Düzce\'deki su baskını ve toprak kayması
Düzce\'de etkili sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelandan etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde yol yapım ve temizlik çalışmaları sürüyor, selde kaybolanları arama çalışm
Köyün içinden geçen derenin taşması sonucu sele kapılan otomobil ve traktörler, evlerin bahçelerinde çamura saplandı, köy yolları ve bazı evlerin bahçeleri büyük ağaç parçaları ve çamurlarla kaplandı.
AFAD, UMKE, İHH, Jandarma, İl Özel İdaresi, Türk Kızılayı, 112 Acil Servis ekipleri köydeki yaraları sarmaya çalışırken, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de dere yatağındaki büyük ağaç yığınlarını kaldırıyor.
Elektrik ve suyun henüz verilemediği köyde ulaşım kısmi olarak sağlanıyor.
Öte yandan köyün içinden geçen dere kenarında Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi, İHH Arama-Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR) ile diğer ekipler, Esmahanım köyünde kaybolan 4\'ü çocuk 6 kişi için arama çalışmasını sürdürüyor.
Köylülerden Yılmaz Zobar, AA muhabirine, köylülerin mahşeri yaşadığını belirterek, sel olduğunda çocukları ve hayvanları tahliye etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yukarıdan gelen selin dere yatağına sığmayınca patlayarak köyün içine kadar gelip aktığını anlatan Zobar, \"Büyük ağaçlar geldi, evleri, barakaları, ahırları, kümesleri yıktı, iş yerleri kullanılamaz hale geldi, yaşanacak hayat kalmadı burada.\" dedi.
Alanur Zobar ise akrabalarının sel geldiğini haber vermesi üzerine evden çıkarak ahırdaki hayvanlarını tahliye ettiğini belirterek, \"Hayvanların yarısını tahliye ettim, orada boğuluyordum kendimi dışarıya zor attım. O sırada ağaçlar geldi kümesi yıktı devirdi gitti. Buzağıyı sel götürmüştü sonra geri geldi kendisi.\" diye konuştu.
İlknur Zobar da yoldan geçen birinin kendisine selin geldiğini haber vermesi üzerine çocuklarını alıp evden çıkarak köyün yukarısındaki kahveye doğru gittiğini anlattı.
Eylem Zobar, bir gürültüyle köyün içine selin geldiğini aktardı. Sele kapılan araçları gördüğünü söyleyen Zobar, \"Arabalar, traktörler bizim bahçeye saplandı. Marketin önündeki dolapları sel aldı götürdü. Biz kendimizi tepeye attık ama ne var ne yok sele kapılıyordu. Biz 4 aileyiz burada nasıl yaşayacağız bilmiyorum, yardım olmazsa burada yaşayamayız. Çocuklarımız ve biz iyiyiz buna şükrediyoruz.\" dedi.
Ömer Zobar da evinin alt katının tamamen çamurla kaplandığını, herhangi bir mikrop yayılmadan evinin temizlenmesi talebinde bulundu.
17 Temmuz Çarşamba akşamı ve 18 Temmuz Perşembe gecesi etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı\'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti.
Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı.
Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında dün Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında, kayıp olarak aranan 42 yaşındaki Fatma Töngel\'in cesedi bulunmuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayreyn'deki ABD üslerini vurdu
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a ait Keşm Adası'na saldırısına karşılık olarak...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu
Erzincan'da toprak kayması olayının meydana geldiği ve 9 işçinin toprak altında kaldığı maden...
GÜNCEL Haberleri
Tümü22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...




