BORSA
BIST 100 13.974,14 %0,69
Altın 6.191,72 ₺/gr %0,09
Bitcoin $66.505 %2,00
Dolar 47,21 ₺ %0,03
Euro 53,89 ₺ %0,06
Sterlin 63,26 ₺ %0,03
Gümüş 89,32 ₺/gr %0,08
Ethereum $1.928,01 %1,33
İsviçre Frangı 58,10 ₺ %0,03
Kanada Doları 33,47 ₺ %0,03
Avustralya Doları 33,05 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,58 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,86 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,18
Çin Yuanı 6,98 ₺ %0,04
İSTANBUL 26°C 6.191,72 ₺/gr 47,21 ₺ 53,89 ₺
Anasayfa GÜNCEL Görmezden öldürülen Müslüman gençlerin ailesine taziye

Görmezden öldürülen Müslüman gençlerin ailesine taziye

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ABDde öldürülen 3 Müslüman gencin ailesine taziye mektubu gönderdi.

· 4 dk okuma · 100 okunma
0Yorumlar
Görmezden öldürülen Müslüman gençlerin ailesine taziye

Görmez, taziye mektubunu, ailelere, Diyanet İşleri Başkanlığının ABDde bulunan Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak aracılığıyla ulaştırdı.

Mektuba, Değerli kardeşlerim diyerek başlayan Görmez, Sevgili yavrularımız Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Talha ve baldızı Razan Muhammedin tüm insanlığı sarsan bir cinayete kurban gitmesinden tarifi kabil olmayan büyük bir üzüntü duyuyor, Allahan sizlere sabır, sekinet ve metanet lütfetmesini niyaz ediyorum ifadesini kullandı.

Görmez, bu elim hadisenin tüm dünyada ve Türkiyede özellikle Müslümanlar arasında derin bir infiale ve üzüntüye yol açtığını vurguladı.

Mehmet Görmez, Yardımseverlikleriyle, iffet ve onurlarıyla çevrelerinde çok sevilen ve saygın birer Müslüman olarak iz bırakan evlatlarınızın, gençliklerinin baharında meşum bir saldırıyla hayatlarını kaybetmelerinden Türkiyeli kardeşleriniz olarak derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi ifade etmek isteriz. İnşallah çocuklarınız, Cenabı Allahın rahmetine mazhar olanlar arasında cennette yerlerini alacaklardır değerlendirmesinde bulundu.

Tüm dünyayı üzüntüye boğan saldırı karşısında sessiz kalan yığınların vurdumduymazlığının, Müslümanlar arasında derin bir teessüre yol açtığını dile getiren Görmez, Müslümanlar olarak kendilerini yaralanmış hissettiklerini kaydetti.

Basit ve sıradan bir terör olayı olarak değerlendirilemez

Bu ve benzeri eylemlerin, Müslüman olarak sorumluluklarını artırmakla birlikte İslam karşısında üretilen korkuları, nefret ve çarpıtmaları suç ortağı haline getirdiğine dikkati çeken Görmez, mektubuna şöyle devam etti:

Evlatlarınızın hayatlarının baharında bir elim cinayetle aramızdan ayrılmaları basit ve sıradan bir terör olayı olarak değerlendirilemez. İslamın dünya ölçeğinde gelişen ve insanlığa hayat veren kutsiyyetinden rahatsız olanlar, Müslümanlara her fırsatta zarar vermek, onların huzurunu kaçırmak, onu bir nefret objesi olarak lanse etmekten kaçınmıyorlar. Hepimizi derinden üzen bir başka husus da bu tür eylem ve cinayetler karşısında popüler medyanın sessiz kalması ve ilgili siyasi kurumların olayı görmezden gelerek bu vahim suça ortak olmasıdır.

Yükselen İslamofobiye ve doğurduğu tehlikelere duyarsız kalan devletler karşısında bir taraftan İslamın barış ve rahmet mesajını hikmetli bir dil ve uslupla yaymaya devam ederken, diğer taraftan biz Müslümanların sesimizi daha fazla duyurmamız, zulme uğrayan kardeşlerimizden yana tavrımızı ve tepkimizi açık biçimde ortaya koymamız gereklidir. Hiç kuşkusuz bu hususta yüce dinimiz İslamın bize öğrettiği ölçü ve ilkelerin her daim takipçisi olacağımızı dünya kamuoyuyla da paylaşmak isterim.

Tüm Müslümanlar dualarıyla yanınızda

Türkiyedeki tüm Müslümanların dualarıyla yanlarında olduğunu ifade eden Görmez, bu tür elim cinayetlerin hiç yaşanmadığı bir dünya için dua ve niyazda bulunduğunu bildirdi.

Görmez, mektubuna, Tekrar değerli evlatlarınıza Allahan engin rahmetler niyaz ediyor, siz kederli ailelerine ve sizin şahsınızda Amerikada yaşayan Müslüman topluluğa başsağlığı diliyorum ifadeleriyle son verdi.

Muhabir: Duygu Can

a.a



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

19 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

19 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

22 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

22 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

25 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

25 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

25 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

27 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

27 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

27 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

1 ay önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

1 ay önce