BORSA
BIST 100 11.577,12 %1,87
Altın 6.596,64 ₺/gr %0,35
Bitcoin $84.642 %2,27
Dolar 49,64 ₺ %0,01
Euro 55,81 ₺ %0,02
Sterlin 66,55 ₺ %0,13
Gümüş 92,40 ₺/gr %0,06
Ethereum $2.491,45 %1,82
İsviçre Frangı 60,20 ₺ %0,01
Kanada Doları 35,33 ₺ %0,07
Avustralya Doları 34,88 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,23 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 13,51 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,74
Çin Yuanı 7,44 ₺ %0,00
İSTANBUL 18°C 6.596,64 ₺/gr 49,64 ₺ 55,81 ₺
Anasayfa GÜNCEL Göçmen kaçaklığında ciro; 40 milyar dolar
fatihaktuel

Göçmen kaçaklığında ciro; 40 milyar dolar

Akdenizde her geçen artan göçmen faciasına hala bir çözüm yolu bulunamazken; sorunu rant kapısı haline getiren kaçakçıların yıllık. 40 milyar dolara hükmettikleri söyleniyor.

· 3 dk okuma · 73 okunma
0Yorumlar
Göçmen kaçaklığında ciro; 40 milyar dolar

Avrupa göçmen dalgalarının şokunu yaşarken, son 4 ayda Akdenizde hayatını kaybedenlerin sayısı 1800ü buldu. BMye göre ise insan kaçakçılığının dünyada ulaştığı ciro 40 milyarı doları buldu. Pazar günü Libya açıklarında İtalya ın Lampedusa Adası a 210 kilometre uzaklıkta 950 kaçak göçmenle batan gemide kurtarma çalışmaları tamamlanmadan yeni bir facia meydana geldi. İtalya açıklarında kaçak göçmen taşıyan 3 tekneden birinden acil durum sinyali verildi. Uluslararası Göçmenlik Örgütü, sinyali veren kaptanın gemide 200 kişi bulunduğunu ve 20sinin hayatını kaybettiğini kendilerine bildirdiğini duyurdu. Yunanistan Sahil Güvenlik botlarıysa dün Rodos Adası da kayaya oturan iki kaçak teknesinde biri çocuk 4 kişinin öldüğünü, gemideki 148 kişinin kurtarılarak karaya çıkarıldığını açıkladı.

SKANDAL BENZETME: ÇAĞIN VEBASI  Kaçak göçmen Facialarının art arda gelmesi Avrupalı liderleri iharekete geçirdi. Liderler mevcut önlemlerle göçmen dalgasının önüne geçilemeyeceğini belirtiyor. İtalya Başbakanı Matteo Renzi skandal bir benzetmeyle insan kaçakçılığını, Çağın yeni vebası olarak nitelendirdi ve Libyadaki karışıklık nedeniyle göçmen dolu teknelerin İtalyaya doğru yola çıktığını hatırlattı. Renzi, Daha çok kurtarma teknesi sağlamak değil, teknelerin yola çıkmasını engellemek çözüm yolumuz olmalıdır dedi. Renzi daha önce, yeni göçmen akınını başlatmakla suçladığı IŞİDin Libyadaki mevzilerinin vurulması gerektiğini savunmuştu. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da özeleştiri yaparak, Ne göçmenlerin ne de ölenlerin sayısında bir azalma oluyor. Bu trajedileri önlemek için Avrupa olarak çok az şey yaptık. Avrupa sadece başsağlığı dileklerinide bulunmamalı, çünkü tradjediler yeniden yaşanıyor dedi. Schulz, Libyada IŞİDe karşı askeri operasyonlar yapılması fikrineyse karşı çıktı. 40 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR BM Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Örgütü ün 2014 e yayınladığı rapora göre, insan kaçakçılığının dünyada dulaştığı ciro 40 milyar doları buldu. Europolün yayınladığı raporda ise kaçakçılık şebekeleri, Avrupaya taşıdığı kişilerden sağladıkları sahte belgelerde ve taşıma şekline göre 5-25 bin euro para alıyor. Uluslararası Göç Görünüm Raporu a göre her yıl 1.4 milyon insan yasadışı yollardan Avrupaya giriyor. EUROSTAT verilerine göre AB ülkelerinde yaklaşık 20 milyon insan kaçak olarak yaşıyor. Raporlara göre sektörde dönen paranın durumu şöyle: Mal kaçakçılığı 170 milyar dolar. Uyuşturucu kaçakçılığı: 90 milyar dolar. İnsan kaçakçılığı: 40 milyar dolar. Silah kaçakçılığı: 32 milyor dolar.

AB LİDERLERİ TOPLANIYOR Dünya Bülteni in haberine göre AB Dışişleri Bakanları dün Brükselde acil bir toplantı yaparken, ülke liderleri de perşembe günü bir araya geliyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Akdenizde yaşananları görüşmek üzere liderleri toplantıya çağırdım dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron, Bu insanların geldiği ülkelerdeki sorunlara eğilen kapsamlı bir plana ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum dedi. 
kaynak: http://www.on5yirmi5.com/haber/dunya/olaylar/172441/gocmen-kacakliginda-ciro-40-milyar-dolar.html



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

16 saat önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

2 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

2 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

2 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

2 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

2 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

16 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

22 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

22 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

22 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

22 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

28 gün önce