Erdoğan:Atanmış olanlar da görevden alınabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRIC Zirvesi öncesi açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, bakanlar hakkında, Atanmışların da garantisi yok ifadesini kullanırken, Suriyede terörün ortadan kaldırılmasına i
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRIC Zirvesi öncesi havalimanında açıklama yaptı. Erdoğan, Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir. Başarılı olmaya mahkumuz. Başarılı olacağız dedi.
Erdoğanın konuşmasının BRIC Zirvesi öncesi havalimanından yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:
BRIC zirvesine katılmak üzere Güney Afrikaya hareket ediyoruz. 5 ülke aynı zamanda Türkiye gibi G20 ülkesi. Ülkemiz İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak katılıyor. Türkiye ile BRIC arasında ilk yüksek düzeyli görüşmeyi ifade etmektedir. Zirvede ikili görüşmelerim olacak ve işadamları ile kanaat önderleri ile bir araya geleceğiz. BRIC Zirvesi den sonra Zambiyaya bir ziyaret gerçekleştireceğim. Bu ziyaret Zimbiyaya ilk resmi ziyarettir. Ziyaretim Afrika kıtası ile ilişkilerimizi derinleştirme kararlılığımızı ortaya koyuyor. Bu aynı zamanda iade-i ziyaret olacaktır. Afrika ile birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz.
SORU-CEVAP
PUTİN İLE GÖRÜŞME: Suriyedeki gelişmeler istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Tek yer Afrindir, Cerablus ur, El-Babdır. Bazı görüşmeler, anlaşmaları Münbiç konusunda yaptık. Bunları adan zye tekrar ele alacağız. Dara konusu var, bu konuyu tekrar gündemimize alacağız, İdlibi tekrar ele alacağız. Biz de istiyoruz ki Suriye halkı bu saldırılardan ve bölgedeki bazı örgütlerin acımasız saldırılarından da koruma altına alınmış olsun.
ABDNİN İRANA YAPTIRIMLARI: Yaptırımlarla ilgili bizim ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise bizim dünyada diğer stratejik ilişkimiz olanlarla ilişkimizi kesmek, bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Komşumuz olacak, stratejik ortağım olacak. Aynı şekilde burada kazan-kazan esasına göre pek çok gelişmeler var. Biz bunu Obama döneminde de söyledik. Şu anda da söylüyoruz. Farklı yerlerden bize ulaşması bizleri ayrıca üzmektedir. Sayın Başkan gerçekten bu konularda iyi bir duruş sergilemiştir. Bu duruşunun devam edeceğine inanıyorum.
YENİ ATAMALAR ve OFİSLER: Şimdi Güney Afrikaya gidiş, gelişte çalışacağız. Ofisler üzerinde kimleri nereye atıyalım. Birçok arkadaşlarımız isimleri üzerinde görüşbirliğine vardığımız zaman, kendileriyle de görüştümüz zaman isimler belli olacaktır. 15-20 gün içerisinde bu işi tamamlamış oluruz. Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir. Başarılı olmaya mahkumuz. Başarılı olacağız.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğan'dan flaş atama ve görevden almalar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görevden alma ve atama kararları peş peşe geldi. İki ülkeye...
Erdoğan : Netanyahu yu Sildik attık
MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor. Tabii ki Filistin'le ve Hamas'la da...
Erdoğan, 3 genel başkan yardımcısını görevden almaya...
, Cumhurbaşkanı Erdoğan performansından memnun olmadığı 3 genel başkan yardımcısını kesin olarak...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




