiğini ifade eden Vali Memiş, Karadeniz bölgesine terör örgütünün sızma girişimleri var. Bölgedeki bütün iller, sürekli teyakkuz halindeyiz. Askerimiz jandarmamız ve Özel Harekât timlerimiz, sayıları çok az olan terörist unsurları tamamıyla temizlemek ve onları bölgeden sıyırmak için operasyonlarımız yaz-kış devam ediyor. Biz bölgede bu terörist grupların eylemlerine müsaade etmeyeceğiz. Bütün planlama ve çalışmalarımız bu yönde. Karadeniz insanlarının yaşadığı yaylaları ve köyleri ile rahatlıkla herhangi bir endişe duymamalarını istediğimiz bir bölge. Teröristlere asla fırsat vermeyeceğiz. En kıza sürede bunları bertaraf etmek için bütün çalışmalarımız ve operasyonlarımız hız kesmeden sürüyor. Sayıları çok az olan unsurları bölgeden temizlemeyeceğiz dedi.

YAYLA EVLERİNİ KULLANMA İHTİMALLERİ VAR

Vali Memiş, baharın gelişiyle yaylalara başlayacak olan göçle birlikte burada bulunacak vatandaşların dikkatli davranmaları ve evlerinde yaşamsal malzeme bırakmaları uyarısında bulunarak şunları dedi:

Karadeniz yaylaları yörenin zenginliğidir. Sahilde yaşayan on binler yaylalara çıkıyor. Biz kullanıma karşı asla yasaklama yapmadık. Biz tüm tedbirleri alırız. Bölgemizde 6 bin 500 dolayında yayla evi var. Bu büyük bir rakam ve ıssız yerler. Uzun süreli kullanmak üzere erzak bulunursa terörist unsurlar bunları kullanabiliyor. Teröristler, bu bölgede herhangi bir vatandaş desteği olmadığı için adeta vahşi hayvanlar gibi yaşıyorlar. Kimseye gözükmeden ve irtibata geçmeden yaşıyorlar. Böyle olsa anında ihbar ediliyor ve gereken yapılıyor. Gizli gizli bütün yayla evlerini kullanma ihtimalleri var. Bu evleri kullandıklarında hayatta kalma süreleri uzuyor. Orada yemeğini yiyebiliyor. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Vatandaşlarımız yaylalarını kullansın ama tedbirlerini alsın ve evlerde yiyecek bırakmasın. Kışa girerken bu duyuruları yaptık. Şimdi baharla bu uyarıyı yineliyoruz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

MEB yönetmeliği değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve...

10 saat önce

Ankara'da su kaynaklı salgın alarmı

 özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerindeki su kesintilerinin ardından binlerce kişinin mide...

10 saat önce

Uğur Mumcu suikasti dosyası raftan iniyor

Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 1990'lı yıllardaki faili meçhul...

10 saat önce

WhatsApp'ta ekran görüntüsü paylaşanlara 3 yıla kadar...

Yargıtay, WhatsApp'taki özel yazışmaların izinsiz paylaşılmasına dair milyonlarca kullanıcıyı...

10 saat önce

Ahbap soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...

6 gün önce

Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü

Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...

6 gün önce

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

26 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

26 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

29 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

29 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

1 ay önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

1 ay önce