BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Generaller Kiliste.SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Generaller Kiliste.SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Kilis\in karşısındaki IŞİD bölgesinden açılan ateşle 1 askerin şehit olmasının ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve bölgedeki tuğ ve tümgeneraller incelemelerde bulundu.

02.09.2015 - 17:04 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Generaller Kiliste.SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Suriye sınırında IŞİD bölgesinden açılan ateş sonucu 1 askerin şehit, 1 askerin kaybolmasının ardından sıcak saatleryaşanıyor. Yaşanan gelişmenin ardından 2\nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti,Kilis\te Suriye sınırındaki birlikleri denetledi. Orgenerel Huduti, dün akşam bir askerin şehit edildiği, bir askerin de kayıp olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

KOMUTANLAR İNCELEMELERDE BULUNDU

Piyade er Yusuf Beylem\in şehit edildiği çatışma bölgesinde kaybolan askerin bulunması için çalışmalar da devam ediyor. Sınır hattı güvenlik güçlerince tanklarla kapatılırken, komutanlar sınır hattında incelemelerde bulundu. 10 obüs ve askeri personel kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilis\e geldi.

Beraberinde üst düzey komutanlarla birlikte kente gelen Orgeneral Huduti, 2\nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası\nda Piyade Yarbay Hüseyin Şengel\den bilgi aldı. Orgeneral Huduti, daha sonra geniş güvenlik önlemleri arasında dün piyade er Yusuf Beylem\in şehit edildiği ve 1 askerin de kayıp olduğu Yavuzlu Köyü\ndeki 1\inci Hudut Alayı 2\nci Hudut Tabur Komutanlığı\na bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolu\na giderek, incelemelerde bulunup, bilgi aldı.

SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Kilis\in Yavuzlu Köyü\ndeki 1\inci Hudut Alayı 2\nci Hudut Tabur Komutanlığı\na bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolu\nda dün akşam saatlerinde devriye görevindeki askerlerin üzerine ateş açılan IŞİD\in kontrolündeki bölgedeki sınır hattı tanklar ile kapatıldı. Sabahsaatlerinden itibaren askeri hareketliliğin sürdüğü bölgeye gelen Adana\da konuşlu 6\ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile Gaziantep\te konuşlu 5\inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve askeri yetkililer sınır hattındaki çatışma bölgesinde incelemelerde bulundu. Sınır hattında tanklar konuşlandırılırken, namlularının ise Suriye\ye çevrilmiş durumda olduğu görüldü.

KAYIP ASKER ARANIYOR

1 askerin şehit edilmesi bir askerin kaybolmasının ardından insansız hava araçları IŞİD\in kontrolündeki bölgede uçuş yaptı. Askerin IŞİD tarafından kaçırılmış olabileceği iddiaları üzerine Suriye\deki yerel kaynaklarla irtibata geçtiği öğrenildi.

Habertürk\ün haberine göre önceki akşam tank ve obüslerle Suriye\nin Azez kentine bağlı Kara Mezra köyü yakınlarındaki doğalgaz tesisleri ve idari binalar yerle bir edildi. Doğalgaz tesislerinde bulunan 10 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı üssünden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ile Adana İncirlik\ten kalkan koalisyon uçakları keşif uçuşu yaptı.

SINIRA SEVKİYAT

Kahramanmaraş\taki 2\nci Mekanize Piyade Taburu\ndan 10 obüs ve askeri personel Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli İlçesi sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilis\e geldi.

Kaynak: Milliyet

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

21 saat önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

21 saat önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

21 saat önce

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

2 gün önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

2 gün önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

2 gün önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

5 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

5 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

9 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

9 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

10 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

10 gün önce