BORSA
BIST 100 14.092,02 %1,60
Altın 6.074,29 ₺/gr %0,46
Bitcoin $62.492 %0,45
Dolar 47,04 ₺ %0,09
Euro 53,60 ₺ %0,00
Sterlin 62,86 ₺ %0,20
Gümüş 87,24 ₺/gr %0,11
Ethereum $1.781,16 %0,08
İsviçre Frangı 57,84 ₺ %0,29
Kanada Doları 33,29 ₺ %0,27
Avustralya Doları 32,62 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 12,81 ₺ %0,00
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,77
Çin Yuanı 6,94 ₺ %0,17
İSTANBUL 24°C 6.074,29 ₺/gr 47,04 ₺ 53,60 ₺
Anasayfa GÜNCEL İsteyen 3 ay askerlik yapacak!
fatihaktuel

İsteyen 3 ay askerlik yapacak!

Genelkurmay ve Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslağa göre; tek tip askerlik geliyor. Buna göre herkes 2 ya da 3 ay temel eğitim alacak. Kalan askerlik süresinde ise isteyen aylık asgari ücreti ödeme k

· 3 dk okuma · 45 okunma
0Yorumlar
İsteyen 3 ay askerlik yapacak!

Genelkurmay ve Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslağa göre; tek tip askerlik geliyor. Buna göre herkes 2 ya da 3 ay temel eğitim alacak. Kalan askerlik süresinde ise isteyen aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacak. Askerlik yapmak isteyenler ise asgari ücret alacak.

YAMALI BOHÇA YİNE DEĞİŞECEK

Çıkarıldığı 1935 yılından bu yana çok sayıda değişiklik yapılan ve yamalı bohça olarak nitelendirilen Askerlik Yasası, AK Parti döneminde gündeme gelen bedelli uygulamalarıyla tartışıldı. Geçen hafta yurt dışında doğan Türklerin bin euro döviz karşılığı askerlik hizmetini yapmış sayılmalarına yönelik getirilen tasarı, yurt dışında 3 yıl bulunmuş herkesi kapsar şekilde değiştirilmişti. Sürekli tartışma konusu olan Askerlik Yasasının değiştirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının yeni bir taslak üzerinde çalıştığı öğrenildi.

2-3 AY TEMEL EĞİTİM

Edinilen bilgiye göre; üzerinde çalışılan taslakta, askerlik yükümlülüğü olan her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı için 2 ya da 3 aylık bir temel eğitim öngörülüyor. Bu temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

 

ASGARİ ÜCRET ALACAKLAR

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

İsteyenlerin askerlik hizmetlerinin temel eğitim dışındaki bölümlerini para ile karşılamaları, kalanların ise alacakları maaş karşılığında askerlik yapacak olmalarının eşitsizlik ve mağduriyet duygularını da bir ölçüde gidereceği değerlendiriliyor.

Dövizli askerlikte yeni dönem

Artık yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin euro yerine bin euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve bin euroyu defaten ödeyecek.   Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da bin euro ödeyecek. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere 38 yaşının sonuna kadar başvuruda bulunmamış veya başvurdukları halde ödemelerini tamamlamadıkları için dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılan yükümlüler de bin euro ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bunların fazladan yaptıkları ödemeler iade edilmeyecek. (Cumhuriyet)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

11 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

11 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

14 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

14 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

17 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

17 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

17 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

19 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

19 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

19 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

24 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

25 gün önce