İşte İsrail'in insani yardım için tek şartı
Israel Katz; "İsrailli esirler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyecek. İnsani olana karşı insani. Kimse bize ahlak dersi vermesin." ifadelerini kullandı. Ürdün ise Gazze'ye ula
İsrail-Hamas çatışmasının 6. gününde Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Tam ablukaya alınan kente ilişkin konuşan İsrail Enerji Bakanı Katz, " Gazze'ye insani yardım mı? İsrailli esirler evlerine dönene kadar hiçbir elektrik şalteri açılmayacak, hiçbir su musluğu açılmayacak ve hiçbir yakıt kamyonu içeri girmeyecek. İnsani olana karşı insani. Kimse bize ahlak dersi vermesin." dedi. Öte yandan Ürdün ise Gazze'ye ulaştırılması için bir yardım uçağını Mısır'a gönderdi.
İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi. Katz, "Gazze'ye insani yardım mı? İsrailli esirler evlerine dönene kadar hiçbir elektrik şalteri açılmayacak, hiçbir su musluğu açılmayacak ve hiçbir yakıt kamyonu içeri girmeyecek." ifadelerini kullandı.
Katz, İsrail'in Gazze'de silahlı-sivil ayrımı yapmaksızın toplu cezalandırma yöntemine başvurduğu yönünde yapılan uluslararası tepkilere, "İnsani olana karşı insani. Kimse bize ahlak dersi vermesin." sözleriyle çıkıştı.
Ürdün, İsrail'in tam abluka ve yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi için Mısır'a bir insani yardım uçağı yolladığını açıkladı. Haşimi Hayır Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, çoğunlukla ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan uçağın Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın talimatı ve silahlı kuvvetlerin işbirliğinde Gazze'ye gönderildiği belirtildi.
Uçağın ayrıca Mısır'ın koordinasyonunda gönderildiği belirtilerek, "Uçak önce Mısır'a gidecek ve Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'deki sağlık yetkililerine teslim edilecek." ifadeleri kullanıldı. Kral 2. Abdullah, 10 Ekim'de ülkesinin Gazze Şeridi'ne Mısır üzerinden acil yardım yapacağını duyurmuştu.
Mısırlı yetkililer, dün Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır kapısı yakınlarına İsrail ordusu tarafından atılan bombaların isabet ettiğini söylemişti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de Mısır'ın, Filistin halkına gerekli insani desteği sunmaya devam edeceğini ve bu amaçla Refah Sınır Kapısını açık tutmaya çalışacağını dile getirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail Vahşete Devam Ediyor.Yardım bekleyenleri vurdu
İşgalci İsrail yardım bekleyen Gazzelileri vurdu! En az 80 kişi hayatını kaybetti.
Erdoğan : Netanyahu yu Sildik attık
MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor. Tabii ki Filistin'le ve Hamas'la da...
İsrail Gazze ve Lübnan'a saldırı başlattı!
İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan bir dizi roket nedeniyle yaşanan gelişmeler sonrası abluka...
GÜNCEL Haberleri
TümüAhbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...




