Doktor ve başhekim birbirine girdi
Olay, bugün öğlen saatlerinde Hastane Başhekim Vekili Dr. Ömer Durakın makamında yaşandı. İddiaya göre, Ömer Durak ile Dr. Mustafa Mazıcan arasında Mazıcanın eşi Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Nejdiye
Olay, bugün öğlen saatlerinde Hastane Başhekim Vekili Dr. Ömer Durakın makamında yaşandı. İddiaya göre, Ömer Durak ile Dr. Mustafa Mazıcan arasında Mazıcanın eşi Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Nejdiye Mazıcan için çıkarılan görevlendirme yazısı nedeniyle tartışma başladı. İkili arasında çıkan tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü.
Çıkan kavgada Dr. Ömer Durakın kolu kırılırken, Dr. Mustafa Mazıcan ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Sol kolu alçıya alınan ve Ortopedi Servisine yatırılan Ömer Durak, İki doktorun cezasından dolayı bakanlık bizden soruşturma açmamızı istedi. Haliyle soruşturmayı hastanedeki uzman doktorlardan görevlendirme yaparak yapıyoruz. En son gelen soruşturma dosyasında görevlendirmeyle ilgili Nejdiye Mazican hanımını görevlendirdim ve görevlendirme yazısını yazdım. Bu hanımefendinin eşi kapıyı vurarak makam odama girip kağıdı üzerime atıp, bu görevlendirmeyi yapamazsın diye tehditler savurdu. Bunu uygun gördüm ve doktor hanımın görevlendirmesini yazdım dedim. Bana yapamazsın, yazamazsın deyip boğazımı sıktı. Üstüme saldırdı. Güvenlikçi arkadaşlar o sıra müdahale etti. Müdahale ederken bana vurması sonucu düştüm ve kolumu kırdım. Ortopedi servisinde yatıyorum. Adli raporum tutuldu, yaklaşık dört hafta iş göremez raporunu da doktorumuz uygun gördü. Yarın ki durumuma göre ameliyata alınabileceğim söylendi. Şikayetçi oldum dedi.
Yaşanan tartışmada Mustafa Mazıcanın 15 güvenlik görevlisi ile dövüldüğü iddiası üzerine Devlet Hastanesi önünde olayı protesto eden Tabipler Odası İl temsilciliği bir açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Tabipler Odası Ağrı il temsilcisi Ulaş Yılmaz, Hekim arkadaşımız bir kaç kişi ve idare tarafından darp edilmiş. Bu olayın hepimize tüm sağlık çalışanlarına derin bir üzüntü bıraktığını ifade etmek istiyoruz. Ağrı Tabip Odası ve Ağrı Devlet Hastanesinde çalışan hekimler olarak bu sağlıkta şiddetin bir versiyonun hastanemizde yaşanmasını protesto ediyoruz. Bu olayı yaşayan Dr. Mustafa Mazıcan yaşadığı olay nedeniyle şuan genel cerrahi servisinde gözlem altında diye konuştu.
Eşinin coplarla dövüldüğünü ileri süren Nejdiye Mazıcan ise kocasının gözlem altında olduğu için açıklama yapamadığını bildirdi. Başkekim Vekilinin kendisine mobbing uyguladığını öne süren Nejdiye Mazıcan, Başhekim bey ile eşim arasında hafif bir tartışma oldu. Daha sonra başhekim bey 15 kişi toplayıp her yerde eşimi arıyordu. Poliklinikte de eşimi bulup sıkıştırıp dövüyorlar. Daha sonrada zor bela ayırıyorlar. Mağduruz, hem bana mobbing uygulanıyor, hem de kocama. Konuşmaya gittiğimizde eşim 15 kişi tarafından coplarla darp ediliyor. Şikayetçi olduk dedi.
Asef ULAŞ/AĞRI, (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AVRASYA TÜNELİ YENİDEN HİZMETE GİRDİ
İstanbul'da Avrasya Tünel inde aracaın Yangın panosuna çarpması sonucu tünel Geçici olarak...
Gaziantepte 3 araç birbirine girdi
Gaziantep\'in Nizip ilçesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı\'nda öğrencileri taşıyan bir servis...
İsrail karadan Gazze'ye girdi.
İsrail ordusu, esir alınan vatandaşlarını aramak için karadan Gazze'ye girdi. Haberi duyuran...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




