BORSA
BIST 100 11.797,70 %0,00
Altın 6.558,00 ₺/gr %0,23
Bitcoin $82.715 %1,18
Dolar 49,61 ₺ %0,08
Euro 55,70 ₺ %0,09
Sterlin 66,40 ₺ %0,06
Gümüş 91,15 ₺/gr %1,42
Ethereum $2.439,01 %1,78
İsviçre Frangı 60,12 ₺ %0,01
Kanada Doları 35,29 ₺ %0,08
Avustralya Doları 34,82 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,23 ₺ %0,09
BAE Dirhemi 13,51 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,17
Çin Yuanı 7,43 ₺ %0,04
İSTANBUL 20°C 6.558,00 ₺/gr 49,61 ₺ 55,70 ₺
Anasayfa GÜNCEL HDP binalarına saldırı!
fatihaktuel

HDP binalarına saldırı!

Manavgatta HDP binası taşlandı, Türk bayrağı asıldı Hakkarinin Yüksekova İlçesinin Dağlıca Bölgesinde PKKlı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6sının da yaralanma

· 3 dk okuma · 63 okunma
0Yorumlar
HDP binalarına saldırı!

Manavgatta HDP binası taşlandı, Türk bayrağı asıldı

Hakkarinin Yüksekova İlçesinin Dağlıca Bölgesinde PKKlı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6sının da yaralanması olayına Antalyanın Manavgat İlçesinde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı.

Cumhuriyet Meydanında saat 19.00 toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 19.30da yürüyüşe geçti. Antalya Caddesinden geçen grupta bulunanların sayısı katılımlarla yaklaşık 2000 kişiye ulaştı. Hasan Fehmi Boztepe Caddesinden geçerek Çakal Deresi Mevkiindeki HDP İlçe binasına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı. Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.

Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.

HDP binasına yürümek istedi

Hakkari Dağlıcada PKKlı teröristlerce düzenlenen ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 16 askerin şehit olması üzerine Denizlide binlerce kişi sokağa döküldü. Yürüyüş yapan terör örgütü PKKyı protesto eden öfkeli grubun HDP İl Başkanlığına Türk Bayrağı asmak istemesine polis engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Bu akşam yaklaşık üç bin kişilik grup, Dağlıcada şehit olan 16 askeri anmak ve PKK terör örgütünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Delikliçınar Meydanında toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan topluluk, Gazi Bulvarından Valilik önüne kadar, Dişe diş kana kan, intikam, intikam, Ne Mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemalin askerleriyiz, Denizli uyuma şehidine sahip çık sloganları attı. Eylemcilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

HDPYE BAYRAK ASILDIĞINI ÖĞRENEN GRUP, GERİ ÇEKİLDİ

Grup, HDP İl Başkanlığının bulunduğu sokağın başına gelince parti binasına yürümek istedi. Önceden önlem alan polis ise grubun sokağa girmesini engelledi. Bu sırada, polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. HDP İl Başkanlığına önceden Türk bayrağının asıldığını öğrenen grup, polisinin uyarılarının ardından sokaktan ayrıldı. Topluluk, daha sonra Lise Caddesinden Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyarak askere destek veren sloganlar attı. Grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.

Ferah IŞIK-Kamil ATALAY/ DENİZLİ-/MANAVGAT(Antalya) (DHA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

11 saat önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

2 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

2 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

2 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

2 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

2 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

16 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

22 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

22 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

22 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

22 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

28 gün önce