F-16'ların tedariği için imzalar atıldı
Türkiye'nin ABD'den talep ettiği F-16'ların tedariği için sözleşmeler imzalandı, detaylar üzerindeki çalışmalar karşılıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürüyor.
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca yapılan açıklamada ABD'den F-16 tedariki sürecindeki son durum hakkında bilgi verildi. Uzun zamandır beklenen F-16 savaş uçakları için karşılıklı olarak sözleşmelerin imzalandığı duyuruldu.
ABD'Lİ BÜYÜKELÇİ FLAKE GÜNLER ÖNCESİNDEN SİNYALİ VERMİŞTİ
ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake, geçtiğimiz günlerde Türkiye-ABD arasındaki F-16 görüşmelerine ilişkin olarak "F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doğru büyük bir adım atıldı. Bu ABD'nin Türkiye ile güvenlik ortaklığına bağlılığın son örneği" demişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Askeri İlişkiler departmanı da "ABD, Türkiye'nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD'nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri." açıklaması yapmıştı.
"F-16 İÇİN SÖZLEŞMELER İMZALANDI"
F-16 konusunda gelinen son süreci ise Milli Savunma Bakanlığı kaynakları duyurdu. Yapılan açıklamada, "Sözleşmeler imzalanmıştır. Detayları üzerindeki çalışmalar karışlıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Detaylar, üzerinde verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.
PKK'NIN SURİYE'DE DÜZENLEMEK İSTEDİĞİ SÖZDE SEÇİMLER
Öte yandan MSB kaynakları, terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı ve ertelediğini duyurduğu sözde yerel seçimlere ilişkin de bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız bu seçimlerin yapılmaması noktasında gerekli uyarıları yapmıştı. Bu sözde seçimlerin ertelemeden ziyade tamamen iptal edilmesi gerektiği konusunda uyarmıştık. Terör örgütü tarafından yapılmak istenen bu sözde seçimler BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına, Suriye'nin toprak bütünlüğüne aykırıdır. Ertelenmesi değil tamamen iptal edilmesi uyarımızı yineliyoruz." diyerek kararını net bir şekilde yineledi.
Benzer Haberler
Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Sudani arasında, Bağdat'taki Hükümet Sarayı'ndaki...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
ABD Türkiye\nin çok yönlü dış politikasından rahatsız\
Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi dış politika uzmanları, ABD\nin yaptırım kararının...
GÜNCEL Haberleri
TümüTRUMP :Hürmüz'ü açmamızı istiyorlar
ABD Başkanı Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı açma talebiyle karşı karşıya olduklarını açıkladı....
B.A.E , OPEC üyeliğinden çekiliyor
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (B.A.E) OPEC üyeliğinden çekilme kararı, petrol piyasalarında...
Filistin'e destek verene yeşil kart yok
Başkan Donald Trump yönetimi , Filistin'e destek verenlerin yeşil kart başvurularını...
Akaryakıta çifte zam
Akaryakıt fiyatlarına 28 Nisan 2026 itibarıyla çifte zam yapıldı. Benzine 95 kuruş, motorine 2...
Kiralık Sosyal Konut uygulaması başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla "Kiralık Sosyal Konut" uygulaması başlıyor....
Okullarda yeni güvenlik genelgesi !
Okullarda yeni güvenlik genelgesi yayınlandı.
Dört ilde fuhuş operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde organize şekilde fuhuş yaptıran çeteye karşı büyük bir operasyon...
638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı
Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye...
İsrail bir gazetecinin daha ölümüne sebep oldu
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde gazetecileri hedef aldığını itiraf etti. Emel Halil isimli...
İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama
İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...
Okullarda yeni dönem
Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...
Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı
Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...




