İçişleri Bakanlığı:21 teröristin etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığından, 12-19 Mart arasında ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Ülke genelinde 12-19 Mart arasında düzenlenen terör operasyonlarında 21 terörist etkisiz hale getirildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 171 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKKya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 536, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 39, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 537, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 2 zanlı gözaltına alındı. Planlı operasyonlarda, bin 114ü terör suçları, 100ü düzensiz göç ve 3 bin 896sı uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 5 bin 110 kişi yakalandı. İç güvenlik operasyonlarında 6 terörist teslim oldu, 13ü ölü ve 2si sağ ele geçirildi. Böylece toplam 21 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin, Şırnak, Muş, Tunceli, Hakkari, Siirt, Bitlis, Kahramanmaraş ve Diyarbakırda yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 76 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 25 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Güvenlik güçlerince 576 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 111 el bombası, 40ı ağır ve uzun namlulu olmak üzere 53 silah ile 10 bin 477 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.
UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU
Uyuşturucu satıcıları ile kaçakçılara yönelik 2 bin 873 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 455 kilogram esrar, 176 kilogram eroin, 2,26 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai), 8,65 kilogram metamfetamin, 1 milyon 246 bin 726 adet uyuşturucu hap, 995 kök kenevir bitkisi, 481 bin 438 paket kaçak sigara ve 174 ton 731 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonlarda 3 bin 896 kişi yakalandı. Ayrıca sokak satıcılarına yönelik okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve operasyonlar kapsamında 458 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 56 kilogram esrar, 10 kilogram eroin, 200 gram afyon sakızı, 2,2 kilogram bonzai, 3,6 kilogram metamfetamin, 27 bin 724 adet uyuşturucu hap, 102 kök kenevir bitkisi ile 28 tabanca ve tüfek ele geçirildi.
ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE
Ülke genelinde, organize suç örgütü kurarak, kasten yaralama, tefecilik, yağma, tehdit, silah mühimmat kaçakçılığı ve bu yolla terörü finanse eden gruplara yönelik 444 operasyonda 813 şüpheli gözaltına alındı. Biri uzun namlulu 43 silah ele geçirildi.
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
FETÖ/PDY, PKK/TAK, DEAŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 544 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma başlatılarak tespit edilen 297 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında 222si denizlerde olmak üzere 2 bin 872 kişi yakalandı, bu kişilere organizatörlük yaptıkları iddiasıyla da 100 kişi gözaltına alındı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MSB :20 terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde ve Suriye'nin kuzeyinde belirlenen 20...
Irak'ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada "Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde...
MSB : 10 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 teröristin etkisiz hale...
GÜNCEL Haberleri
TümüDASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...
İşte Üsküdar Belediyesi operasyonunun detayları
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen geniş çaplı...




