BORSA
BIST 100 14.422,99 %1,51
Altın 6.691,40 ₺/gr %1,51
Bitcoin $80.809 %1,31
Dolar 45,55 ₺ %0,25
Euro 53,11 ₺ %0,08
Sterlin 61,00 ₺ %0,09
Gümüş 115,49 ₺/gr %5,31
Ethereum $2.265,49 %0,00
İsviçre Frangı 58,03 ₺ %0,07
Kanada Doları 33,14 ₺ %0,05
Avustralya Doları 32,66 ₺ %0,45
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,14 ₺ %0,24
BAE Dirhemi 12,41 ₺ %0,26
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,11
Çin Yuanı 6,69 ₺ %0,02
İSTANBUL 14°C 6.691,40 ₺/gr 45,55 ₺ 53,11 ₺
Anasayfa GÜNCEL İstanbul Valiliği'nden 'öğretmen atamaları' açıklaması
fatihaktuel

İstanbul Valiliği'nden 'öğretmen atamaları' açıklaması

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına 'Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği' 2020 yılında yürürl

· 5 dk okuma
İstanbul Valiliği'nden 'öğretmen atamaları' açıklaması

Türkiye genelinde “proje okulları”nda 20 binden fazla öğretmen kadro dışı bırakıldı. Kadıköy Anadolu Lisesi, Beşiktaş Atatürk Lisesi gibi çok sayıda okulda öğrenciler ve mezunlar öğretmenlerine sahip çıkmak için eyleme başladı.

Son olarak, İstanbul Valiliği'nden "öğretmen atamalarına" dair açıklama geldi.

VALİLİK O İDDİALARI YALANLADI

alilikten yapılan açıklamada, "Son günlerde sosyal medya mecralarında ve çeşitli medya organlarında İstanbul’daki bazı okullardaki öğretmenlerin görev yerlerinde yapılan değişikliklerle ilgili 'öğretmenler açığa alındı, kadrolu öğretmenler okullarından kovuldu, mağdur edildiler, siyasi sebeplerle yerlerine başka öğretmenler atandı' vb. ifadelerle asılsız yayınlar ve paylaşımlar yapılmaktadır" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu asılsız iddiaların, toplumumuzda oluşturabileceği kafa karışıklığının önüne geçmek için açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bu kapsamda; İstanbul’da tek bir öğretmen açığa alınmamıştır. Yaşanan süreç, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Okullarda görev süreleri dolan öğretmenlerimizin bir kısmının yeniden tayin edilme ve atama sürecidir. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına “Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği” 2020 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten önce ilgili okullarda görev yapan öğretmenlerin görev süreleri sıfırlanarak yeniden başlamıştır. 2020 yılından itibaren 4 yıllığına görevlendirilen öğretmenlerin görev süreleri 2024 yılında Bakanlığımızca 1 yıl daha uzatılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığımızca yayınlanan 'Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde' yer alan hüküm gereğince proje okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerin görev sürelerinin en az 4, en fazla 8 yıl olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda görev süresi dolan öğretmenlerimiz, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 6-10 Şubat 2025 tarihinde belirlenerek ilan edilmiştir. 12 - 19 Şubat 2025 tarihlerinde de görev süresi dolan tüm öğretmen ve yöneticilere Bakanlığımızca 10 okul tercih etme hakkı verilmiştir. 8 Nisan 2025 tarihinde ise yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

 

Bu yerleştirme sonuçlarına göre; 8380 öğretmen Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına atanmıştır. Herhangi bir tercihine yerleştirilemeyen 1471 öğretmenimiz bulunmaktadır. Bu öğretmenlerimize Nisan 2025 norm fazlası yer değiştirme takvimine göre tercihleri de dikkate alınarak yer değişikliği hakkı tanınmıştır.

İlimizde ikinci 4 yıl için görevlendirilmeyen 1471 öğretmenin görevlendirilmeme sebepleri ise; bazı eğitim kurumlarındaki öğretmen normlarının daralması, Öğretmenlerin tercihlerine bağlı olarak atamalarının gerçekleşmemesi nedenlerine dayanmaktadır. İlgili öğretmenler yeni okullarına, il ve ilçe içerisinde tercihleri doğrultusunda branşlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğüne göre yerleştirilecektir. Bu idari tasarruf nedeniyle öğretmenlerin özlük hakları ve kariyer basamakları ile ilgili herhangi bir mağduriyetleri söz konusu değildir. Yukarıdaki nedenlerle yer değişikliğine tabi öğretmen kadrosu, İstanbul’daki mevcut toplam öğretmen kadrosunun yaklaşık %1’i, Özel Proje ve Program Uygulayan Okullarımızdaki öğretmen kadrosunun ise % 10’u kadardır. Bahse konu öğretmenlerimiz, önümüzdeki yıl tercih döneminde tekrar başvuru hakkını kullanabilecektir. Bu okullarda bahse konu öğretmenlerin görev süreleri ortalama 15 yılın üzerindeyken, 2020 yılında yürürlüğe giren mevcut yönetmelikle 4+4 olmak üzere toplamda 8 yıl ile sınırlandırılmıştır.

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler; Ulusal ve uluslararası proje uygulayan, bilimsel, kültürel ve teknolojik proje, etkinlik ve yarışmalara danışman öğretmen olarak öğrenci hazırlama, destekleme yetiştirme kurslarında öğrencileri yetiştirme, pansiyonlu okullar için belletici öğretmen olarak görev alma vb. hususlarda da görev yapmaktadır. Yukarıda sayılan hususlar, bu okulların kuruluş amaçları arasındadır. Öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda seçilmeleri, ilgili yönetmeliğin bu amacına uygun olarak yapılmıştır."

İstanbul , Valilik , #Meb , #Öğretmen , #Atamalar

GÜNCEL Haberleri

Tümü

TRUMP :Hürmüz'ü açmamızı istiyorlar

ABD Başkanı Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı açma talebiyle karşı karşıya olduklarını açıkladı....

16 gün önce

B.A.E , OPEC üyeliğinden çekiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (B.A.E) OPEC üyeliğinden çekilme kararı, petrol piyasalarında...

16 gün önce

Filistin'e destek verene yeşil kart yok

Başkan Donald Trump yönetimi ,  Filistin'e destek verenlerin yeşil kart başvurularını...

16 gün önce

Akaryakıta çifte zam

Akaryakıt fiyatlarına 28 Nisan 2026 itibarıyla çifte zam yapıldı. Benzine 95 kuruş, motorine 2...

16 gün önce

Kiralık Sosyal Konut uygulaması başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla "Kiralık Sosyal Konut" uygulaması başlıyor....

19 gün önce

Okullarda yeni güvenlik genelgesi !

Okullarda yeni güvenlik genelgesi yayınlandı. 

19 gün önce

Dört ilde fuhuş operasyonu

İstanbul merkezli 4 ilde organize şekilde fuhuş yaptıran çeteye karşı büyük bir operasyon...

19 gün önce

638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı

Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye...

19 gün önce

İsrail bir gazetecinin daha ölümüne sebep oldu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde gazetecileri hedef aldığını itiraf etti. Emel Halil isimli...

21 gün önce

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

24 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

24 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

24 gün önce