İnce: Muhalefet önce kendine baksın
CHP’li Muharrem İnce, gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze töreninde Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana çekilen fotoğraftan kendisinin kesilip çıkarılmasına tepki göstererek, "O fotoğrafı çeken, fotoğrafın CH
‘Bin Günde Memleket Hareketi' sloganıyla tüm şehirleri ziyaret etmeyi hedefleyen CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Sakarya ve Kocaeli'de gerçekleştireceği ziyaretler öncesinde Yalova’daki evinde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. İnce yaptığı açıklamada, gazeteci Bekir Coşkun'un cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’nun solunda yer tuttuğu fotoğraf karesinin, kendisinin bulunduğu bölüm kesilerek paylaşmasına tepki gösterdi.
'PARTİDE BÖLÜCÜ KİMMİŞ HERKES GÖRMÜŞ OLDU'
Fotoğraf karesini kesenleri bölücülükle suçlayan İnce, "O fotoğrafı çeken, fotoğrafın CHP'nin resmi sitesinde yayınlanmasına izin verenlere teşekkür ediyorum. Partide bölücü kimmiş herkes görmüş oldu. Evet, partide bölücüler var. Onların da kim olduğunu, oto fotoğrafı yayan kişi, çeken kişi, ona onay veren kişiye bölücülerin kim olduğunu gösterdiği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
'MUHALEFET KENDİNE BAKSIN'
Muhalefetin 'Dış güçler bizi karıştırmak istiyorlar' gibi söylemlerden vazgeçmesi gerektiğini söyleyen İnce, şöyle devam etti:
"Muhalefet büyümüyor, küçülüyor. Muhalefetin yalanı 'Bizi saray karıştırıyor. Bize müdahale ediyorlar' şeklinde bir tavır koyuyorlar. Baktığımızda CHP'nin bir yetkilisi 'Ben Atatürk demem' diyorsa bunu kim söyletiyor. Peki kurultayın yetki vermediği kişileri, seçmediği kişileri aynı göreve iki satır yazıyla atıyorsan, bunu kim yapıyor. Azerbaycan konusunda, partiden farklı açıklamalar yapıyorsan bunun sarayla ne alakası var. İskambil kağıdıyla ekonomiyi düzeltmeye çalışıyorsan kendine bakacaksın. Partinin genel başkanı ile cumhurbaşkanı adayı bir cenazede yan yana gelmiş. Değerli bir ağabeyimizi son yolculuğuna uğurlarken çekilen fotoğrafı sen kesiyorsan, kendini tartışmaya açıyorsan kendine bakacaksın. Hem hata yapacaksın hem de suçlu arayacaksın. Bölücünün de kim olduğu, yanlışı da kimin yaptığı, kimin karıştırdığı ortadadır. İktidarın karıştıracak takati yok. Biraz akıllı bir muhalefet olsa bunları göndereceğiz ama önce muhalefet kendine baksın. 'Dış güçler bizi karıştırmak istiyorlar' gibi söylemlerden bir an önce vazgeçmeleri lazım."
'HODRİ MEYDAN SEÇİME GİDELİM' DEMEK DOĞRU DEĞİL'
Bir anket firması tarafından yapılan araştırmada CHP'nin oy oranının yüzde 17'ye düşmesiyle ilgili muhatabın kendisi olmadığını belirten İnce, "Anketi ben yaptırmadım. Türkiye'nin güvenilir kurumlarının yaptırdığı anketler var. Yaklaşık öyle görünüyor. İktidarın oyu düşerken muhalefetin de oyu düşüyor. Ayrıca o anketi yapan firmaya CHP, 2014'ten beri 8 milyon liranın üzerinde para verdi. Kendi para verdikleri firma bu. Anketi ben yaptırmadım. O firma bunu açıklıyorsa CHP yönetiminin yapması gereken yeni bir anket yaptırıp 'Sonuç budur' demesi gerekir. Ama 'Biz hem anket yaptırmıyoruz, hadi hodri meydan seçime gidelim' demek doğru değil. Polemiğe girilecek kişi ben değilim. Cevap verilecekse anket yaptırdıkları firmaya cevap versinler. Yıllarca o firmaya para ödendi. Yenisini yaptırsınlar, muhatabı ben değilim” dedi.
Muharrem İnce ayrıca, kararsız seçmen sayısının Cumhuriyet tarihinin en fazla olduğu bir dönemde olduğunu söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İnce: İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu...
İnce : Pazartesi günü üzerimizi çırpıp yeniden başlıyor,
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 2. turda hiçbir...
Muharrem İnce 14:00 da Açıklama Yapacak
İnce'nin genel merkeze gittiği ve saat 14.00'te açıklama yapacağı belirtildi. İnce'nin çekilme...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




