BORSA
BIST 100 12.070,17 %0,40
Altın 6.617,21 ₺/gr %0,27
Bitcoin $82.239 %0,88
Dolar 49,54 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,13
Sterlin 65,78 ₺ %0,05
Gümüş 91,11 ₺/gr %0,29
Ethereum $2.438,39 %0,96
İsviçre Frangı 59,85 ₺ %0,01
Kanada Doları 34,90 ₺ %0,04
Avustralya Doları 34,29 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,22
Çin Yuanı 7,40 ₺ %0,09
İSTANBUL 14°C 6.617,21 ₺/gr 49,54 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa GÜNCEL İHHdan AKPye İsyan: Devlet İçinde İsraile Çalışanlar Var
fatihaktuel

İHHdan AKPye İsyan: Devlet İçinde İsraile Çalışanlar Var

Hükümetin dış politikasını yerden yere vuran İHH Başkanı Yıldırım, Mavi Marmara davası ile ilgili devlet içinde İsrail lehine çalışanlar olduğunu savundu.

· 4 dk okuma · 84 okunma
0Yorumlar
İHHdan AKPye İsyan: Devlet İçinde İsraile Çalışanlar Var

AKP hükümetine yakın sivil toplum örgütlerinden İnsani Yardım Vakfından (iHH) Mavi Marmara ile alakalı şok bir çıkış geldi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, AKP hükümetinin dış politikasını yerden yere vurdu. Mavi Marmara gemisini İsraile gönderip, krizin önünü açmakla suçlanan İHHnın Başkanının en sert eleştirisi, İsraille iş yapan Müslümanlara yönelik oldu. Yıldırım devlet içinde İsrail lehine çalışanların olduğunu da iddia etti.

“KURAN BİZİM İSRAİLLE TİCARET YAPANLARIN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğulları Burak ve Bilalin de, deniz taşımacılık şirketi aracılığıyla İsraille ticaret yaptığı haberleri çıkmıştı. İHH Başkanı, “yerlere atılan Kuran-ı Kerim bizim, fakat demek ki İsraille ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş” diye konuştu.

İHH Başkanı, İsraille yapılan ön anlaşma çerçevesinde gündeme gelen doğalgaz işbirliğine de değinerek, “Doğalgaz anlaşmalarının el altından yapılması, birtakım şirketlerin bu anlaşmaların içinde yer alması, bazı bürokrat ve siyasilere ortaklıklar teklif edilmesi, ortaklıkların kapalı kapılar ardında kurulması, ticaret hacminin artması… Bütün bunlar İsraile şunu söyletiyor: ‘Biz istediğimizi parayla satın alabiliriz. Yerlere atılan Kuran-ı Kerim bizim fakat demek ki İsraille ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş diyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE MAVİ MARMARA İÇİN CEZA MAHKEMESİNE BELGE GÖNDERMEDİ

İHHnın Mavi Marmara olayını Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taşıdığını, mahkemenin davayı kabul ettiğini söyleyen İHH Başkanı Yıldırım; Türkiyenin mahkemenin istediği ve “İsrailin ceza almasına neden olacak” belgeleri göndermediğini de söyledi.

Bülent Yıldırım “Ne yazık ki Türkiyenin bazı bürokratları yetkilileri ikna ederek UCM Türkiyeden bilgi ve belge istemesine rağmen bu bilgi ve belgeyi göndermediler. Türkiye bilgi ve belge gönderseydi, bu mahkemedeki ifadeleri gönderseydi burada mesela kasten adam öldürme dedi, ki 10 kişi öldü. Ama 60 kişiden fazla yaralama vardı. Esaret ne kadardı? 700 kişiydi. Bütün bu ifadelerTürkiye mahkemelerinden oraya gitmiş olsaydı mağdur olan kişilerin sayısının çokluğundan dolayı UCM İsraili mahkûm edecekti. Türkiyede birileri İsrail lehine çalışarak UCMye bu bilgi ve belgeyi göndertmedi.” diye konuştu.

AKP DIŞ POLİTİKASINI YERDEN YERE VURDU

Bülent Yıldırım, Genç Öncü dergisine verdiği demeçte, AKPnin Suriye ve Mısırda izlediği dış politikayı da yerden yere vurdu.  Mısırda İhvanın seçimlere katılmak istemediğini, ancak Türk hükümetinin zorlamasıyla seçimlere girdiğini söyleyen Bülent Yıldırım, şöyle konuştu;

“Mısırda İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiyenin zoruyla seçimlere girdi. Aslında seçimlere girmeme kararında haklıydı. Çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı. Nitekim öyle oldu. Ve Mursi hükümetinin başarısız gösterilmesine sebep olundu.”

“SURİYE İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESMEK YANLIŞTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun izlediği, Beşar Esad rejimini “tümden dışlamak” politikasının yanlış olduğunu savunan İHH Başkanı Yıldırım, eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Biz Suriyede muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik. Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun. Türkiye devlet olarak Suriye ile ilişkilerini devam ettirmeliydi. Alttan STKlar da halkın taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapmalıydı”

Sözcü



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

10 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

16 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

16 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

16 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

16 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

22 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

22 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

23 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce