Erdoğan:Bürokratik vesayete izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece sürpriz bir şekilde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Erdoğan ne mesaj vereceği merak ediliyordu.
Erdoğan isim vermeden suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan dosyasıyla ilgili Ankara Emniyeti'ndeki görevden uzaklaştırmalarla ilgili "bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz" dedi.
Köklü değişim mesajını yineleyen Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.
Erdoğan, Gazze'de katliam yapan İsrail'in planını da açıkladı; "Sanmayın ki İsrail, Gazze’de duracak. Bu azgın devlet, bu terör devleti, durdurulmazsa vadedilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecek" diye konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasında satış başları:
"Bizi örselemeye çalışanlara inat yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. Partimizin kuruluşundan itibaren daima ortak akılla hareket ettik. İnşallah bunu güçlendirerek sürdüreceğiz.
"YORULAN ARKADAŞLARIMIZI DİNLEMEYE ALACAĞIZ"
Son 1 yılımıza damga vuran seçimler dolayısıyla gelenekselleşmiş istişare kamplarımızı yapamamıştık. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz.
Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz.
Yeni heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek, tazelenerek geliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceğiz.
Öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor.
YENİ ANAYASA
Yeni anayasa meselesinde, Meclis Başkanımızın çalışmalarına destek vermemiz önemlidir. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan, somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz. Biz sonuna kadar uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız.
31 MART'TA VERİLEN MESAJI ALDIK
31 Mart’ta milletin verdiği mesajı aldık. Milletin AK Parti’den desteğini çektiğini zannedenler, fena halde yanılırlar.
AK Parti’nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Aynı zamanda biz hiç seçim olmayacakmış gibi çalışan bir kadroyuz. Gevşemeye, gönülsüzlüğe, tembelliğe asla tahammülümüz olamaz.
AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI
Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.
Bize süre biçenler oldu. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Bu iş bitti deyip, yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar. Unutulup gittiler.
"DAVA BURADA, İNŞALLAH YARIN DA BURADA OLACAK"
Bize süre biçenler oldu. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Bu iş bitti deyip, yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar. Unutulup gittiler. Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.
ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİ
CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i kabul ettik. Kendisiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var. Biz bu konuda her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin tarafı olmadık. Türkiye’yi bir gördük, beraber gördük. Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun tamamını kucakladık.
Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın.
"KUKLAYI DA KUKLACIYI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ"
FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz.
"CUMHUR İTTİFAKI'NDA GEDİK AÇMAYA ÇALIŞANLAR VAR"
Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar olduğunu, Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek.
"NETANYAHU HESABINI VERECEK"
Netanyahu ve soykırıma ortak olanlar, döktükleri her damla kanın hesabını verecek. Biz de soykırımcıların hukuka hesap vermesi için enselerinde olacağız.
Sanmayın ki İsrail, Gazze’de duracak. Bu azgın devlet, bu terör devleti, durdurulmazsa vadedilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecek.
Hem kendi topraklarının istiklali için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz.
Siyonist katillerin ve piyonlarının bizi hedefe koyması, ürkecek, çekinilecek bir şey değil, göğsümüzde gururla taşıyacağımız bir şeref madalyasıdır.
Kimi vicdan fukaraları Filistin’den gelen yaralıları tedavi etmemizden rahatsız olmuş. Bu devletin, yaralının yarasını saracak kudreti ziyadesiyle vardır."
Erdoğan ,#Cumhur İttifakı , Bürokrasi , #Vesayet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
NATO\'nun karşılığı nerede? NATO nerede?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Barış Pınarı Harekatı\'na ilişkin CNN World\'e verdiği...
İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye...
Politika Haberleri İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak haberi...
İbrahim Kalın yazdı: Kudüs satılık değil
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesi için Kudüs satılık değil başlıklı...
GÜNCEL Haberleri
TümüAhbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...




