BORSA
BIST 100 11.165,44 %0,13
Altın 6.436,21 ₺/gr %0,25
Bitcoin $77.866 %4,19
Dolar 49,96 ₺ %0,08
Euro 55,95 ₺ %0,02
Sterlin 66,88 ₺ %0,04
Gümüş 83,42 ₺/gr %0,36
Ethereum $2.249,67 %4,57
İsviçre Frangı 60,65 ₺ %0,16
Kanada Doları 35,72 ₺ %0,09
Avustralya Doları 35,11 ₺ %0,04
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,13
Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,07
İSTANBUL 15°C 6.436,21 ₺/gr 49,96 ₺ 55,95 ₺
Anasayfa GÜNCEL HDPli Sezai Temelli: Seçime kendi adayımızla gireceğiz
fatihaktuel

HDPli Sezai Temelli: Seçime kendi adayımızla gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 7 Haziranda yarım bıraktığımız işi 24 Haziranda tamamlayacağız. Kendi adayımızla gireceğiz dedi.

· 3 dk okuma · 61 okunma
0Yorumlar
HDPli Sezai Temelli: Seçime kendi adayımızla gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin TBMM Grup Toplantısı da konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Bu döviz lobisinden, baskısından kurtulacağız. Altına geçeceğiz dediğini anımsatarak, Bu altını düğünlerde oğluna takılan çeyrek altın sanıyor. O senin dediğin altınlarda dövizle alınıyor. TL ile mi alacaksın İngilterede senin paranla sakız alamazsın. O altınlar orada duruyor, takas işlemleri orada yapılıyor ifadesini kullandı.

Emek alanında baskının hiç olmadığı kadar yoğun olduğu bir dönemin yaşandığını öne süren Temelli, 12 Eylül rejimini aratacak koşullara ulaşmış bulunuyoruz. OHAL koşullarının en büyük mağduru emekçiler ve işçilerdir. OHAL koşulları boyunca işçiler kuralsız çalışmanın en ciddi boyutlara ulaştığı dönemi yaşadı dedi.

Temelli, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yaklaşık bir milyon insanı etkileyeceğini, bunların içinde çok geniş bir kesimin yer aldığını ve ilk olarak etkilenecek olanın fabrikalarda çalışan işçiler olduğunu belirtti. Kamudan ihraç edilenlere değinen ve kendisinin de KHK ile ihraç edildiğini belirten Temelli, 15 Temmuz darbe kalkışması bahane edilerek tüm muhalif kesimler kamudan uzaklaştırılıp ihraç ediliyor. İhraç edilmeyenler de emekliliğe zorlanıyor görüşünü savundu.

Bazı üniversitelerin bölündüğünü aktaran Temelli, İstanbul Üniversitesinin arazileri bu iktidarın gözünde rant arazisidir. İşte bu arazilere göz koyduğu için bu üniversitemizi parçalayarak o arazilerden rant elde etmek peşindedir ifadesini kullandı.

\TÜRKİYE BİR YÖNETİM KRİZİ YAŞIYOR

TBMM Başkanı İsmail Kahramanın dün Meclis Genel Kurulu daki konuşmasını eleştiren Temelli, Bu, tarihteki son Kürt AKP vekilleri dönemidir. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak, kıymetini bilsin. Sizin, Kürt illerindeki tabelalarınızı bile artık kargo şirketleri asacak. Çünkü orada size oy verecek kimse de kalmayacak dedi.

Türkiye in 24 Haziranda seçimlere gireceğine değinen Temelli, seçimleri, panik ve yangından mal kaçırayım seçimleri olarak nitelendirdi. Temelli, 24 Haziranda bu iş evet bitecek. Bu, çöktürme planlarınız, Kerkük, Afrin, OHAL, KHKleriniz, zulmünüz 24 Haziranda son bulacak. Bizler, bu işe 24 Haziranda son vereceğiz. Bugün Türkiye bir yönetim krizi yaşıyor görüşüne yer verdi.

KENDİ ADAYIMIZLA GİRECEĞİZ

Seçim güvenliği konusunun ihmal edilmemesini isteyen Temelli, şunları kaydetti:

Mahallelerde, seçim güvenliği meclisleri oluşturalım. Bu meclisler, sandıklara sahip çıksın. Gece gündüz çalışacağız. 7 Haziranda yarım bıraktığımız işi 24 Haziranda tamamlayacağız. Kendi adayımızla gireceğiz. Emek, demokrasi güçlerinin sesi olacağız. Emek, demokrasi güçlerinin ortaklaştığı Türkiye in adayıyla gireceğiz. Türkiye partisi olduğumuz için Türkiye adayıyla gireceğiz. Güçlü adayla gireceğiz çünkü, bizim programımız güçlü.

Öte yandan grup toplantısına katılan bazı işçilerin, iş elbiseleri ve baret takarak toplantıyı izlemesi dikkati çekti. Toplantıya katılan bazı HDP milletvekilleri de baret taktı. Grup toplantısına katılanlar sık sık Yaşasın 1 Mayıs sloganı atıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Maden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...

6 gün önce

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

9 gün önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

11 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

11 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

11 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

11 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

11 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

25 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

1 ay önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

1 ay önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

1 ay önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

1 ay önce