BORSA
BIST 100 12.250,68 %0,82
Altın 6.589,05 ₺/gr %0,27
Bitcoin $83.445 %0,20
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,41 ₺ %0,10
Sterlin 65,60 ₺ %0,15
Gümüş 93,07 ₺/gr %0,97
Ethereum $2.502,56 %1,05
İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,09
Kanada Doları 34,78 ₺ %0,12
Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,25
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,16 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,52
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,03
İSTANBUL 18°C 6.589,05 ₺/gr 49,40 ₺ 55,41 ₺
Anasayfa GÜNCEL İrandan Erdoğana çok sert yanıt
fatihaktuel

İrandan Erdoğana çok sert yanıt

İran ve dünya güçleri arasında Tahranın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçrenin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Ta

· 3 dk okuma · 69 okunma
0Yorumlar
İrandan Erdoğana çok sert yanıt

İran ve dünya güçleri arasında Tahranın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçrenin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İranı eleştiren sözlerini değerlendirdi.

STRATEJİK HATALAR VE HIRSLI POLİTİKALAR...

İran devlet televizyonunun haberine göre, Zarif, Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur diye konuştu.

İranlı bakan, Türkiyeyle değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli dedi.

Zarif, İran, Yemenin toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyalogu kolaylaştırabilir ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DÜN İRAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Koalisyon güçlerinin Yemene yönelik operasyonu kapsamında Türkiyenin askeri konuda gelecek talep doğrultusunda nasıl tavır alacağı ve İranın tepkisini nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Yemende Hutilerin yaptıkları sadece mezhepsel bir çatışmadır. Burada adeta bir Şii-Sünni çatışmasına dönüşmüştür. Biz bu mezhepsel çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz. Yemen kendi içinde maalesef bölünmeye gidiyor. Bu kardeşlerimizin hukuku üzerinde düşüncelerimizi beyan etmemiz gerekir. Şu anda askeri konuda herhangi bir şey söylemiyorum. Söylemem de doğru değildir. Ama lojistik konusunda istihbarat konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkladım.

İRAN, BÖLGEYİ KENDİNE DOMİNE ETME GAYRETİ İÇİNDEDİR

Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler, Yemende olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başlamıştır. İranın açıklaması doğaldır. İranın böyle bir açıklama yapması şu ana kadar Irakta Suriyedeki gelişmelerde de kendisini göstermiştir. Burada İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. Buna müsade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de Körfez ülkelerini de hepsini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna tahammül etmek mümkün değil. İranın bunu görmesi lazım. Irakta yapılanları görüyorsunuz. Bir taraftan DEAŞ ile uğraşılıyor bir taraftan devrim muhafızları ile uğraşılıyor. İlginçtir gönderdikleri elemanları oralarda özel fotoğraflar çektirmek suretiyle kendilerini ayrıca lanse ediyorlar.

Dert orada da aynı şekilde gerçekleşiyor. Bir taraftan İslam diyeceksin ama öbür taraftan geleceksin bunları yapmaya devam edeceksin. Aynı şey Suriye için de geçerli. 300 bin insanın katili olan bir durum var. Bu katile destek veren bir anlayış. Bu savunulabilir mi? Ben müslümanım diyen bir insanın bu katili savunacağına ihtimal vermiyorum. Veremem. İranın bu bakışının değişmesi lazım. Yemenden kuvveti gücü neyi varsa çekmesi lazım. Aynı şekilde Suriyeden Iraktan çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyması gerekir ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

9 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

15 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

15 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

15 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

15 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

21 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

21 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

22 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce