BORSA
BIST 100 14.393,85 %0,77
Altın 6.785,91 ₺/gr %1,10
Bitcoin $77.331 %1,83
Dolar 48,50 ₺ %0,03
Euro 56,49 ₺ %0,07
Sterlin 65,74 ₺ %0,00
Gümüş 100,09 ₺/gr %4,59
Ethereum $2.467,32 %1,09
İsviçre Frangı 59,70 ₺ %0,28
Kanada Doları 35,09 ₺ %0,11
Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,73
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,36
Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,09
İSTANBUL 22°C 6.785,91 ₺/gr 48,50 ₺ 56,49 ₺
Anasayfa GÜNCEL Fatih Belediyesi’ne İki Ödül
fatihaktuel

Fatih Belediyesi’ne İki Ödül

Fatih Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na katıldığı iki proje ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

· 3 dk okuma · 88 okunma
0Yorumlar
 Fatih Belediyesi’ne İki Ödül

arihi Kentler Birliği’nin “Sivil Mimarı Kültür Mirasımızın Korunması” başlığı altında  bu yıl 21.sini düzenlediği yarışmada Fatih Belediyesi’nin UNESCO Dünya Mirası alanında yer alan Zeyrek’teki sivil mimarlık yapılar ile yine ilçedeki tarihi çeşmelerin proje, uygulama ve restorasyon çalışmaları ‘Süreklilik’ ödülüne layık görüldü. 

Ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının korunması, kullanılması ve gelecek nesillere taşınılması amacıyla yürütülen sivil mimari yapıların restorasyonu, bakımına büyük önem verdiklerini  ve göreve gelir gelmez Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğünü kurduklarını belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan konu hakkında şunları söyledi: “ Bugüne kadar 6700 adet sivil mimari yapının güncel durum tespitlerini yaptık, hepsini fotoğrafla belgeledik. İstanbul’un barındırdığı 34.715 adet kültür varlığının % 30’u (10.250  Fatih’te, sur içinde bulunmakta.  UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı olarak ilan edilen 4 bölge de Fatih’te. Geleneksel Ahşap Yapı Atölyesi’nin profesyonel ekibi başta Zeyrek  Balat, Fener, Cibali, Küçükmustafapaşa, Yedikule  olmak üzere Fatih’in her bölgesinde sivil mimari yapılarımızın bakım ve onarım işlerini titizlikle yürütüyorlar. Şu ana kadar Zeyrek ve Cibali bölgesinde 20 ahşap binanın bakım onarım çalışmaları tamamlandı, 2.etapta belirlenen 55 ahşap yapının çalışmaları devam ediyor.   Yine ecdat yadigarı tarihi çeşmelerimizin de bakım onarımlarını yapıyoruz. Şu ana kadar 133 tarihi çeşmemizin bakım onarımını tamamladık ve birçoğunu 50 yıl sonra suya kavuşturduk.  Bu çalışmalarımızın Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülmesini de önemli buluyorum.  Birlik yönetimine ve jüri heyetine teşekkür ederim.”
  
Ödüller, 1 Ekim Cumartesi günü Fatih Belediyesi evsahipliğinde gerçekleştirilecek Tarihi Kentler Birliği’nin 2022 Yılı Birlik Meclisi Olağan II. Toplantısında sahiplerine takdim edilecek. Toplantıda ayrıca yarışmaya katılan projelerin sergisi de yer alacak.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

3 gün önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

3 gün önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

5 gün önce

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...

7 gün önce

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

9 gün önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

9 gün önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

9 gün önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

9 gün önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

15 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

15 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

16 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

16 gün önce