BORSA
BIST 100 14.229,01 %0,73
Altın 6.759,94 ₺/gr %2,05
Bitcoin $77.582 %1,33
Dolar 48,28 ₺ %0,04
Euro 55,99 ₺ %0,23
Sterlin 65,31 ₺ %0,20
Gümüş 100,80 ₺/gr %2,39
Ethereum $2.432,56 %1,51
İsviçre Frangı 59,45 ₺ %0,43
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,53 ₺ %0,17
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,69
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,02
İSTANBUL 24°C 6.759,94 ₺/gr 48,28 ₺ 55,99 ₺
Anasayfa GÜNCEL Levent Üzümcü den hakaretlere devam
fatihaktuel

Levent Üzümcü den hakaretlere devam

Gezi kalkışmasında ön sıralarda yer alan tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları dan ihraç edilmesi talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu a sevk edildiği için hakaret

· 3 dk okuma · 51 okunma
0Yorumlar
Levent Üzümcü den  hakaretlere devam

Mısırda seçilmiş Mursi hükümetine gerçekleşen askeri darbeyi destekleyen, Gezi Vandallığını kışkırtan ünlü isimlerin en önlerinde yer alan, her fırsatta Türkiyenin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğana “diktatör” yakıştırması yapan ve Peygamber Efendimize de hakaret eden Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları dan ihraç edilmesi talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu a sevk edildi.

Konuyla ilgili hurriyet.com.trye açıklamalarda bulunan Üzümcü, hakaretlerine devam etti.

“YARALI BİR HAYVAN GİBİ SALDIRIYORLAR”

“Ben bugüne kadar hiç disiplin cezası almadım. Ancak bu, memuriyetin feshine gidecek bir konu. Birçok hukuksuzluğun bir parçası... Sosyalist Enternasyonel, 211 temsilcisi olan bir yapı ve aralarında ülkeyi yönetenler de var. Bu, saygın bir organizasyon, kime nerede hakaret etmişim? Bu yaptıkları, uluslararası bir skandal! Freni patlamış bir araba gibi düşünün, yaralı bir hayvan gibi hukuku arkalarına alarak saldırıyorlar. İyiye güzele dair neyi umabilirim böyle bir durumda? Sadri Alışık Ödül Töreni de yaptığım bir konuşma vardı, orada da söyledim: Sosyalizm lafta olmaz. Bazı arkadaşlarım sorardı, yahu reklam seslendirmesi sayesinde 20 dakikada alacağın parayı alıyorsun, neden halen şehir tiyatrolarında devam ediyorsun diye... Onlara hep şunu söyledim: Ben insanların 5 lira verip, bir klasiği Levent Üzümcü ün performansıyla izletmek isterim...”

“SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM”

“2013 Sosyalist Enternasyonal İstanbul Toplantısında yaptığım konuşmanın tam metni başta olmak üzere, çeşitli gazete ve dergilere vermiş olduğum tüm röportaj ve görüşlerim; işleri, bunları araştırıp rejimini zorla dayatmak isteyen partinin yetkililerine iletmek olan maaşlı bir birim tarafından rapor haline getirilmiş. Bu rapor önce Büyük Şehir Belediyesi Teftiş Kuruluna gitmiş (2014 yılında konuyla ilgili ifade verdiğim için biliyorum); ardından da 2015 yılının mart ayında tiyatrodan ihracım ve memuriyetimin feshi istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna iletilmiş. Tiyatromuzun yönetmeliğini değiştirerek yapmayı amaçladıkları buydu zaten, bizleri görüşlerimizden dolayı belediyenin yüksek disiplin kurullarında yargılayarak diğer arkadaşlarımıza gözdağı vermek; Genel Sanat Yönetmenlerini ve kurulunu etkisiz kılmak; 2,5 yıldır 550 tiyatro emekçisinin toplam 4 maaşa denk düşen teşvik ikramiyelerini keyfi bir şekilde ödememek, tiyatroya alınacak yeni oyuncuları sosyal medya paylaşımlarına göre elemeye çalışmak. Türkiyede yapılan binlerce hukuksuzluğa bir yenisini ekleme çabasından öteye gidemeyecek bu beyhude çırpınışı -tıpkı dünya tarihinde olduğu gibi- yapanların adı bile hatırlanmayacak. Günümüz dünyasında bilgi artık saklanamıyor, gizlenemiyor, Googlea adımı yazdığınızda karşınıza çıkacak her türlü videonun, röportajın ve açıklamanın arkasında olduğumu bir kez daha yenilemek isterim.”

Haber



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

10 saat önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

11 saat önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

11 saat önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

12 saat önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

6 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

6 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

7 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

7 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

7 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

7 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

11 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

14 gün önce