Evlenenlere 21 bin 300 lira destek müjdesi!
Devlet, Meclise sunulan torba yasa teklifinin yasalaşmasıyla birlikte evlenen herkese görülmemiş destek sağlayacak.
Doğum yardımında, çeyiz parasına, çocuk yardımından, ev yardımına kadar birçok destek var.
İşte detaylar;
Hükümet, bugüne kadar görülmemiş bir devlet desteğine imza atıyor. Meclise gönderilen torba teklife göre; devlet, herkese evlenirken 5 bin liraya, ilk evini alırken 15 bin lirayavaran destek sağlayacak, çocuklarının da ilk altınını verecek.
TOPLAM 21 BİN 300 TLYİ BULACAK
3 çocuğu olan bin 300 lira yardım alacak. Böylece her aileye 21 bin 300 liraya varan desteğin yolu açılmış olacak.
Üstelik çeyiz ve ev katkılarında Bakanlar Kurulu azami tutarı 3 katına kadar artırma yetkisini kullanırsa, destek 61 bin 300 liraya kadar çıkabilecek. Müjdeler torba teklifte şöyle yer alıyor:
GURBETÇİYE DE VAR
Çeyiz hesabı açılıyor: Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı programı başlatılıyor.
27 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin (gurbetçiler) bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenecek.
Çeyiz hesaplarına yapılacak devlet katkısı, kişilerin sadece ilk evliliklerinde ve tek seferde ödenmek üzere, hesaba yatırılan tutarların, asgari süre kalınması şartıyla düzenli ödeme planına ve hak ediş sürelerine göre farklılaşan oran ve tutarda ve azami 5 bin lirayı geçmeyecek miktarda ödenecek.
Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.
Yani çeyiz desteğinde azami tutar 15 bin liraya çıkabilecek. Devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.
EVE DEVLET KATKISI
Konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk ve tek konut satın alımlarına destek sağlanması amacıyla bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsi konut tasarruf hesaplarına devlet katkısı ödenecek.
Devlet katkısı, konut tasarruf hesabında asgari süre kalınması şartıyla hak ediş sürelerine göre farklılaşan oran ve azami tutarlarda hesabın bulunduğu banka aracılığıyla tek seferde ödenecek.
Her koşulda azami tutar 15 bin lirayı geçemeyecek ve bu tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Bakanlar Kurulu yetkisini kullanırsa, ilk evini alana 45 bin liraya varan devlet desteği yapılabilecek.
İLK ALTIN DEVLETTEN
Türk vatandaşlarına, doğan birinci çocuğu için 300, ikinci çocuğu için 400, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 lira doğum yardımı yapılacak.
Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. Doğum yardımı, bakanlıkça belirlenen zorunlu hallerde babaya ödenebilecek.
Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi de yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Tutarları artırmaya iki bakanlık müştereken yetkili olacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Filistin'e destek verene yeşil kart yok
Başkan Donald Trump yönetimi , Filistin'e destek verenlerin yeşil kart başvurularını...
Antalyada Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şiddetli yağışa anında müdahale ettiklerini...
Can Kaybı 31 bin 974'e yükseldi
. Can kaybı 31 bin 974'e yükselirken, yaralı sayısı ise 80 bin 278 oldu. Yıkılan bina sayısı 6...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




