HDP binasını bastılar!
Alanyada geçen hafta gerçekleştirilen ve olaylarla sonuçlanan teröre tepki yürüyüşü tekrar yapıldı. Sosyal medya üzerinden toplanan yaklaşık bin kişi HDP İlçe Te
Alanyada geçen hafta gerçekleştirilen ve olaylarla sonuçlanan teröre tepki yürüyüşü tekrar yapıldı. Sosyal medya üzerinden toplanan yaklaşık bin kişi HDP İlçe Teşkilatına yürümek istedi. Yürüyüş için çevre il ve ilçelerden gelen polis ile jandarma ekiplerinin aldığı sıkı tedbirler sonucu kalabalık grubun HDP İlçe Teşkilatına gitmesine izin verilmedi.
HELİKOPTER ALTI SAAT UÇTU
Antalyada TOMAlar, zırhlı polis araçları ve polis helikopteri ile ilçede geniş güvenlik önlemi alındı. İlçenin giriş çıkışları polis ve jandarma ekipleri tarafından ablukaya alındı. Yürüyüşün başlamasından 1 saat önce havalanan bir polis helikopteri, grubu gökyüzünden kamera ile takip ederken çevre il ve ilçelerden gelen polis ve jandarma ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Anıt önünde toplanan grubu öncelikli olarak polis yürüyüş ve toplanmalarının yasal olmadığı konusunda uyardı.
Polisin uyarılarını dinlemeyen grup İstiklal Marşını okuduktan sonra harekete geçti. Çevik Kuvvet ekipleri tarafından önleri kesilen gruba TOMAda görevli bir emniyet amiri tarafından dağılmaları için ikazda bulunuldu. Polis barikatını zorlayan gruba ilk müdahale burada geldi. Biber gazı ile dağıtılan grup bir süre sonra tekrar toplanarak HDP İlçe Teşkilatında bulunan tabelanın inmesi halinde yürüyüşlerine son vereceklerini söylediler. Polis ekipleri buna izin verilmesinin mümkün olmadığını belirterek gruptan tekrar dağılmalarını istedi.
SOKAĞA SIZMALAR OLDU
Polisle pazarlık sürdüğü sırada polis barikatını geçmeyi başaran bazı vatandaşlar HDP binasına yöneldi. Ara sokaklarda tedbir alan yüzlerce polis ekibi tarafından gruba izin verilmedi. Bir kez daha biber gazı ve TOMAlardan sıkılan tazyikli suyla müdahale gören göstericiler, tekrar Atatürk Anıtına yöneldi. Grubun daha kalabalık bir halde hareket etmesi sonucu HDP İlçe Teşkilatının olduğu sokağa sızmalar oldu.
ÖNCE BAYRAK ASILDI, SONRA TABELA İNDİ
Gösterilerin başlamasından 3 saat sonra vatandaşlar amaçlarına ulaşarak HDP İlçe Teşkilatındaki HDP tabelası üstüne Türk bayrağı astı. Vatandaşlar bunun yeterli olmadığını, tabela inene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Cuma pazarı içinde vatandaşlar bazı iş yerlerinin kepenklerini parçaladı. Polis bunun üzerine eylemcilere yine biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Gece yarısına kadar eylem sürerken HDP tabelası indirildi. Tabelayı sırtlayan gençler Tabela indi sloganları eşliğinde anıt önüne doğru hareket etti.
Öte yandan geçen hafta yaşanan teröre tepki yürüyüşü sırasında HDPli bir grup ve yürüyüşe katılanlar arasında taşlı sopalı kavga çıkmış biri polis 10 kişi yaralanmıştı.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail, Şifa Hastanesi'ndeki poliklinik binasını bombaladı!
İsrail kana doymuyor. Filistin Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre İsrail ordusu Gazze'deki...
Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız
i Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" çıkışının ittifakta oluşturduğu kriz giderek...
PKK'nın 'münafık' dediği Demirtaş'tan HDP'lilere...
Cezaevinde bulunan HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 'aktif siyaseti bırakıyorum'...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




