Geziden 2 yıl sonra 94 kişiye dava açıldı!
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir, 94 sanık hakkında, olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, görevli memura görev
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir, 94 sanık hakkında, olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, görevli memura görevini yaptırmamak için zincirleme şekilde direnme suçlardından 2 yıl ile 6şar yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.
GÖZALTINA ALINIRKEN DİRENDİLER
Savcı Aydemir iddianamade, polislerin gruba dağılmaları için anons yaptıklarını, yüzlerinde maske olan kişilerin yollara barikat kurup polise taş ve sopalarla saldırdıklarını, parti binasına saldırmalarının ardından müdahale edildiğini, sanıkların birçok kamu malına zarar verip, güvenlik güçlerine direndiklerini ve olaylar sırasında birçok polisin yaralandığını, direnişin gözaltına alınırken de sürdüğünü belirtti. İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava, duruşma salonunun yetersiz olması nedeniyle İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye başlandı.
KENDİ İRADEMİZLE KATILDIK
Duruşmaya tutuksuz yargılanan 94 sanık ile gönüllü avukatlar katıldı. İzmir Barosu da davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Kimlik tespitleri yapılan ve bazılarının ifadeleri alınan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, Biz bir parti üyesi olarak oraya gitmedik. Kendi irademizle katıldık. Demokratik haklarımızı kullandık. Kimseye taş ve sopayla saldırmadık. Hiçbir kamu malınada zarar vermedik dedi. Duruşmaya yarın da devam edilecek.
NE OLMUŞTU?
1 Haziran 2013 tarihinde, İstanbuldaki gezi parkı protestolarına destek amacıyla sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ardından, İzmirdeki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanan, bazı dernek, siyasi parti, sendika ve platformların üyeleri, sloganlar eşliğinde yürüyerek Alsancak Vapur İskelesi önünde toplanan ve diğer gruba katıldı. Buradaki kalabalık yaklaşık 10 bin kişiyi buldu. Topluluk, Gündoğdu Meydanından Kıbrıs Şehitleri Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada kalabalık Plevne Bulvarını trafiğe kapattı, ardından Gezi Parkı eylemlerine destek veren, hükümeti istifaya çağıran sloganlar eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesine yüründü.
POLİS ANONS YAPTI
Grup içerisinde bulunan bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polislere taş ve sert cisimler atıp, ellerindeki flama sopaları ve demir çubuklarla vurdu. Polis, gruba müdahale edince, kaçış sırasında kalabalıktakiler, resmi araçların camını kırıp, kamu ve özel bankalara zarar verdi. Gündoğdu Meydanında toplanan gruptan ayrılan, aralarında sanıkların da bulunduğu 2 bin kişi, Talatpaşa yolunu yaktıkları çöp konteynerleri ile trafiği kapatıp, polise taş ve şişe attı. 1 Haziran saat 02.00ye kadar bu şekilde bekleyen grup, Ali Çetinkaya Bulvarından gelen diğer grupla birleşti. Yaklaşık 4 bin kişiyi bulan gruba dağılması için polis anons yaptı.
Polisin su sıkmasına rağmen dağılmayan gruptan ayrılan birçok kişi, saat 05.00te Ak Parti Konak İlçe binasına taş attı. Grubun dağılması için anons yapan polis, çağrı karşılık bulmayınca saat 06.30da müdahale edip çoğunluğu öğrenci 94 kişiyi gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bahri KARATAŞ / DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklanırken, birçok ünlü isim adli kontrol şartıyla serbest...
Malatya Anadolu Kitap Fuarı bugün açıldı
Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek kitap fuarı...
Araziyi işleyen kişiye pozitif ayrımcılık
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, tarım arazilerinde miras yolu ile aktarımda araziyi işleyen kişiye...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




