BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 17°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL İzmirde Kentkart krizi!

İzmirde Kentkart krizi!

İzmirde elektronik temassız akıllı kart hizmetini 16 yıldır veren Kentkart Şirketinin Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından merakla beklenen geçiş sürec

01.06.2015 - 11:24 · 3 dk okuma
0Yorumlar
İzmirde Kentkart krizi!

İzmirde elektronik temassız akıllı kart hizmetini 16 yıldır veren Kentkart Şirketinin Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından merakla beklenen geçiş süreci sancılı başladı. Sistemin ihaleyi kazanan Kartekin sorumluluğuna geçeceği ilk gün kriz yaşandı. Sabah erken saatlerde işine, okuluna gitmek için evden çıkan otobüs, metro ve vapura binmek isteyen İzmirlilerin kentkartlarını validatörler ya hiç okumadı ya da  Bakiye yetersiz gerekçesiyle geçişe izin vermedi. Otomatik yükleme makinelerinde kartlara para yüklenemedi.

KOCAOĞLU VE BÜROKRATLAR ESHOTTA SABAHLADI

Krize Kentkart firmasının son gün sistemin şifre ve kodlarının değiştirmesinin neden olduğu ortaya çıktı. Durumu gece geç saatlerde farkeden ESHOT yetkilileri, ulaşımla ilgili birimler İZDENİZ, İzmir Metro yetkileriyle birlikte ESHOT Genel Müdürlüğünde biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çözüm yolu aradı. Ulaşımda görevli personele 1 Haziran günü kentkartlarla yaşanacak sorunla ilgili yolculara kolaylık sağlanması konusunda talimatlar verildi. Kocaoğlu ve bürokratlar ESHOT Genel Müdürlüğünde sabahladı.

Sabah saatlerinde kentkartlarda yaşanan ilk krizin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklamayla  toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini kilitlemeye çalışan Kentkart A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Şifre ve kod değişikliğinin, bağımsız uzman kişilerin yanı sıra İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu tarafından da tespit edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcandığını duyurdu.

SON GÜN ŞİFRE DEĞİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 13 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti Alımına ait ihaleyi kaybeden firmanın (Kentkart A.Ş.) Kamu İhale Kuruluna yaptığı itirazın 8 Nisan tarihinde reddedildiği ve yeni yüklenici (Kartek) ile 30 Nisan 2015te sözleşme imzalandığına dikkat çekti.

Belediye yaptığı yazılı açıklamada Şartname gereği sistemin sorunsuz ve güvenli şekilde işletiminin devrini sağlamakla yükümlü olan Kentkart A.Ş., kamuoyuna yaptığı Şirketimiz 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde sistemle ilgili teknik detay ve şifrelerini idare yetkililerine tutanak ile teslim etmiştir açıklamasına rağmen, eksik verdiği şifre ve kodları da son gün değiştirerek devir işlemlerini aksatmaya çalışmıştır.

Ayrıca firma yetkilileri devir işlemi için gelmediğinden, bu işlem de gerçekleştirilememiştir. ESHOT Genel Müdürlüğü, bağımsız uzman kişiler tarafından tespit edilen bu durum üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılığın görevlendirmesiyle harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu da şifre değişikliği olayını tespit etmiştir. Sorunun çözümü konusunda gerekli müdahaleleri yapan idaremiz, vatandaşlarımızın toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcamaktadır bilgisi verildi.

DHA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

1 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

1 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

1 gün önce

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

3 gün önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

3 gün önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

3 gün önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

5 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

6 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

10 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

10 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

11 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

11 gün önce