Erdoğana saldırı planının detayları
Muğlanın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ayrılmasının ardından kaldığı otele yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu hain saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Habertürkün
Muğlanın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ayrılmasının ardından kaldığı otele yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu hain saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Habertürkün ulaştığı ifadelerde olayın dehşeti tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.
Gözaltına alınan 10 darbecinin ifadelerine göre baskın hazırlığı adım adım şöyle gelişti:
Darbe girişiminin olduğu gece İstanbuldan helikopterle hareket eden Özel Kuvvetlere ait 14 kişilik tim ve 2 SAT komandosu Çiğli 2. Anajet Üssüne indi. Marmariste üst düzey bir PKK yöneticisine operasyon yapacağız diyen Yüzbaşı Şükrü Eymen komutasındaki FETÖ/PDY darbecileri 3 helikopter, silah, mühimmat ve 13 kişilik MAK timi istedi. Üsse daha sonra saldırıya komuta eden Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş gitti.
İlgili HaberErdoğanın otelini basanların mühimmatları ele geçirildi
28 KİŞİLİK EKİP VE 4 HELİKOPTER
Helikopterler saat 22.00 sıralarında Marmarise hareket etmek üzereyken, darbeci askerler Cumhurbaşkanı Erdoğanın kaldığı adresi tam bilmedikleri için beklemeye başladı. Şüphe çekmemek için de Operasyonun yeri değişti, Ankaraya gideceğiz dedi. 13 kişilik MAK timi de yaklaşık 3 saat helikopterde bekletilerek darbe girişiminden haberlerinin olmaması sağlandı. 13 kişilik ekibin üsle iletişimi de kesildi. Erdoğanın kaldığı otelin bildirilmesi üzerine 4 helikopter Marmarise doğru havalandı.
Darbe girişimini önceden haber alan Cumhurbaşkanı Erdoğan otelden ayrılmıştı. Saat 01.30 sıralarında darbecilerin kullandığı 4 helikopter otele saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 2 polis şehit düşerken, 9 polis memuru da yaralandı. Otel saldırısına İzmirden katılan 13 darbeci tutuklanırken, ormanlık alana kaçan 2 SAT komandosu önceki gün teslim oldu. Tümgeneral Sönmezateş dün Ankarada yakalandı. İstanbuldan giden 14 askerin arandığı belirtildi. İhanetin başındaki Sönmeztaşın Gerekirse ölün ama Cumhurbaşkanını Ankaraya götürün talimatı verdiği öğrenildi.
15 DAKİKA DAHA KALSAYDIM ÖLDÜRÜLECEKTİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International ile gerçekleştirdiği röportajda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çok çarpıcı bir bilgiyi de açıkladı. Erdoğan, Marmariste bulunduğu villada, 15 dakika daha kalsaydım, öldürülecektim ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam cezasıyla ilgili, Açık bir vatan ihanet suçu var. İdam cezası konusu parlamentoya gelir, parlamento ne karar verirse onaylarım dedi.
İlgili HaberCumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis idam cezasını getirirse onaylarım
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




