Hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi
AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374 olduğunu bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi. Bölgedeki son durumu aktaran AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu ana kadar 10 bine yakın artçı sarsıntı gerçekleşmiş durumda. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli çalışmalara eşlik etmektedir" dedi. Öte yandan bölgede 287 tane çadır kent kurulurken, 10 binin üzerinde konteyner kurulumu ise devam ediyor.
Sezer, AFAD Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, depremin üzerinden 21 gün geçtiğini, bu süreçte hem 5 üzerinde depremler olduğunu hem de çok sayıda artçı sarsıntılar yaşandığını hatırlattı. Şu ana kadar 9 bin 990 artçı sarsıntı yaşandığını, bölgede toparlanma ve iyileşme sürecinin devam ettiğini dile getiren Sezer, "21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda tamamen enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız." diye konuştu.

Sezer, iyileştirme çalışmaları kapsamında, çadır, konteyner ve kalıcı konutların yapılmasına yönelik yoğun çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün adımlar, hayatın bir an önce normalleşmesi adına yapılmaktadır. Maalesef bu süreç içerisinde 44 bin 374 insanımızı kaybetmiş durumdayız. Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Yoğun bir çalışma devam ediyor. Şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli, yapılan enkaz çalışmalarına ve orada diğer yapılan çalışmalara eşlik etmektedir, 230 bine yakın bir personelimiz de şu anda çalışmalara devam ediyor.

Uluslararası arama kurtarmadan da şu anda 1180 personel yine insani yardım faaliyetlerine destek vermeye çalışıyor. İl ve ilçelerimizde enkaz çalışmaları sürdürülüyor. Şu anda 12 bin 171 iş makinesi bölgede aktif bir şekilde bulunmaktadır. Hava araçlarını, hem insani yardım hem çadır göndermek üzere yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Köylerimize ve deprem bölgesindeki en ücra noktalara kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Hava, kara, kuvvetleri, sahil güvenlik, emniyet, jandarma ve deniz kuvvelerimize ait hava unsurları yoğun bir şekilde bu bölgede faaliyet yürütmektedir."
Sezer, şu anda 78 uçak, 116 helikopterle 13 bin 771 sefer düzenlendiğine işaret etti.

Barınma kapsamında çadır kentleri yoğun şekilde kurduklarının altını çizen Sezer, "Bu artçılar nedeniyle bireysel çadır talepleri de yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgeye günlük ortalama 10 binin üzerinde çadır sevk ediyoruz ve bunu en ücra noktalara kadar ulaştırıyoruz. Şu anda 287 tane çadır kentimiz var bölgede. Sadece çadır kentler kurmuyoruz, bunları sosyal donatılarıyla beraber her türlü psikososyal desteğin de verileceği şekilde düzenli alanlar oluşturulmaya çalışılıyor. " bilgisini paylaştı.

Sezer, 100 binin üzerinde konteyneri kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla ilgili olarak da 143 alan şu an itibarıyla tespit edilmiş ve bunlardan 97'sinde alt yapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Hatta 4 tanesi de dün itibarıyla bitirildi. Belirttiğim 97'sinde de altyapı çalışmaları yüzde 50'lere yakın bir oranda bitmiş durumda. 10 binin üzerinde konteynerin bölgede kurulum çalışmaları devam ediyor.
Afet bölgesinde barındırılan kişi sayısı olarak da 1 milyon 531 bin 283 afetten etkilenen vatandaşımız buradaki afet bölgelerinde çadırlarda, konteyner kentlerde, kamu misafirhaneleri ve uygun alanlarda misafir edilmektedir. Afet bölgesi dışında da tahliye ettiğimiz 563 bin afetzede vatandaşımız var. Bunlar da bulundukları illerde valiliklerin koordinasyonunda AFAD ve diğer birimlerle beraber oluşturulan komisyonlar marifetiyle hem barınma hem de diğer ihtiyaçlar karşılanacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bolu'daki yangında tüm kimlikler tespit edilmiştir....
Gazze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 400'ü geçti
İsrail ordusu ateşkesi tek taraflı ihlal ederek Gazze Şeridi'ne gece yarısı kapsamlı bir saldırı...
GÜNCEL Haberleri
TümüDürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...




