ERDOĞAN:İSVEÇ'İN YAPTIRIMINI BİR KENARA KOYAMAYIZ
Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuşan Erdoğan 'İsveç'in bize uyguladığı yaptırımları hiçbir şekilde bir kenara koyam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğamn, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı.
Türkiye'nin müttefik ülkelerden gerekli desteği göremediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir. Ülkemiz çoğu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır" diye konuştu.
Erdoğan ayrıca, NATO üyeliği için başvuruda bulunan İsveç'i veto etmeye devam edeceklerini açıkladı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Bizler, eskilerin tabiriyle feleğin çemberinden geçen bir ülkeyiz. Bedel ödemeden hiçbir şeye sahip olmadık. Tarihin her döneminde uğradığımız saldırıları zafere ulaştırdık.
HAKSIZ YAPTIRIMLARI UNUTMADIK
Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle ülkemize uygulanan haksız yaptırımları asla unutmadık. Teröristlere yönelik meşru harekatlarımız nedeniyle hedef konulduk. DEAŞ'la sahada göğüs göğüse mücadele ettiğimiz dönemde bile aklı hayale gelmeyecek iftiralara uğradık. Bize parasıyla verilmeyen silahlar eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak onbinlerce TIR'la aktarıldı. 15 Temmuz gecesi demokrasimize kasteden, 251 evladımızı şehit eden FETÖ'cü alçaklar birçok Avrupa ülkesi tarafından korundu. Bu devletler demokrasi düşmanlarını sorgusuz, sualsiz bağırlarına bastı. Suriye'de terör elebaşıları kırmızı halılar serilerek karşılandı.
BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK
Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir. Ülkemiz çoğu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır. Bölgemizde meydana gelen kritik hadiselere rağmen güvenlik ve savunma konularında aynı tutumun devam ettiğini görüyoruz.
İSVEÇ'İN YAPTIRIMINI BİR KENARA KOYAMAYIZ
NATO'da ve üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlarda oynadığımız hayati rol apaçık ortadayken kimi müttefiklerimiz hala yaptırımların kaldırılmasını konuşuyor, İsveç'in bize karşı yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız. İpe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye'nin haklı beklentileri karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz.
TÜRKİYE'Yİ DÜNYA LİDERİ YAPACAĞIZ
Savunma sanayi konusunda tarih yazmaya devam edeceğiz. Bu konuda Türkiye'yi dünya lideri yapana kadar çalışmaya devam edeceğiz."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan İsveç kararına sert tepki
Kılıçdaroğlu, "İsveç geri adım atmadı, aksine bizim kutsal kitabımızı yaktılar. Ne oldu? Biden...
İYM: Kuran Yakma Yasağını Kaldırdı.
İsveç polisi tarafından güvenlik nedeniyle alınan "Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan" karar...
İsveç'e nota! Skandalın hesabı soruldu
İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




