İşte Okul Servislerinde Alınacak Önlemler
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul servislerinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin açıklama yaptı
Bakan Yılmaz, 2002 yılında iktidara gelen AK Partinin eğitim alanındaki faaliyetlerini anlattı. Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, eğitimde başarı yakaladıklarını, bu başarının da milli gelirden eğitime ayrılan kaynağın fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.
Bakanlık olarak “güvenli okul” projesi yürüttüklerini anlatan Yılmaz, İçişleri Bakanlığınca 762 okulun birinci derece riskli okul olarak belirlendiğini ve bu çerçevede ASELSAN ile protokol imzaladıklarını kaydederek, “Bu protokolle okulların hepsini biometrik kameralı görüntüleme sistemine geçireceğiz. Biz 48 milyon TL ödeneği bu yıl yaptık. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ilave katkı istediğinde bu rakamı arttıracağız. Yine okullarda güvenlik tedbirleri amacıyla 150 rehberlik öğretmenine hizmet içi eğitim verdik. Danışmanlık tedbiri kapsamında 580 formatör ve 15 bin uygulayıcı yetiştirdik” diye konuştu.
OKUL SERVİSLERİNDE ALINACAK ÖNLEMLER
Yılmaz, okul servis sürücüleri eğitimi ve okul taşıtları rehber personel eğitimi kurs programlarını başlattıklarını dile getirerek, “8 bin 500 kişi kursiyer eğitimi aldı, 7 bine yakın kişi sertifika aldı. Okul servis araçları bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca okul servisleri dahil her türlü servislerle ilgili düzenleme yetkisi belediyelere bırakıldığından yeni yönetmeliğin İçişleri Bakanlığınca çıkarılması kararlaştırıldı. Yeni taslağa göre servis araçlarının teknik niteliğini Ulaştırma Bakanlığı, güvenlik ve denetim işlerini İçişleri Bakanlığı, araçlarda bulunacak personel eğitim ve servislere ilişkin hizmet satın alma işlemleri Milli Eğitim Bakanlığınca olacak.
Şoför ve rehber personel sertifika alma zorunluluğu getirildi. Eğer taşımacılar ve taşıma personeli bazı suçlardan dolayı haklarında kovuşturma başlamışsa, dava neticelenmesini beklenmeden dahi bu faaliyette yer almayacak. Yine engellilerin okul servislerine ulaşmasına yönelik de düzenleme getiriliyor. Güvenlikler arttırılıyor. Üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuklar ve araç takip sistemleri olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde evlatlarımıza daha iyi hizmet sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“AYLIK RAPORLAR İSTEYİN”
Eğitim yaptırımlarının takibini istediğini ifade eden Yılmaz, “Ben hemen hemen il müdürlerime, il müdür yardımcılarıma söylüyorum ama sizlerden de istirham ediyorum aylık raporlar isteyin. Mutlaka velileri arasınlar, velilere okul ile bir sıkıntınız var mı, servisle, öğretmenle, yöneticilerle ilgili bir sıkıntınız var mı diye sorun. Bu çalışmalar size aktarılsın. Bunun içeride düzeltileceğine inanıyorum. Eğer olmasa da bize iletilirse çok daha iyi bir netice alırız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İstanbul’da okul ve personel servislerine rekor zam talebi!
İstanbul’da okul servis ücretlerine yüzde 50, personel servislerine ise yüzde 100 zam talebi...
İşte Okul Servislerinde Alınacak Önlemler
Bakan Yılmaz, Bakan Soylu, Bakan Arslan ve Bakan Kaya, yeni yönetmelikle okul servislerinde...
Sağlık Bakanlığına 8 Bin İşçi Alınacak
27 bin personel alımı gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı'na kısa bir süre içerisinde 8 bin işçi daha...
GÜNCEL Haberleri
TümüNetanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...
İşte Üsküdar Belediyesi operasyonunun detayları
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen geniş çaplı...
MEB yönetmeliği değişti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve...
Ankara'da su kaynaklı salgın alarmı
özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerindeki su kesintilerinin ardından binlerce kişinin mide...
Uğur Mumcu suikasti dosyası raftan iniyor
Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 1990'lı yıllardaki faili meçhul...
WhatsApp'ta ekran görüntüsü paylaşanlara 3 yıla kadar...
Yargıtay, WhatsApp'taki özel yazışmaların izinsiz paylaşılmasına dair milyonlarca kullanıcıyı...
Ahbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...




