BORSA
BIST 100 14.229,01 %0,73
Altın 6.721,62 ₺/gr %0,01
Bitcoin $77.260 %1,67
Dolar 48,30 ₺ %0,01
Euro 56,05 ₺ %0,01
Sterlin 65,34 ₺ %0,02
Gümüş 99,56 ₺/gr %0,00
Ethereum $2.412,15 %2,30
İsviçre Frangı 59,52 ₺ %0,00
Kanada Doları 34,76 ₺ %0,02
Avustralya Doları 34,53 ₺ %0,05
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 13,16 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,02
Çin Yuanı 7,19 ₺ %0,00
İSTANBUL 22°C 6.721,62 ₺/gr 48,30 ₺ 56,05 ₺
Anasayfa GÜNCEL İHHdan Suriye için 100 milyon dolar yardım
sahin

İHHdan Suriye için 100 milyon dolar yardım

Güncel Haberleri › İHHdan Suriye için 100 milyon dolar yardım haberi İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye için 100 milyon dolar yardım vaadinde bulunduklarını söyledi. İHA Kuv

· 4 dk okuma · 107 okunma
0Yorumlar
İHHdan Suriye için 100 milyon dolar yardım
Güncel Haberleri ›
İHHdan Suriye için 100 milyon dolar yardım haberi

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye için 100 milyon dolar yardım vaadinde bulunduklarını söyledi.

İHA

Kuveytte düzenlenen Suriyeye Yardım Konferansına katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye için 100 milyon dolar yardım vaadinde bulunduklarını söyledi.  

STKLAR İÇERİSİNDEKİ EN FAZLA VERİLEN SÖZ 

Kuveytin evsahipliğinde yapılan toplantının alt birimi olarak dün sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiğini söyleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, STKların 508 milyon dolar söz verdiğini, İHHnın da bu meblağın 100 milyon dolarını karşılayacağını belirtti. Bülent Yıldırım, “Bu, STKlar içerisindeki en fazla verilen söz olarak kabul edildi. Ama biz bu miktarların hepsini az buluyoruz çünkü Suriyedeki insani dramın boyutu çok daha fazla. Bugün de devletler olarak verilen sözler var. Boyutları çok istediğimiz gibi olmasa bile verilen bu sözlerin yıl içerisinde birçok ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz” dedi.

AMBARGOLAR HENÜZ KIRILABİLMİŞ DEĞİL

Görüşmeler sırasında BMye çeşitli eleştirilerde bulunduklarını da kaydeden Yıldırım, “Bu yardımların sadece Suriye rejimiyle değil, Suriyenin bütün bölgelerine yönelik çalışmalarda daha orantılı bir şekilde dağıtılması gerektiğine inanıyoruz. Yine dünyanın devreye girerek yardım koridorları açması gerekiyor. Şu anda Suriyenin içerisinde aynen Gazzeye uygulanan ambargo gibi birkaç yerde ambargo var. Yani Gazze bir bölge, Suriyenin içerisinde de böyle 4-5 yerde ambargo var. Burada insanlar açlıktan kedi yiyorlar, köpek yiyorlar, çok zor durumdalar. Bu ambargolar henüz kırılabilmiş değil, kaldırılabilmiş değil. Oysa özgür dünyanın görevi bütün ambargoları kaldırabilecek bir yardım koridoru açmaktır. Şu ana kadar uluslararası güçler bu görevini yerine getirmemiştir. Yine çeşitli görüşmelerde ve sunumlarda ayrıca hava sahasının uçuşa kapatılması gerektiğini konuştuk. Çünkü sivil halka yönelik bombalar, varil bombaları atılıyor. Fırınların önünde ekmek sırası bekleyen kadın ve çocukların üzerine atılan bombalardan insanlar ölüyor, şehit oluyor. Biz içeriden ayrıca yaralı da çıkartan bir kuruluşuz. Hergün bacakları, kolları kopmuş yaralı çocukları, kadınları ve insanları çıkartıyoruz. Bu artık tahammül sınırlarını aşmış durumda. Bu nedenle özetle bir hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması, iki yardım koridorlarının mutlaka açılması, üç yardımların da artırılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi aktardık. Türkiye halkı adına da en fazla yardım yapma sözünü vermiş olduk. Umarım Suriye halkının dertlerine çare olur” dedi.

Türkiyedeki kamplara dünyadan yapılan yardımları çok az bulduğunu söyleyen Yıldırım, “Bu konuda Türkiyenin yalnız bırakıldığını düşünüyorum. Fakat Türkiye de şu ana kadar mülteci hareketliliği ve hayatı içerisindeki en güzel kampları açmış ve bütün dünyaya örnek olmuştur. Türkiye konusunda uluslararası güçler bir imtihan kaybına uğramakla beraber bizim asıl hedefimiz Suriyenin içerisindeki zor durumda olan insanlara yardımların orantılı şekilde dağıtılması. Suriye içerisinde birkaç tane bölge vardır. Bir Suriye rejiminin kontrol ettiği bir bölge, iki muhaliflerin kontrol ettiği bölge, üç Kürtlerin kontrol ettiği bölge, dört IŞİDin kontrol ettiği bölgeler. Bu bölgelerin hepsinde mağdur olan halka, kadın ve çocuğa bu  yardımların ulaştırılması gerekiyor. Mezhep, meşrep önemli değil, önemli olan kimin ihtiyacı varsa yardımların ona ulaştırılmasıdır. Ama yardımları ulaştırmak da yeterli olmuyor çünkü uluslararası kanunlar gereği BM gidiyor bunu Suriye rejimiyle oturuyor, görüşüyor. Yardımların çoğunu Suriye rejimi üzerinden vermeye çalışıyor. Doğal olarak onlar da kendi istedikleri bölgeye bu yardımları götürüyorlar. BM daha yeni Türkiye üzerinden birkaç insani yardım operasyonu yaptı. Bu operasyonların, yardımların sayısını artırır” dedi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

20 saat önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

21 saat önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

21 saat önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

22 saat önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

6 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

6 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

7 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

7 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

7 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

7 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

11 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

14 gün önce