Havalimanında köstebek şüphesi
Mısırın Şarm El Şeyh kentinden Rusyaya giderken 31 Ekimde havada infilak ettiği düşünülen Metrojet firmasına ait Rus yolcu uçağını düşürdüğünü iddia eden terör örgüt
Mısırın Şarm El Şeyh kentinden Rusyaya giderken 31 Ekimde havada infilak ettiği düşünülen Metrojet firmasına ait Rus yolcu uçağını düşürdüğünü iddia eden terör örgütü IŞİD, 7 dakikalık bir video yayınladı. Rusların öldürülmesiyle rahatlayan ruhlar başlıklı videoda Suriyede Rus saldırılarında yıkıldığı ifade edilen binaların önünde konuşan bir IŞİD militanı, Biz huzur içinde yaşayana kadar size rahat vermeyeceğiz şeklinde konuşuyor. Videoda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmelerinden kareler de yer alıyor. Videodaki IŞİD militanının, Size bunu nasıl yaptığımızı söylemeyeceğiz. Yöntemlerimizi kendi seçtiğimiz zaman ve yerde açıklarız diyerek detay vermekten kaçınması ise dikkat çekti. IŞİDin bu tür eylemlerde çoğu zaman detaylı bilgi verdiğine işaret eden uzmanlar, örgütün, havalimanında kendilerine çalışan bir köstebeği korumak istemiş olabileceğini ifade etti. Terörle mücadele haberleri veren Long War Journal adlı ABD merkezli siteden güvenlik analisti Thomas Joscelyn, Konuştuğum bütün istihbarat yetkilileri saldırının sorumlusu olarak IŞİDin Mısır kolu Sina Vilayetine işaret etti. IŞİDin bunu nasıl yaptığını söylememesinin sebebi havalimanındaki köstebeği korumaya çalışmaları olabilir dedi.
YÜZDE 90 BOMBA
Uçağın kara kutularını inceleyen ekipten Mısırlı bir uzman, İngiliz haber ajansı Reutersa yaptığı açıklamada, Kara kutudaki sesin şimdiye kadar ki analizinden ve göstergelerinden çıkan bunun bir bomba olduğu yönünde. Bomba olduğundan yüzde 90 eminiz dedi. Bu arada, İngiliz Independent, Mısır havayollarındaki tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekti. Gazeteye konuşan Mısırlı bir havalimanı yetkilisi, bagajları yükleyen kişilerin kapalı devre kamera sisteminden kontrolünde ciddi aksama olduğunu anlattı. Yetkili, kontrol sıklığını yarı yarıya diye açıkladı.
THY SEFERLERİ 16 KASIMA KADAR İPTAL ETTİ
Rus yolcu uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü yönündeki iddiaların ardından haftasonu için Şarm el-Şeyhe seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları (THY) iptal süresini 16 Kasıma kadar uzattı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada Sayın yolcularımız Şarm el-Şeyh meydanındaki güvenlik problemleri nedeniyle 16 Kasıma kadar seferlerimiz karşılıklı olarak iptal edilmiştir denildi. Şarm El Şeyhte kalan yolcuların tahliyesi ile ilgili açıklamada ise gerekli planlama çalışmalarının yapılmakta olduğu ve yolcuların tahliyesi kesinleştiğinde gerekli açıklamaların yapılacağı vurgulandı.
RUSYADAN VALİZ OPERASYONU
Mısırdan vatandaşlarını valizsiz tahliye etmeye devam eden Rusya, bu ülkede kalan bagajlar için askeri uçakları devreye soktu. Valiz kod adlı askeri operasyona dün start verildi. Önceki gün 11 bin vatandaşını Mısırdan tahliyen eden Rusyanın dün de 20 bin kişiyi nakletmesi bekleniyordu. Rus vatandaşlarının Mısırdan tahliye edilmesini yöneten Rusya Başbakan Yardımcısı Ankadiy Dvorkoviç ilginç bir açıklama yaparak, Mısır güvenlik güçleri vatandaşlarımız tahliye edilmesi sürecinde yolcu uçaklarına valiz kesinlikle sokmama kararı bizim Valiz operasyonu başlatmamıza yol açtı. Rus Hava Kuvvetleri devreye giriyor. Mısırda kalan valizler bizim askeri uçaklar tarafından gerektiği kadar sefer yapılarak Rusyaya taşınacak dedi.
Nerdun HACIOĞLU/Hürriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meral Akşener'den net seçim mesajları
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. "Hiç kimsenin...
Özoğluöze TAHLİYE
FETÖ’nün TSK imamı Öksüz’ü boş yerlerde arayan eski emniyet müdürü Özoğluöz, “Kuvvetli suç...
Avukat Gökdemir: Birileri vatandaşların mahrem...
Avukat Cihat Gökdemir Türkiye’den birileri vatandaşların mahrem bilgilerini İsrail’le paylaşıyor,...
GÜNCEL Haberleri
TümüDürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...




