BORSA
BIST 100 14.079,97 %0,09
Altın 6.137,89 ₺/gr %0,17
Bitcoin $64.799 %3,71
Dolar 47,03 ₺ %0,01
Euro 53,86 ₺ %0,18
Sterlin 63,10 ₺ %0,16
Gümüş 89,22 ₺/gr %0,49
Ethereum $1.880,68 %5,46
İsviçre Frangı 58,19 ₺ %0,07
Kanada Doları 33,48 ₺ %0,08
Avustralya Doları 32,85 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,52 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 12,81 ₺ %0,00
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,29
Çin Yuanı 6,95 ₺ %0,04
İSTANBUL 22°C 6.137,89 ₺/gr 47,03 ₺ 53,86 ₺
Anasayfa GÜNCEL İstanbulda dev operasyon
fatihaktuel

İstanbulda dev operasyon

Güncel Haberleri › İstanbulda dev operasyon haberi Kamu ve özel bankalardan usulsüz kredi çeken şebekeye operasyon düzenlendi. 20 kişi gözaltına alındı. DHA İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele Şubes

· 4 dk okuma · 74 okunma
0Yorumlar
İstanbulda dev operasyon
Güncel Haberleri ›
İstanbulda dev operasyon haberi

Kamu ve özel bankalardan usulsüz kredi çeken şebekeye operasyon düzenlendi. 20 kişi gözaltına alındı.

DHA
İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kamu ve özel bankalarda sahte evrakla banka kredisi çektiren ve POS makinesiyle tefecilik yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 5i kamu bankası çalışanı olmak üzere 10 bankacının da aralarında bulunduğu toplam 20 kişi gözaltına alındı. Şebekenin yaklaşık 750 bin lira haksız kazanç elde ettiği belirlenirken, kamu bankası müfettişleri de şebekenin devleti ne kadar zarara uğrattığını tespit etmeye çalışıyor. 
 
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü e, bir kamu bankasının müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde 45 ayrı usulsüz kredi kullanımı tespit edildiği yönünde bir ihbar geldi. Gelen ihbar doğrultusunda çalışmaya başlayan polisler, kamu bankasında çalışan 5 memurun işlemlerini inceledikten sonra şebekeyi takip altına aldı. Mali Polis, yaptığı incelemeler sırasında, şebeke ile çalışan 5 özel banka çalışanı ile 10 kişiyi de belirledi.
 
TOPLAM 20 KİŞİ GÖZALTINDA
 
İddiaya göre, şüphelilerin, Nitelikli dolandırıcılık, Resmi belgede sahtecilik, Rüşvet ve POS makinesi tefeciliği yaptığını ortaya çıkaran polisler, çok sayıda adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Mali polis, 5i kamu bankası, 5i özel bankalarda çalışan 10 bankacının da aralarında bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi de bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü e getirildi. 
 
ÇALIŞMAYAN KİŞİLERE SAHTE MAAŞ BORDROSUYLA KREDİ
 
İddiaya göre, şebeke, işsiz olup bankalardan kredi çekemeyen vatandaşları paravan şirketler üzerinde çalışıyor gibi göstererek, kredi çekebilmeleri için yüksek limitli sahte maaş bordrosu düzenledi. Şebeke üyeleri daha sonra kredi çekecek işsizleri, sahte bordrolarla istediği bankalara gönderdi. Bankada çalışan şebeke elemanı bankacı ile irtibata geçen işsiz vatandaşların da istedikleri miktarda kredi çekmeleri sağlandı. Şebekenin, çekilen kredi ve kredi miktarına göre yüzde olarak pay aldığı da polis ekipleri tarafından tespit edildi. 
 
ÇALIŞANA YÜKSEK MEBLAĞLI KOLAY KREDİ İÇİN BİR TAPU
 
Şebekenin, çalışan vatandaşları ise yüksek meblağda kredi alabilmeleri için bir tapuyla kolay kredi çekebileceklerini söyleyerek bankacılara yönlendirdiği ortaya çıktı. Şebeke elemanı bankacının, tapunun üzerinde yazan değeri dikkate almayarak, istenilen miktardaki kredileri kolayca ayarladığı polis ekipleri tarafından belirlendi. 
 
KREDİ KARTI ÇEKİP NAKİT PARA VERİYORLAR
 
Şüphelilerin, paravan olarak kurdukları işyerlerine aldıkları çeşitli POS makineleriyle de, kredi kartlarından taksitli ve tek çekim yapıp yüksek komisyon karşılığında nakit para olarak ödeme yaptıkları öğrenildi. 
 
 
İNTERNET SİTELERİNE REKLAM VEREREK MÜŞTERİ BULMUŞLAR
 
Polis ekipleri, şebeke üyelerinin internet sitelerine verdikleri reklamlar üzerinden kendilerini arayan vatandaşlara ulaştığını tespit ederek, ilk belirlemelere göre yaklaşık 750 bin lira haksız kazanç elde ettiğini saptadı. 
 
DEVLETİN NE KADAR ZARARA UĞRATILDIĞI TESPİT EDİLECEK
 
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şebekenin kamu bankası ve özel bankalardan usulsüz olarak çekilen kredilerin belirlenmesiyle ilgili bankalardan gelecek bilgi ve raporları bekliyor. 
 
Öte yandan, kamu bankası müfettişlerinin de şebekenin devleti ne kadar zarara uğrattığını belirlemeye çalıştıkları öğrenildi.
 
 
OPERASYON POLİS KAMERASINDA
 
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyon polis kamerasına da yansıdı. Ekiplerin bir şüphelinin evinde yaptıkları aramada ele geçirilen kağıtlar üzerinde farklı kişilere ait TC kimlik numaraları ile isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar bulunduğu görüldü. 
 
 
Polis ekiplerinin arama sırasında evde çeşitli tapular ele geçirdiği görüntülere yansırken, şebeke yöneticilerinden biri olduğu öğrenilen bir şüphelinin de gözaltına alınarak sivil polis aracına bindirilmesi kayda alındı. 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

12 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

12 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

15 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

15 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

18 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

18 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

18 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

20 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

20 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

20 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

25 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

26 gün önce