Elçi cinayetinde yeni görüntüler suikast şüphesini güçlendiriyor
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada Emniyet tarafından yapılmış iki ayrı çekimin görüntülerine ulaşıldı. Bunlardan 2 dakika süren bir çekimin MOBESE ve gazeteci
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada Emniyet tarafından yapılmış iki ayrı çekimin görüntülerine ulaşıldı. Bunlardan 2 dakika süren bir çekimin MOBESE ve gazetecilerin çektikleri görüntülerle karşılaştırılması ile Elçinin öldürülme anına ilişkin bugüne kadar yapılan değerlendirmeleri değiştirecek nitelikte bilgiler ortaya çıktı.
Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaşın haberine göre, yeni bulgular Elçinin vurulduğu atışın Dört Ayaklı Minarenin bulunduğu sokak içinden yapıldığını, ancak görüntülerde araç önünden ateş ettikleri görünen polislerin Elçiyi vurma ihtimallerinin zayıf olduğunu ortaya çıkardı. Polisleri öldürerek sokağa giren iki saldırganın da sokak içinde ateş etmedikleri tespitiyle birleştirildiğinde, bu bilgi Elçinin suikast sonucu veya sokak içinde ama daha geride bir noktadan açılan başka bir atışla vurulması ihtimallerini öne çıkardı.
İlgili HaberElçi cinayetinde ateş etmedim diyen polisi kamera doğrulamadı
Yapılan analizlerde, 2 polisi öldüren ve Yenikapı Sokağına giren 2 YDG-Hlının, sokağa girmelerinin ardından, en az 7-8 saniye boyunca arkasından sokağa giren polis olmadığı belirlendi. Bu süre içinde de iki YDG-Hlı zaten Dört Ayaklı Minarenin olduğu sokağın sonuna varmışlardı. Yani sokağa saldırganların arkasından girerek ateş eden polislerin Elçiyi vurmuş olma ihtimalleri yoktu. İki YDG-Hlının sokakta ateş açtıklarının görülmemesi ve kaçarak girdikleri sokağa arkalarından giren polisin görünmemesi Elçiyi öldüren atışın sokak içinden yapıldığı sonucuna götürdü.
O POLİSLER VURMUŞ OLAMAZ
Ortaya çıkan yeni görüntüler ise Elçinin birinci saldırganın yanından geçmesinden sonra vurulduğunu gösterdi. Bu bulgu, Elçinin Doblo marka araç önünden kaçan saldırganlara ateş eden iki polisten birinin tabancasından çıkan kurşunla vurulması ihtimalini de oldukça zayıflattı. Çünkü birinci saldırgan Elçinin yanından geçerken bu iki polisin yönü yukarı dönüktü ve ancak ikinci saldırgana ateş ederken Elçinin olduğu tarafa doğru ateş etmeye başlamışlardı.
Bir diğer değerlendirme ise polislerin bulundukları açıdan yaptıkları atışların Elçiye isabet etmesinin mümkün olmadığını ortaya koyan ölçümler. Buna göre iki polisin önünde bulundukları Doblo araçtan paralel atış yapmaları halinde, atışları büyük bir olasılıkla Dört Ayaklı Minarenin sütunlarına gelecekti. Görüntülerde de bu iki polisin ikinci saldırgana, yani sokağın soluna doğru atış yaptıklarını gösterdi. Mardin Kebapın yanındaki ara sokakta bazı polislerin olduğunun tespit edilmesi de dikkat çekici.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları geliyor!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı...
Sinan Ateş cinayeti iddianamesi tamamlandı!
Ankara Başsavcılığı, Sinan Ateş cinayetinde, 22 kişi hakkında ''tasarlayarak öldürme'' suçundan...
MİT'ten PKK'nın suikast timine operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kuzey Irak'ta PKK'nın sözde suikast timine operasyon düzenledi....
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




