IŞİDli teröristler kamufle olmak için bira kullanmış
Diyarbakırın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde bulunan bulunan IŞİD terör örgütüne ait 2 hücre evine 26 Ekim günü operasyon düzenlendi. Operasyonda po
Diyarbakırın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde bulunan bulunan IŞİD terör örgütüne ait 2 hücre evine 26 Ekim günü operasyon düzenlendi. Operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; evde bulunan teröristler Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi.
Zaman zaman patlamaların da olduğu evlerde daha sonra yapılan olay yeri inceleme çalışması sırasında, delil niteliği taşıyan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Hücre evlerinde ve öldürülen 7 teröristin üzerinde ele geçirilen malzemelerden 128 parçanın, yapılan incelemenin ardından soruşturmayı yürüten savcının talimatı ile imha edildiği belirtildi. Operasyonun yapıldığı evlerde ele geçirilen 128 parça eşyanın herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı gerekçesiyle 23 Ocak 2016 günü imha edildiği belirtildi.
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Diyarbakırda IŞİD hücresine düzenlenen operasyon sonrası ele geçirilen deliller inceleniyor.
PARFÜM, BİRA ŞİŞELERİ, MKE YAZILI KUTULAR BULUNDU!
Hazırlanan tutanakta imha edilen malzemeler arasında Cihadın gayesi isimli kitap, üzeri yazılı kağıt parçaları, tıbbi ilaçlar, 6 şişe değişik markalarda parfüm, Ey iman edenler başlıklı not kağıdı ve Makina Kimya Endüstrisi ibareli 2 karton kutu bulunduğu belirtildi. Tutanakta ayrıca evde bulunan çok sayıda dini kitap, Dikkat edilecek hususlar ibareli yazılı kağıt, üzerinde Bismillah yazısı ile başlayan kağıtların da imha edildiği ifade edildi. IŞİDin hücre evinde ayrıca 23 Ekim 2015 tarihli Özgür Gündem gazetesinin de bulunarak imha edildiği belirtilen tutanakta, evde ayrıca 7 bira şişesi ele geçirildiği kaydedildi. Tutanakta, imha edilen yazılı evrakların içeriğine ilişkin bir bilgi olmadığı görülürken, kitapların ise IŞİD mensupları tarafından okunan propaganda ve cihad içerikli kitaplar olduğu kaydedildi.
KAMUFLE OLMAK İÇİN BİRAYI SAKALLARINA SÜRÜYORLARMIŞ
Hücre evinde ele geçirilen bira şişeleri ile ilgili değerlendirme yapan terör uzmanları, örgütün hücre evlerinin genellikle aile görüntüsü verilen kişiler tarafından kiralandığını ve mahalle sakinlerinin anlamaması için gizlilik kurallarına çok önem verildiğini söyledi. IŞİDin hücre evinden çıkan bira şişelerinin bu amaçla kullanıldığını ifade eden terör uzmanları, teröristlerin mahalle sakinlerine içki içtikleri görüntüsü vermek için birayı sakallarına ve yüzlerine sürdüğünü, şişeleri ise kapı önüne bıraktığını söyledi. Uzmanlar, mahalle sakinlerinden birinin hücre evinin kapısını çalması halinde, IŞİD üyesinin kapıyı açmadan önce birayı yüzüne sürerek, kokmasını sağladığını ve bu şekilde kapıyı açtığını belirtti. Bunun çok bilinmeyen bir kamufle yöntemi olduğunu belirten güvenlik güçleri hazırladıkları raporda, bu konuya ilişkin ele geçirilen bir nota dikkat çekti. Operasyon sonucu bir şüphelinin üzerinde bulunan ve gizlilik kurallarının yazıldığı notta, Kardeşler bazen evin bahçesine çıkıp görüntü vermeli, her defasında farklı bir kardeş kapıyı açmamalıdır. Çevredeki insanların dikkatini çekmemek için gayret sarf edilmelidir ifadeleri yer aldı.
PET ŞİŞE İÇİNDEKİ KAMERA İLE İZLEMİŞLER
Çatışmanın ardından hazırlanan olay yeri inceleme raporunda ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı.
Olay yeri incelemesinde operasyon yapılan evin bahçe kapısının duvarı üzerinde pet şişe içerisine yerleştirilmiş bir kamera tespit edildi. Güvenlik uzmanları, IŞİDlilerin duvar üstüne gizledikleri kamera ile dışarıyı izlediklerini ve muhtemelen operasyon sırasında görüntülere göre pozisyon aldıklarını belirtti.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Listedeki teröristler öldürüldü
Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist...
Bira devleri hisseleri uçurdu
Dünyanın en büyük bira üretici olan Anheuser-Busch InBev,...
İngiliz istihbaratı da Manchester bombacısını kullanmış
İngiliz İstihbarat Servisi’nin Manchester bombacısı Selman Abadi’yi Libya’ya Kaddafi’ye karşı...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




