Haksız gözaltıya 200 TL tazminat
Antalyada bir grup Sosyalist Demokrasi Partili genç, 2 Ekim 2014te Cumhuriyet Meydanında aşırı dinci terör örgütü IŞİDi ve hükümet tezkeresini protesto etti. Katil IŞİD işbirlikçi AKP yazılı pankart a
Antalyada bir grup Sosyalist Demokrasi Partili genç, 2 Ekim 2014te Cumhuriyet Meydanında aşırı dinci terör örgütü IŞİDi ve hükümet tezkeresini protesto etti. Katil IŞİD işbirlikçi AKP yazılı pankart açan eylemciler, kendilerini zincirle trafik sinyalizasyon direklerine bağlayarak yolu trafiğe kapattı. Polisin dağılma uyarısında bulunduğu ve ardından müdahale ettiği gençlerden 9u gözaltına alındı. Gözaltı sonrasında o tarihte 17 yaşında olan Ceren Ç. hakkında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkezi Bürosu tarafından soruşturma açıldı.
TAKİPSİZLİK KARARI
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Ceren Ç. hakkında takipsizlik kararı verdi. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına ilişkin Anayasanın Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir şeklindeki 34üncü maddesi hatırlatılan savcılık kararında, Anayasanın 25inci maddesinde düşünce ve kanaat hürriyeti, 26ncı maddesinde ise düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin teminat altına alındığı, ülkemizin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde de bu yönde hükümler bulunduğu belirtildi.
TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Savcılığın takipsizlik kararı sonrasında Ceren Ç. adına avukatı Hakan Evcin, Maliye Hazinesine karşı eylemde yakalanan müvekkiline şiddet uygulandığı, sağ ve sol dizinden yaralandığı ve savcılık kararıyla da yakalamanın haksız yakalamaya dönüştüğü gerekçesiyle tazminat davası açtı. 1000 lirası maddi 10 bin lirası manevi olmak üzere 11 bin TL talep edilen tazminat davasında Antalya 3üncü Ağır Ceza Mahkemesi, haksız gözaltı işlemi yapıldığı gerekçesiyle 100 TL maddi, 100 TL manevi olmak üzere Maliye Hazinesini 200 TL tazminata mahkum etti. Ayrıca davanın avukatlık giderleri olan 3 bin TLnin de yine Hazine tarafından ödenmesine karar verildi.
SURUÇTAKİ PATLAMADAN SAĞ KURTULDU
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1inci sınıf öğrencisi Ceren Ç.nin Şanlıurfanın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde bulunan çay bahçesinde pazartesi günü meydana gelen patlamada sağ kurtulanlar arasında olduğu ortaya çıktı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının Kobaninin yeniden inşası konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği patlama sırasında orada bulunan genç kız, hafif sıyrıklarla atlattı. Ceren Ç., facebook hesabında yaptığı paylaşımda Aramayın, sormayın. Üzerimde ölüm kokusu, bedenimde yoldaşlarımın parçaları, beynimde arka arkaya patlayan bombaların sesi. Elvanın dediği gibi İyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın şeklinde yazdı. Arkadaşları, halen Suruçta bulunan Ceren Ç.nin moralinin çok bozuk olduğunu söyledi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası açarken, sözleri için ise suç...
"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu" oluşturuldu.
Olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda faaliyet...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık manevi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kişilik haklarını...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




