Faik Öztrak:Altılı masadan kargaşa çıkmaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde dün MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu
Öztrak Açıklamaları Kısaca Şöyle Oldu:
SON YAŞ GÜNÜ: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaş günüydü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, ülke yönetimindeki son yaş gününü, tebrik ediyoruz. Nasıl bir gün her insan ölümü tadacaksa, her parti de, muhalefeti tadacak. 21 yıl önce adalet diyerek, kalkınma diyerek yola çıkanlar, bugün ülkemizde ne adalet, ne de kalkınma bıraktılar. Erdoğan koltuğunda kalabilmek için, hiçbir ilke ve değer dinlemedi, “Adalet ve Kalkınma” kelimeleri, parti logosunda asılı kalan, içi boş kavramlara dönüştü.
NİYET OKUYUCULUĞUNU BIRAKIN: Temmuz bütçe sonuçları açıklandı. Nebati Bakan, “En kötü senaryoda bile, KKM ’nin Hazineye tek kuruş yükü olmayacak” diyordu. Ama bugün Nebati Bakan çıkmış, hiç sıkılmadan, “KKM’yi eleştirenlerin, iyi niyetinden şüphe ediyorum” demiş. Nebati Bakan, siz, niyet okuyuculuğunu bırakın. “Hazine kasasından, tek kuruş çıkmayacak” dediğiniz KKM’nin, sadece beş ayda bütçeye yükü, 70 milyar 797 milyon lira nasıl çıktı? Siz bunun hesabını bir millete verin.
HER ŞEYLERİ SKANDAL: Milletimiz şimdi burnundan soluyor. Ama Erdoğan çıkmış indirim havaları atıyor. Tarım Kredi de yapıla yapıla, 20-30 kuruşluk indirimler yapıldı. Her şeyleri skandal. Bu ülkede Erdoğan sebeptir. Yüksek enflasyon sonuçtur. Erdoğan ve onun beceriksiz kadroları gitmeden, bu ülkede enflasyon da, hayat pahalılığı da bitmez.
ACILARIN EN BÜYÜĞÜ: Cumhuriyet tarihimizin en büyük dış politika fiyaskosu, Kuşkusuz Suriye politikasıdır. Ama acıların en büyüğü, Suriye’de maaşını ödediğimiz, ÖSO unsurlarının, şanlı bayrağımızı yakması oldu. Atalarımızın dediği gibi, “besle kargayı, oysun gözünü...” Bu sorunun Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde, nasıl çözüleceği bellidir. Diyalog ve karşılıklı müzakere ile... Genel Başkanımız bunu söyleyince, Erdoğan etmedik hakareti bırakmamıştı. Söylediklerini yutma konusunda, kimse Erdoğan’ın eline su dökemez. Suriye’de de tükürdüğünü yalamaya, söylediklerini yutmaya hazırlanan Erdoğan’a, bizim söyleyeceğimiz de bellidir, “Afiyet olsun!”
ALTILI MASADAN KARGAŞA ÇIKMAZ: (“Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu altılı masanın eskisi gibi öneminin kalmadığını söyledi, Gültekin Uysal aday altılı masadan çıkmalı dedi, Ali Babacan koalisyon protokolü yapılması gerektiğini önerdi, aday belirleme süreci ne zaman başlayacak?” sorusu üzerine): Bugün Genel Başkan Sayın Temel Karamollaoğlu bu konuda zaten bir açıklama yaptı, dolayısıyla benim onun sözleri üzerine bir söz söylemem doğru olmaz. Altılı masadan kaos, kargaşa çıkmaz. Kaos, kargaşa aradığınızda saraya dönüp bakacaksınız. Cumhurbaşkanlığı sürecinin nasıl belirleneceği konusuna gelince, burada da şunu açıkça ifade etmek isterim ki en iyisi yapılacaktır. Altılı masa her şeyin en iyisini yapacaktır. Milletimizi tatmin edecek şekilde ama başkalarının taleplerine göre değil, milletimizi tatmin edecek biçimde bu süreci götürecektir. Ve en iyi şekilde de bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecektir.
‘20-30 KURUŞLUK İNDİRİMLER YAPILDI’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2021 yılında market sahibi ve yöneticilerine gönderdiği mektubu alıntılayarak şunları kaydetti: “Ben perakendecilere indirim talebi mektupları yazarken, sen 10 ay seyrettin Erdoğan. Millet burnundan soluyor, sen indirim yalanları söylüyorsun. Yapıla yapıla 20-30 kuruşluk indirimler yapıldı. Her şeyiniz skandal. Utanın be! Şunu hiç kimse unutmasın. Burada suç perakendecilerin değil; ekonomiyi yerle bir eden, üretimi bitiren saray iktidarınındır.” l ANKARA Milliyet
GENÇLERE ‘SEÇİM’ TALİMATI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’da partisinin Gençlik Kolları il başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, partisinin gençlerine yaklaşan seçimlere ilişkin şu talimatları verdi: “Partinin politikalarını iyi ezberleyin, gençlere anlatın. Gençler bizim politikalarımızı yeterince bilmiyor, duymadı, biz o gençlere politikalarımızı anlattığımız zaman bütün sorunlarının çözümünün CHP olduğunun farkına varacaklar ve bizim zaten çok yüksek oy oranımız var, bunların daha da artacağını öngörüyoruz.”
CHP liderinin şu değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi: “İlk defa oy kullanacak 7.5 milyon seçmenin tamamını evlerinde ziyaret edin. Tek tek dolaşacaksınız. Türkiye’nin en genç nüfusu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da. Biz gençler arasında birinci partiyiz. Ama bu sizi rehavete itmesin. Bizim gençler arasındaki oyumuzu çok daha yüksek noktalara çıkarmamız lazım.” l MEHTAP GÖKDEMİR Ankara
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Faik Öztrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündemde yer alan Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi ile...
Faik Öztrak koronavirüse yakalandı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Öztrak, "Sağlık durumum...
SAYMAZ: AKŞENER İTTİFAKTAN ÇIKTIKLARINI AÇIKLAYACAK
Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamayan, masadan kalkan ve yeniden masaya oturmak...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




